Menadžment kvalitete u zdravstvu

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Sveučilište Libertas

Kategorija: Fakulteti

Opis

Sveučilišni poslijediplomski studij Menadžment kvalitete u zdravstvu integrira sve elemente osiguranja kvalitete i sigurnosti u zdravstvenom sustavu i njegovim sastavnim dijelovima. Kvaliteta zdravstvenih intervencija i sigurnost bolesnika postali su važni čimbenik u zdravstvu zbog iznimnog napretka u razvoju novih tehnologija, te njihove racionalne i sigurne primjene u praksi.

Program poslijediplomskog studija upoznaje polaznike s najvažnijim zdravstvenim problemima u svijetu, organizacijom zdravstvenih sustava, te posebno učinkovitom organizacijom i upravljanjem sustavom kvalitete u svim područjima zdravstva. Polaznici se osposobljavaju za razvoj i uvođenje mjera za poboljšanje kvalitete te procese akreditacije zdravstvenih ustanova. Dodatno sadržaji elektivnih predmeta proširuje znanje polaznika u upravljanju promjenama, ljudskim resursima, strateškom i financijskom upravljanju, te upravljanju kvalitetom u specifičnim novim područjima medicine i zdravstva poput personalizirane medicine, farmakoekonomike ili farmakogenomike.

Studij je namijenjen svim diplomiranim zdravstvenim i nezdravstvenim stručnjacima koji se pripremaju za upravljanje kvalitetom i sigurnošću, za istraživanje i vodeće pozicije u zdravstvenim ustanovama, agencijama ili institucijama koje su odgovorne za stvaranje politika u zdravstvu. Uvjet za upis je završen diplomski studij (300 ECTS) iz biomedicine (medicina, farmacija, dentalna medicina, sestrinstvo, primaljstvo), prirodnih znanosti, ekonomije, i društvenih znanosti. Program studija se provodi kroz predavanja, seminare i vježbe. Svaki od polaznika ima svog mentora koji ga usmjerava u svladavanju pojedinih područja studija te pripremi seminara. Polaznici studija su aktivni sudionici u nastavnom procesu kroz pripremu seminara i sudjelovanje u tematskim raspravama.

Studijski program je usklađen sa načelima i smjernicama visokog obrazovanja u zemljama Europske unije i omogućava vertikalnu i horizontalnu pokretljivost studenata na studijima u Hrvatskoj i EU. Program provode renomirani nastavnici i stručnjaci za to područje Libertas međunarodnog sveučilišta, Sveučilišta u Rijeci i eksperata iz EU.

Nakon završenog poslijediplomskog studija polaznici su:

  • upoznali glavne zdravstvene probleme i organizaciju zdravstvenog sustava na globalnoj i lokalnoj razini
  • usvojili teorijsko i praktično znanje i vještine važne za uspostavljanje sustava upravljanja kvalitetom u zdravstvu
  • osposobljeni za provođenje ključnih procesa upravljanja kvalitetom
  • usvojili kompetencije za provođenje unutarnje i vanjske procjene kvalitete te provođenje akreditacije u zdravstvenom sustavu
  • kompetentni za procjenu zdravstvenih tehnologija i provođenje istraživanja u području kvalitete u zdravstvenom sektoru
  • kompetentni za menadžment promjena, upoznali su i usvojili metode važne za planiranje, provedbu i evaluaciju znanstvenih istraživanja
  • osposobljeni za promociju kulture kvalitete i sigurnosti pacijenata
  • osposobljeni za uspostavljanje, upravljanje i razvoj sustava kvalitete u zdravstvenim ustanovama, agencijama i zdravstvenoj administraciji koje su odgovorne za zdravstveni sustav.

Studij traje dva semestra i ocijenjen je s 60 ECTS bodova. Završetkom studija polaznici stječu naziv: Sveučilišni/a magistar/magistrica menadžmenta kvalitete u zdravstvu (univ. mag. admin.sanit.).

Popis obvezatnih i izbornih predmeta i/ili modula s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova preuzmite ovdje.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.