Java

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Sveučilište Algebra

Kategorija: Tečajevi

Opis

Java je objektno orjentirani programski jezik razvijen u kompaniji Sun Microsystems početkom 1990-tih. Java je programski jezik koji je nezavisan od operativnog sistema, baziran na C++-u, ali sa pojednostavljenom sintaksom, stabilnijim runtime sustavom i pojednostavljenom kontrolom memorije.

Java tehnologija je u 15-ak godina postojanja postala kompletan softverski ekosustav koji nudi različite vrijednosti različitim korisnicima u ovisnosti o njihovim potrebama.

Danas Java tehnologija nudi developerima izbor od 3 izdanja Java platforme u ovisnosti od njihovih potreba, a to su sljedeće:

  1. Java tehnologija u osobnim računalima (Java Standard Edition – Java SE)
    Java Standard Edition je razvijen prvenstveno za razvijanje sigurnih i portabilnih aplikacija za desktop platforme uključujući Macintosh, Linux, Microsoft Windows i Sun Solaris. Portabilnost je tu glavna značajka, jer u današnjim heterogenim okruženjima kompatibilnost Java rješenja u odnosu na ciljanu platformu je izvrstan adut.
  2. Java tehnologija u srednjim i velikim poslovnim sustavima (Java Enterprise Edition – Java EE)
    Java Enterprise Edition prvenstveno je namijenjen za srednje i visoko kopleksna poslovna rješenja. J2EE je skup ogromnog broja frameworka i tehnologija (JSP, Servlets, EJB…) koji razvoj kompleksnih rješenja čine jednostavnijim.
  3. Java tehnologija u mobilnim i malim uređajima (Java Micro Edition – Java ME)
    Java Micro Edition je rješenje koje developerima pruža robusno i fleksibilno okruženje za izradu aplikacija namijenjenih mobitelima i raznim drugim pametnim uređajima („smart devices“). Java Micro Edition developerima pruža fleksibilno radno okruženje, visoku sigurnost, ugrađene mrežne protokole i podršku za mrežne i lokalne aplikacije.“

Javaserver Faces

Ovaj seminar polaznike upoznaje kako koristiti Java Server Faces framework u svojim web aplikacijama. Polaznici će naučiti koristiti JSF biblioteke tagova, pisati komponente i event handlere. Polaznici će pisati konfiguracijske datoteke za komponente i navigaciju u XML-u. Korisititi će tabelarne komponente za prikaz informacija iz baze podataka i ostalih podatkovnih izvora.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.