Međunarodni odnosi (diplomacija)

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena:
Od 19.500 kn (2.588,09 EUR)

Naziv: Sveučilište Libertas

Kategorija: Fakulteti Kategorija: Tečajevi

Opis

Suvremeni svijet karakteriziraju istovremeno proces globalizacije i integracije. Ti procesi prožimaju gotova sva polja ljudske aktivnosti. Pitanja koja rješavaju kreatori vanjske politike na najvišim razinama sve više utječu na život običnih građana. Države više nisu sposobne samostalno rješavati određena pitanja poput međunarodnog terorizma ili klimatskih promjena. Ta novonastala situacija potiče rast zanimanja za međunarodne odnose i u isto vrijeme stvara potrebu za stručnjacima koji ne samo da razumiju takva pitanja, nego i uspješno nalaze rješenja i odgovore na izazove današnjice.

Cilj fakulteta je obrazovati studente iz Hrvatske i svijeta u nekoliko akademskih disciplina vezanih za Međunarodne odnose i diplomaciju. Svjesni potrebe za razmjenom iskustava znanja i metoda Libertas je ostvario suradnju s nekim od najprestižnijih svjetskih sveučilišta koja se bave istim disciplinama. Program je usklađen sa sličnim akademskim programima na drugim međunarodnim sveučilištima.

Po završetku studija stječe se 180 ECTS bodova koji omogućavaju direktan prijenos bodova i nastavak školovanja na diplomskim programima Libertasa, Hrvatske i Europe, ali i ostatka svijeta. Naši bivši studeti studiraju diplomaciju na MA razini u Kini, Rusiji, Americi, Beču, ali i Hrvatskoj. Studenti imaju mogućnost prilagoditi svoj studij osobnim interesima u polju međunarodnih odnosa, što im već od samoga početka otvara mogućnost individualizacije i intenzivnijeg rada na nekim specifičnim područjima unutar polja diplomacije i međunarodnih odnosa.

Mjesto izvođenja: Zagreb (na hrvatskom), Dubrovnik (na engleskom).

Suradnja vs. Sukob

Iako svi kažu da žele živjeti u svijetu mira i oblija gdje svi imaju priliku razvijanja vlastitih potencijala do maksimuma, svaki dan smo svjedoci sukoba i nerazumijevanja među ljudima. Može li se to promijeniti? To je moguće s pravim vještinama i znanjima. Dođi i saznaj kako!

Gospodarsko-socijalni razvoj

Razumijevanje među ljudima i nacijama izravni je put do stvaranja uspješnih zajednica koji napreduju u gospodarskom i socijalnom smislu. Je li to uopće ostvarivo i kako se postiže pitanja su na koje tražimo odgovore. Ako se prepoznaješ u njima, dođi i budi dio tima!

Budi dio uspjeha – danas!

Na ova i druga pitanja potraži svoje odgovore u društvu ljudi koji teže uspjehu baš kao i ti! Iskoristi prilike koje ti se pružaju ili stvori potpuno nove koje će te učiniti sretnim i neovisnim čovjekom. S nama je to lakše!

 

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.