Studij glume

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Od 50.000 kn

Naziv: Sveučilište Libertas

Kategorija: Fakulteti

Opis

Nastavni plan i program Studija glume provode eminentni umjetnici Branka Cvitković, Zlatko Sviben, Zlatko Ožbolt, Žarko Potočnjak, Almira Osmanović, Nataša Antoniazzo, kazališni stručnjaci Đurđa Škavić i Bojan Marotti kao i niz gostujućih predavača.
Nastavni plan i program uključuje trogodišnje obrazovanje kroz kolegije: Gluma, Scenski govor, Scenski pokret, Igra u žanru, Glazbeni izraz, Dramaturgija, Povijest drame i kazališta, Književnost, Hrvatski jezik, Fonetika, Psihofizička priprema glumca i Sociologija kulture.

Riječ dekanice Fakulteta za film i scenske umjetnosti:

“Za mene biti glumac znači, biti dobrovoljni polaznik jedne škole koja se zove kazalište čiji sam oduševljeni polaznik, istraživač i pripadnik i danas. Nadam se da tu školu nikada neću završiti pa i po cijenu da me zbog toga proglase lošim učenikom. Pridružite mi se i pronađimo putem umjetnosti sebe.”

izv.prof.art. Branka Cvitković, dekanica

Školarina za studij glume iznosi 50.000 kuna po godini studija.

Mjesto izvođenja: Zagreb

Studij glume kao životna škola

Studij Glume obučava mladog čovjeka za cijeli život razvijajući samostalnost i samopouzdanje. Potiče ga da se slobodno izrazi i zauzme poziciju predvoditelja inzistirajući na realizaciji vlastitih ideja. Nadahnjuje ga da razvija svoj talent te mu daje znanja i alate kojima svoj potencijal može ostvariti.

Tim sastavljen od vrhunskih umjetnika i stručnjaka

Glavne predmete (Gluma, Govor i Scenski pokret) vode tri nacionalna prvaka Republike Hrvatske što je potvrda pomno izabranih nastavnika i mentora. Tim respektabilnih umjetnika i stručnjaka iz područja filmske i scenske umjetnosti, književnosti i filozofije pruža osobni pristup svakom studentu i vrijeme za individualni rad.

Budućnost leži u kulturnim i kreativnim industrijama

Kulturne i kreativne industrije dokazuju impresivnu ekonomsku težinu i otpornost na gospodarsku krizu te jasno, i u krizi, pokazuju porast. U Hrvatskoj ostvaruju više od 15 milijardi kuna prihoda godišnje i zapošljavaju više od 42 tisuće ljudi. Valja dodati da preko 19 % zaposlenih u ovom sektoru čine mladi ljudi.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi