Kuhar tradicijske lokalne i regionalne kuhinje Slavonije i Istre

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 150 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Studium

Kategorija: Tečajevi

Opis

Minimalni uvjeti za upis

Završena srednja škola u zanimanju kuhar/ica ili turističko-hotelijerski komercijalist

Broj polaznika

Max. do 18 polaznika

Nakon završenog obrazovanja polaznici stječu sljedeće kompetencije:

  • Prepoznati mjesto i važnost hrvatske tradicijske gastronomije u ukupnoj turističkoj ponudi i prepoznati povijesne utjecaje različitih gastronomija na hrvatska tradicijska jela, tj. naučiti iskomunicirati sa gostom važnost i suštinu tradicijske kuhinje u Slavoniji i Istri.
  • Razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke prigotovljavanja tradicijskih jela, koristeći suvremene uređaje i tehnologije prema higijenskim standardima HACCP sustava
  • Pripremiti, zgotoviti, prezentirati i poslužiti autentična jela Slavonije i Istre uvažavajući suvremene trendove u prehrani
  • Organizirati i voditi cjelokupni proces rada te administraciju u suvremenoj kuhinji,
  • Prepoznati važnost i ulogu modernog poduzetništva u sektoru turizma i ugostiteljstva te mogućnosti pokretanja vlastitog poduzetništva
  • Prepoznati izvore opasnosti pri radu u cilju sprečavanja povreda i osiguranja zaštite na radu te koristiti osobna zaštitna sredstva.

Program usavršavanja za poslove KUHARA/ICE TRADICIJSKE LOKALNE I REGIONALNE KUHINJE SLAVONIJE I ISTRE razvijen je kroz projekt Okusi tradicije. Institut za folkloristiku i etnologiju napravio je elaborat „Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo“. Institut je napravio terensko etnografsko istraživanje i bilježenje recepata te obiteljskog i društveno-ekonomskog konteksta blagovanja stanovnika navedenih županija. Ukratko rečeno radi se o pravim recepturama koje su našim bakama prenijele njihove bake.

Poslodavci iz područja hotelijerstva i ugostiteljstva zadovoljit će svoje potrebe za djelatnicima s izrazito razvijenim kompetencijama iz područja tradicijskog kuharstva, ali i osnova poduzetništva kako bi se mogli uspješno nositi s visokim zahtjevima hotelskih uprava za novim trendovima u gastronomiji koja se nalazi pred izazovima racionalizacije troškova, povećanja dobiti i podizanja kvalitete usluga, ili svoj ugostiteljsti objekt izdignuti visoko iznad konkurencije.

Program je proizašao iz zajedničke suradnje Instituta za etnologiju i folkloristiku, Učilišta Andragog, Učilišta Studium i Diopter otvorenog učilišta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske gospodarske komore.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.