Studij glume

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena:
Od 50.000 kn (6.636,14 EUR)

Naziv: Sveučilište Libertas

Kategorija: Fakulteti Kategorija: Tečajevi

Opis

Nastavni plan i program Studija glume provode eminentni umjetnici Branka Cvitković, Zlatko Sviben, Zlatko Ožbolt, Žarko Potočnjak, Almira Osmanović, Nataša Antoniazzo, kazališni stručnjaci Đurđa Škavić i Bojan Marotti kao i niz gostujućih predavača.
Nastavni plan i program uključuje trogodišnje obrazovanje kroz kolegije: Gluma, Scenski govor, Scenski pokret, Igra u žanru, Glazbeni izraz, Dramaturgija, Povijest drame i kazališta, Književnost, Hrvatski jezik, Fonetika, Psihofizička priprema glumca i Sociologija kulture.

Riječ dekanice Fakulteta za film i scenske umjetnosti:

“Za mene biti glumac znači, biti dobrovoljni polaznik jedne škole koja se zove kazalište čiji sam oduševljeni polaznik, istraživač i pripadnik i danas. Nadam se da tu školu nikada neću završiti pa i po cijenu da me zbog toga proglase lošim učenikom. Pridružite mi se i pronađimo putem umjetnosti sebe.”

izv.prof.art. Branka Cvitković, dekanica

Školarina za studij glume iznosi 50.000 kuna po godini studija.

Mjesto izvođenja: Zagreb

Studij glume kao životna škola

Studij Glume obučava mladog čovjeka za cijeli život razvijajući samostalnost i samopouzdanje. Potiče ga da se slobodno izrazi i zauzme poziciju predvoditelja inzistirajući na realizaciji vlastitih ideja. Nadahnjuje ga da razvija svoj talent te mu daje znanja i alate kojima svoj potencijal može ostvariti.

Tim sastavljen od vrhunskih umjetnika i stručnjaka

Glavne predmete (Gluma, Govor i Scenski pokret) vode tri nacionalna prvaka Republike Hrvatske što je potvrda pomno izabranih nastavnika i mentora. Tim respektabilnih umjetnika i stručnjaka iz područja filmske i scenske umjetnosti, književnosti i filozofije pruža osobni pristup svakom studentu i vrijeme za individualni rad.

Budućnost leži u kulturnim i kreativnim industrijama

Kulturne i kreativne industrije dokazuju impresivnu ekonomsku težinu i otpornost na gospodarsku krizu te jasno, i u krizi, pokazuju porast. U Hrvatskoj ostvaruju više od 15 milijardi kuna prihoda godišnje i zapošljavaju više od 42 tisuće ljudi. Valja dodati da preko 19 % zaposlenih u ovom sektoru čine mladi ljudi.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.