Manipulativna komunikacija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 sat(i)
EduCentar cijena: 1.390 kn + PDV

Naziv: Mapa znanja

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Predavač

 • Ljiljana Drenški Cvrtila

Svrha seminara

Broj polaznika je ograničen kako bi se što kvalitetnije provodio praktičan rad.

Svrha treninga je steći komunikacijsku kompetenciju kojom se možemo poslužiti na poslu i životu svaki put kad uočimo da komunikacija ne ide u smjeru kojim želimo ići, a koja, pri tome, od nas zahtjeva intenzivni emocionalni angažman.

Polaznici će, prije svega, razviti svjesnost i naučiti prepoznavati različite manipulacijske taktike kojima možemo biti svakodnevno izloženi u komunikaciji s drugima – kako na poslu s kolegama i šefovima, tako i u privatnom životu, u komunikaciji s bliskim osobama. Istovremeno će upoznati i protumjere kojima si mogu pomoći svaki put kad uoče da netko u komunikaciji s njima, koristi manipulacijsku taktiku.

Osim toga, svrha seminara je identificirati i vlastite štetne obrasce koji nas čine lakim plijenom za manipulaciju te uvježbati ponašanja i strategije koji povećavaju naš imunitet na manipulaciju.

Budući da takve, komunikacijski zahtjevne, situacije često prati i intenzivna emocionalna reakcija, polaznici će naučiti taktike zadržavanja smirenosti u emocionalno napetim situacijama te usvojiti zdravu vještinu postavljanja osobnih granica i odbijanja zahtjeva koji prekoračuju naše želje i mogućnosti.

Tijekom treninga polaznici će biti upoznati s obrascima ponašanja koje mogu iskoristiti u raznim situacijama gdje osjećaju komunikacijski pritisak.

Nakon treninga sudionici će moći prepoznati razne manipulativne tehnike, naučiti što i kako postupati u situacijama gdje osjete pokušaj manipulacije, identificirati vlastite obrasce ponašanja, mišljenja i emocija koji nas čini ranjivim na manipulaciju, naučiti kako zadržati smirenost u komunikacijski zahtjevnim situacijama, moći usvojiti različite korisne modele ponašanja u situacijama komunikacijskog pritiska.

Namjena

Seminar je namijenjen svima koji često imaju osjećaj da se rezultat komunikacije s drugim ljudima ne poklapa s ciljem koji su željeli tom komunikacijom postići. Znanja i vještine stečeni na ovom treningu mogu se primijeniti kako u poslovnim tako i u privatnim interakcijama s drugim ljudima.

Način realizacije

Predavanje, rad u parovima, grupni rad, diskusija.

Raspored seminara

 • I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
 • od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
 • II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

 • Što je manipulacija?
 • Prepoznavanje manipulacijskih taktika
 • Zašto smo ranjivi na manipulaciju?
 • Štetni mentalni obrasci i programi kojima pomažemo manipulatorima
 • Postupci za izbjegavanje manipulacije
 • Kako biti smiren u provokativnim situacijama?
 • Vještina odbijanja i postavljanja granica
 • Korisni modeli ponašanja u komunikacijskom pritisku

Predavač

Ljiljana Drenški Cvrtila diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a specijalizirala se na području gestalt psihoterapije i organizacijske psihologije. Apsolvent je na poslijediplomskom stručnom studiju Organizacije i menadžmenta Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Trenutno je polaznica Integral School of Organization Development.

Posljednjih 10 godina radila je kao specijalist za ljudske resurse u nekoliko kompanija, od čega posljednjih pet kao regionalni specijalist za ljudske potencijale za Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Certificirani je executive, business i life coach. Tijekom karijere specijalizirala se za osobni i organizacijski razvoj. Suvlasnica je poduzeća Eurinoma d.o.o. za poslovno i psihološko savjetovanje čiji je poduzetnički fokus na povećanju učinkovitosti ljudi i organizacija.

Mjesto

 • Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

 • 1390,00 HRK

U cijenu nije uračunat PDV.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi