Kada ste zadnji puta uzeli knjigu u ruke?

Manipulativna komunikacija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 sat(i)
EduCentar cijena: 1.390 kn + PDV

Naziv: Mapa znanja

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Predavač

 • Ljiljana Drenški Cvrtila

Svrha seminara

Broj polaznika je ograničen kako bi se što kvalitetnije provodio praktičan rad.

Svrha treninga je steći komunikacijsku kompetenciju kojom se možemo poslužiti na poslu i životu svaki put kad uočimo da komunikacija ne ide u smjeru kojim želimo ići, a koja, pri tome, od nas zahtjeva intenzivni emocionalni angažman.

Polaznici će, prije svega, razviti svjesnost i naučiti prepoznavati različite manipulacijske taktike kojima možemo biti svakodnevno izloženi u komunikaciji s drugima – kako na poslu s kolegama i šefovima, tako i u privatnom životu, u komunikaciji s bliskim osobama. Istovremeno će upoznati i protumjere kojima si mogu pomoći svaki put kad uoče da netko u komunikaciji s njima, koristi manipulacijsku taktiku.

Osim toga, svrha seminara je identificirati i vlastite štetne obrasce koji nas čine lakim plijenom za manipulaciju te uvježbati ponašanja i strategije koji povećavaju naš imunitet na manipulaciju.

Budući da takve, komunikacijski zahtjevne, situacije često prati i intenzivna emocionalna reakcija, polaznici će naučiti taktike zadržavanja smirenosti u emocionalno napetim situacijama te usvojiti zdravu vještinu postavljanja osobnih granica i odbijanja zahtjeva koji prekoračuju naše želje i mogućnosti.

Tijekom treninga polaznici će biti upoznati s obrascima ponašanja koje mogu iskoristiti u raznim situacijama gdje osjećaju komunikacijski pritisak.

Nakon treninga sudionici će moći prepoznati razne manipulativne tehnike, naučiti što i kako postupati u situacijama gdje osjete pokušaj manipulacije, identificirati vlastite obrasce ponašanja, mišljenja i emocija koji nas čini ranjivim na manipulaciju, naučiti kako zadržati smirenost u komunikacijski zahtjevnim situacijama, moći usvojiti različite korisne modele ponašanja u situacijama komunikacijskog pritiska.

Namjena

Seminar je namijenjen svima koji često imaju osjećaj da se rezultat komunikacije s drugim ljudima ne poklapa s ciljem koji su željeli tom komunikacijom postići. Znanja i vještine stečeni na ovom treningu mogu se primijeniti kako u poslovnim tako i u privatnim interakcijama s drugim ljudima.

Način realizacije

Predavanje, rad u parovima, grupni rad, diskusija.

Raspored seminara

 • I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
 • od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
 • II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

 • Što je manipulacija?
 • Prepoznavanje manipulacijskih taktika
 • Zašto smo ranjivi na manipulaciju?
 • Štetni mentalni obrasci i programi kojima pomažemo manipulatorima
 • Postupci za izbjegavanje manipulacije
 • Kako biti smiren u provokativnim situacijama?
 • Vještina odbijanja i postavljanja granica
 • Korisni modeli ponašanja u komunikacijskom pritisku

Predavač

Ljiljana Drenški Cvrtila diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a specijalizirala se na području gestalt psihoterapije i organizacijske psihologije. Apsolvent je na poslijediplomskom stručnom studiju Organizacije i menadžmenta Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Trenutno je polaznica Integral School of Organization Development.

Posljednjih 10 godina radila je kao specijalist za ljudske resurse u nekoliko kompanija, od čega posljednjih pet kao regionalni specijalist za ljudske potencijale za Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Certificirani je executive, business i life coach. Tijekom karijere specijalizirala se za osobni i organizacijski razvoj. Suvlasnica je poduzeća Eurinoma d.o.o. za poslovno i psihološko savjetovanje čiji je poduzetnički fokus na povećanju učinkovitosti ljudi i organizacija.

Mjesto

 • Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

 • 1390,00 HRK

U cijenu nije uračunat PDV.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.