Menadžment unutarnje i međunarodne trgovine

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 godina(e)
EduCentar cijena:
Od 3.185,35 EUR (24.000 kn)

Naziv: Sveučilište Libertas

Kategorija: Fakulteti Kategorija: Tečajevi

Opis

Studij omogućuje nastavak obrazovanja i specijalizacije nakon završetka trogodišnjeg stručnog studija na Visokoj poslovnoj školi Libertas, ili nakon završetka srodnih preddiplomskih odnosno stručnih studija na drugim visokim učilištima.

Ovaj specijalistički diplomski studij studente obrazuje na područjima unutarnje i međunarodne trgovine, odnosno za obavljanje poslova organizacije, pripreme i ugovaranja vanjskotrgovinskih aranžmana, te poslove strateškog planiranja i rukovođenja u unutarnjoj i međunarodnoj trgovini.

Obrađuju se sva područja upravljanja, s naglaskom na ključne funkcije trgovinskog poduzeća: prodajom, nabavom, skladišnom poslovanju, te organizacijom ostalih funkcija kako bi odgovorile na specifične potrebe trgovinskog poduzeća.

Uče se i pravni aspekti ugovaranja poslova u međunarodnoj trgovini kao i s posebni aspekti e-trgovine u međunarodnoj razmjeni. Studente se upoznaje i s problematikom upravljanja projekata kao jednog od osnovnih alata za prilagodbu zahtjevima turbulentnog tržišta. Stječu se znanja o važnosti, ulogama i zadaćama sveukupnog upravljanja projektom te potpore poduzetničkom poslovnom sustavu. Usvajaju se temeljne ideje, znanja, metodologije i prakse s krajnjom svrhom stjecanja ključne konkurentske prednosti poduzeća na globalnom tržištu. Studenati se osposobljavaju za suvremeni pristup strategijskom razmišljanju, za izradu analize unutarnjeg stanja i dijagnoze okruženja poduzeća, te za oblikovanje i kvalitetnu provedbu strategije poduzeća, s obzirom na činjenicu da su opstanak i profitabilnost poduzeća dominantno određeni njegovim strategijskim opredjeljenjem. Uspješnim savladavanjem studija studenti će moći primijeniti naučena znanja i vještine za uspješno vođenje moderne poslovne organizacije.

Mjesto izvođenja: Zagreb

Glavna snaga gospodarstva

Globalno gospodarstvo temeljeno je na svladavanju barijera za trgovinsku razmjenu. Izvoz hrvatskih proizvoda koji su kompetitivni na tržištu i uvoz sirovina i proizvoda koji nedostaju ključni su poslovni procesi unutarnje i međunarodne trgovine.

Otkriti i ispuniti potrebe kupca

Kako prepoznati potrebe tržišta, kako marketinška istraživanja povezati s proizvodnjom, kako osigurati uvoz i izvoz sirovine i gotovih proizvoda?

Nauči trgovati

Ta znanja i još puno više je potrebno da bi optimizirali odnose ponude i potražnje i da bi osigurali zadovoljstvo kupca koje je u središtu pažnje i naših napora.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.