Upravljanje opskrbnim lancima (SCM)

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena:
Od 3.178,71 EUR

Naziv: Poslovno veleučilište Zagreb

Kategorija: Fakulteti Kategorija: Tečajevi

Opis

S ponosom objavljujemo da nam je iz Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta RH stigla dopusnica za izvođenje našeg novog programa: preddiplomskog stručnog studija Upravljanje opskrbnim lancima [Supply Chain Management]! Prva generacija studenata kreće već najesen, od akad. god. 2017/2018.

Upravljanje opskrbnim lancima predstavlja integralni pristup planiranju, provedbi i kontroli protoka informacija, materijala i usluga, od sirovine i komponenti dobavljača, kroz proizvodnju gotovog proizvoda, prema konačnoj distribuciji do krajnjeg kupca. Svrsishodni opskrbni lanci temelje se na sinergijskom efektu isprepletenosti: tehnike, tehnologije i poslovnog pristupa.

Kompetencije u tehničkom području znanosti

Ovaj studijski program omogućava stjecanje temeljnih znanja i kompetencija za specifičnosti upravljanja u različitim logističkim područjima:

  • sposobnost sustavnom pristupu rješavanja zadaća u upravljanju opskrbnim lancima,
  • planiranje i predviđanje prijevozne potražnje,
  • sposobnost poslovnog komuniciranja s dionicima u upravljanju opskrbnim lancima,
  • sposobnost upravljanja troškovima i prihodima u upravljanju opskrbnim lancima,
  • sposobnost vođenja procesa u opskrbnim lancima i
  • upravljanje kvalitetom u opskrbnim lancima.

Na području Republike Hrvatske trenutno se ne obrazuju visoko-stručni kadrovi u području Upravljanja opskrbnim lancima. Naš studij Upravljanje opskrbnim lancima je prvi takav studij u RH, a temeljem trenutnog i očekivanog budućeg gospodarskog razvoja Hrvatske navedeni studij svakako zauzima prazninu u obrazovanju kadrova za Upravljanje opskrbnim lancima (kompatibilni termini iz engleskog govornog područja su: supply chain managemnt, warehouse management, transport management, logistics management).

Studij traje 6 semestara (3 god.), a njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova kao i naziv stručni prvostupnik/prvostupnica odnosno baccalaureus/baccalaurea inženjer gospodarske logistike  (kratica: bacc. ing. logist.). Studij će se izvoditi kao redoviti i izvanredni.

Interes za polje studija na regionalnoj razini

Republika Hrvatska je ponosna 28. članica Europske unije,  a s obzirom na trenutnu stvarnu politiku proširenja Europske unije dugi će niz godina biti zadnja zemlja koja je pristupila Europskoj uniji. Takva politička klima stavlja Republiku Hrvatsku u poziciju mosta između Zapada i Istoka, što otvara ogromne mogućnosti razvoja upravo u upravljanju opskrbnim lancima. U zemljama regije trenutno se ne izvodi isti ili sličan studij te to predstavlja i potencijalno tržište budućih studenata. Također, prema obrazovnim okvirima Europske unije i primjenom Bolonjskog procesa usvojene vještine i znanja na studiju studenti će moći koristiti na tržištima rada, ne samo na području Europske unije, već i u zemljama čije su gospodarske aktivnosti usmjerene ka Europskoj uniji.

Informacije o prijavama i upisu

Riječ je o studiju prve razine za koji je potrebna državna matura i to: B razina Hrvatski jezik, B razina Matematika, B razina Strani jezik, a dodatno će se vrednovati i B razina Fizike. Cijena godišnje školarine iznosi 24.945 kn (mogući popusti i plaćanje u više rata) uz cijenu upisnine od 1.995 kn. Izrada upisne natječajne dokumentacije je u tijeku, a sve informacije o upisnim rokovima i ostalim uvjetima studiranja objaviti ćemo u narednoj web objavi.


Informacije o dodatnim popustima možete pronaći na https://pvzg.hr/skolarine-i-popusti/

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.