Specijalist digitalnog videa i montaže

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 150 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Sveučilište Algebra

Kategorija: Tečajevi

Opis

U današnje doba videom se bavi veliki broj stručnjaka, ali i amatera koristeći ga kao dio profesije, za zabavu ili umjetničku djelatnost. Digitalni video je prisutan svugdje oko nas, od amaterskih uradaka na Youtubu, snimanja obiteljskih događaja sve do profesionalnih reklamnih poruka. Ovaj program počinje usvajanjem tehničkih pojmova digitalnih formata, a zatim brzo prelazi na teoretski i praktični dio vezan uz snimanje, oblikovanje svjetla te estetiku slike. Nakon toga polaznici se upoznaju s digitalnom montažom. Na tom seminaru, kroz praktične radove savladat će osnove teorije montaže te se specijalizirati za korištenje Adobeove aplikacije Premiere Pro.

Režiraj, snimaj, montiraj i zaradi!

Ako slika govori više od tisuću riječi treba li objašnjavati koliku moć ima kvalitetan video? Nekad ograničen na televiziju, danas je zahvaljujući internetu sveprisutan. Dostupnost kamera rezultirala je hiperprodukcijom u kojoj se vrhunska kvaliteta traži i od profesionalaca, ali i od amatera koji žele naplatiti svoje znanje. Vjenčanja, poslovni sadržaj poput web stranica, promocije, vijesti na portalima… potražnja za video uratkom je golema. Danas, kada je na tržištu rada svestranost jedna od najcjenjenijih vrlina, znati režirati, kreirati i montirati kvalitetan video uradak dodatna je vrijednost svakom zvanju.

Na YouTube se svake minute podigne 100 sati video sadržaja, a mjesečno ova stranica bilježi milijardu posjetitelja!

Što ćeš znati nakon završetka?

Napredno ćete koristiti digitalnu kameru, prateću opremu, rasvjetu. Osigurat ćete korektno osvjetljenu, pravilno eksponiranu i komponiranu sliku. Svladat ćete kadriranje, uređenje i dinamiku kadra u interijerima i eksterijerima. U postprodukciji ćete znati izvući maksimum od snimljenog materijala. Poznavat ćete pravila montaže i koristiti se softverima Premiere Pro, Photoshop.

Sadržaj programa obrazovanja

  • Osnove izrade scenarija namjenskog videa
  • Video snimanje
  • Osnove video montaže
  • Osnove upotrebe vizualnih efekata
  • Izrada jednostavnog namjenskog videa

Uvjerenje – Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja – Osposobljavanje

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.