Upravljanje opskrbnim lancima (SCM)

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Poslovno veleučilište Zagreb

Kategorija: Fakulteti

Opis

S ponosom objavljujemo da nam je iz Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta RH stigla dopusnica za izvođenje našeg novog programa: preddiplomskog stručnog studija Upravljanje opskrbnim lancima [Supply Chain Management]! Prva generacija studenata kreće već najesen, od akad. god. 2017/2018.

Upravljanje opskrbnim lancima predstavlja integralni pristup planiranju, provedbi i kontroli protoka informacija, materijala i usluga, od sirovine i komponenti dobavljača, kroz proizvodnju gotovog proizvoda, prema konačnoj distribuciji do krajnjeg kupca. Svrsishodni opskrbni lanci temelje se na sinergijskom efektu isprepletenosti: tehnike, tehnologije i poslovnog pristupa.

Kompetencije u tehničkom području znanosti

Ovaj studijski program omogućava stjecanje temeljnih znanja i kompetencija za specifičnosti upravljanja u različitim logističkim područjima:

  • sposobnost sustavnom pristupu rješavanja zadaća u upravljanju opskrbnim lancima,
  • planiranje i predviđanje prijevozne potražnje,
  • sposobnost poslovnog komuniciranja s dionicima u upravljanju opskrbnim lancima,
  • sposobnost upravljanja troškovima i prihodima u upravljanju opskrbnim lancima,
  • sposobnost vođenja procesa u opskrbnim lancima i
  • upravljanje kvalitetom u opskrbnim lancima.

Na području Republike Hrvatske trenutno se ne obrazuju visoko-stručni kadrovi u području Upravljanja opskrbnim lancima. Naš studij Upravljanje opskrbnim lancima je prvi takav studij u RH, a temeljem trenutnog i očekivanog budućeg gospodarskog razvoja Hrvatske navedeni studij svakako zauzima prazninu u obrazovanju kadrova za Upravljanje opskrbnim lancima (kompatibilni termini iz engleskog govornog područja su: supply chain managemnt, warehouse management, transport management, logistics management).

Studij traje 6 semestara (3 god.), a njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova kao i naziv stručni prvostupnik/prvostupnica odnosno baccalaureus/baccalaurea inženjer gospodarske logistike  (kratica: bacc. ing. logist.). Studij će se izvoditi kao redoviti i izvanredni.

Interes za polje studija na regionalnoj razini

Republika Hrvatska je ponosna 28. članica Europske unije,  a s obzirom na trenutnu stvarnu politiku proširenja Europske unije dugi će niz godina biti zadnja zemlja koja je pristupila Europskoj uniji. Takva politička klima stavlja Republiku Hrvatsku u poziciju mosta između Zapada i Istoka, što otvara ogromne mogućnosti razvoja upravo u upravljanju opskrbnim lancima. U zemljama regije trenutno se ne izvodi isti ili sličan studij te to predstavlja i potencijalno tržište budućih studenata. Također, prema obrazovnim okvirima Europske unije i primjenom Bolonjskog procesa usvojene vještine i znanja na studiju studenti će moći koristiti na tržištima rada, ne samo na području Europske unije, već i u zemljama čije su gospodarske aktivnosti usmjerene ka Europskoj uniji.

Informacije o prijavama i upisu

Riječ je o studiju prve razine za koji je potrebna državna matura i to: B razina Hrvatski jezik, B razina Matematika, B razina Strani jezik, a dodatno će se vrednovati i B razina Fizike. Cijena godišnje školarine iznosi 24.945 kn (mogući popusti i plaćanje u više rata) uz cijenu upisnine od 1.995 kn. Izrada upisne natječajne dokumentacije je u tijeku, a sve informacije o upisnim rokovima i ostalim uvjetima studiranja objaviti ćemo u narednoj web objavi.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi