Kada ste zadnji puta uzeli knjigu u ruke?

Analiza radnih mjesta i profiliranje kompetencija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 sat(i)
EduCentar cijena: 1.390 kn + PDV

Naziv: Mapa znanja

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Predavač

 • Petra Grabušić

Svrha seminara

Stvaranjem i implementacijom okvira za analizu radnih mjesta, razumijevanjem svih uloga unutar organizacije te njihovim navođenjem u opisima radnih mjesta, menadžeri i stručnjaci u upravljanju ljudskim potencijalima direktno utječu na stvaranje uspješne organizacijske kulture te profesionalnih timova, odanih organizacijskim ciljevima.

Analiza radnih mjesta treba rezultirati opisom svakog radnog mjesta u organizaciji, a koji je temelj za raspisivanje natječaja za određeno radno mjesto, usmjeravanje selekcijskog procesa pri zapošljavanju novih zaposlenika u smislu identificiranja potrebnih vještina i kompetencija te kreiranje upitnika za kandidate pri usmenom intervjuiranju. Budući da trošak pogrešnog zapošljavanja iznosi 20% do 200% godišnje plaće na određenoj poziciji, od izuzetnog je značaja napraviti kvalitetnu pripremu za selekciju, a koja počinje kvalitetnim opisom radnog mjesta.

Analiza radnih mjesta omogućuje menadžerima postavljanje jasnih i objektivnih kriterija za procjenu radne uspješnosti zaposlenika, kvalitetno planiranje napredovanja te identificiranje područja u kojima je potrebno dodatno usavršavanje, edukacija ili trening.

Namjena

Trening je namijenjen visokom i srednjem menadžmentu, vlasnicima malih i srednjih tvrtki te stručnjacima u upravljanju ljudskim potencijalima.

Način realizacije

Trening je interaktivan te se provodi manjim dijelom pomoću power point prezentacije, a većim dijelom radi se praktično na konkretnim i aktualnim primjerima iz prakse polaznika kroz vježbe, radionice i popunjavanje upitnika i obrazaca, a koje će kasnije moći iskoristiti u analizi radnih mjesta i kreiranju opisa radnih mjesta u organizacijama.

Raspored seminara

 • I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
 • od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
 • II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

Analiza radnih mjesta
 • Važnost analize radnih mjesta
 • Pristupi u analizi radnih mjesta
 • Proces provođenja analize radnih mjesta
Metode analize radnih mjesta
 • Metoda neposrednog opažanja
 • Metoda intervjua
 • Metoda upitnika
 • Posebne metode
 • Utvrđivanje zahtjeva radnog mjesta
 • Opće metode utvrđivanja zahtjeva radnog mjesta / empirijska i metoda procjene
 • Specifične metode utvrđivanja zahtjeva radnog mjesta / sustav analize potrebnih sposobnosti; plan od 7 točaka
Profiliranje kompetencija
 • Pojam i važnost profila kompetencija
 • Sadržaj profila kompetencija
 • Najčešće korišteni modeli kompetencija
 • Profili kompetencija za rukovodeća i nerukovodeća radna mjesta
 • Važnost analize radnog mjesta za profil kompetencija

Predavač

Petra Grabušić diplomirala je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji te stekla zvanje diplomirani ekonomist. Dodatno se obrazovala u području HR menadžmenta na poslovnoj akademiji u Zagrebu. Stekla je pedagoško-psihološku i andragošku izobrazbu. Kontinuirano je uključena u različite oblike učenja i usavršavanja postojećih vještina ali i stjecanja novih. Educira se i usavršava u području HR management-a i leadership-a i na međunarodnoj razini što joj omogućuje korištenje suvremenih alata na području upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, a što uključuje organiziranje i vođenje procesa selekcije, upravljanja radnim učinkom, razvoja i implementacije sustava interne komunikacije te drugih procesa. Certificirala se kao SDI (Strenght Deployment Inventory) facilitator za upotrebu i interpretaciju alata za vođenje timova te prevenciju i upravljanje konfliktima u timu. Aktivni je gost predavač iz područja upravljanja ljudskim potencijalima na nekoliko poslovnih škola. Karijeru počinje kao nastavnik u srednjoj školi, te postaje voditeljica nastave u Pučkom otvorenom učilištu Petar Zrinski, a nakon toga postaje i zamjenica ravnatelja. Proteklih 8 godina radi kao voditeljica ljudskih resursa u društvu Valoviti papir – Dunapack d.o.o. koji je dio Prinzhorn Holding-a sa sjedištem u Beču u Austriji. Osnovne odgovornosti na ovom radnom mjestu uključuju asistiranje Upravi u procesu harmonizacije strategije kompanije i menadžmenta ljudskih resursa, organizaciju procesa upravljanja radnim učinkom, motiviranja i nagrađivanja zaposlenika te osposobljavanje i edukaciju menadžmenta u skladu sa zahtjevima procesa, organizaciju i vođenje selekcijskog procesa, pripremu, analizu, izradu i ažuriranje organizacijske strukture, istraživanje radne klime, praćenje zadovoljstva zaposlenika poslom i uvjetima rada te razvoj programa i aktivnosti u cilju podizanja zadovoljstva zaposlenika kao i unapređenja međuljudskih odnosa.

Mjesto

 • Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

 • 1390,00 HRK

U cijenu nije uračunat PDV.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.