Mali ekološki povrtnjak - radionica vrtlarenja

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 15 sat(i)
EduCentar cijena: 350 kn 650 kn - 300 kn popusta

Naziv: Pučko otvoreno učilište Zagreb

Kategorija: Tečajevi Kategorija: On-line edukacija

Opis

​MALI EKOLOŠKI POVRTNJAK


SADRŽAJ PROGRAMA:  Planiranje uzgoja, hranjiva i gnojiva, sjeme i sjetva, vrste povrtnica, štetočine i problemi, kalendar sijanja i ubiranja plodova.

UVJETI UPISA: navršenih 15 godina života.

TRAJANJE PROGRAMA: 15 sati.

ORGANIZACIJA NASTAVE: nastava na daljinu.

KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA: Usvojeno znanje o osnovnim pravilima plodoreda i združivanja biljaka te primjena na planiranom povrtnjaku; Usvojeno znanje o potrebama biljaka i gnojivima koje je moguće samostalno proizvesti (kompost) i koristiti u ekološkom uzgoju; Usvojeno osnovno znanje o baratanju sjemenom, ispravnom ubiranju i pohranjivanju, tretiranju biljnim kupkama prije sjetve, sjetvi ili sadnji presadnica; Sposobnost kreiranja vlastitog povrtnjaka te odabir povrtnica pogodnih za uzgoj u skladu s vlastitim mogućnostima; Saznanje o mogućim štetnicima i bolestima s kojima se susrećemo na malim ekološkim povrtnjacima, kako od njih obraniti povrtnice i kome se obratiti za pomoć; Upoznavanje s kalendarom sjetve i ubiranja plodova kroz godinu. Sposobnost planiranja cjelogodišnjeg uzgoja.


Više o nastavnicama:

MARTINA KMET
Rođena je 30.07.1981. godine u Puli. Završila je Srednju poljoprivrednu školu u Poreču, a diplomirala na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je kao profesorica poljoprivredne grupe predmeta u Srednjoj poljoprivrednoj školi Poreč, nakon čega upisuje i završava PPI na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2014. godine održava predavanja na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb. Dobitnica je Dekanove i Rektorove nagrade za najbolje studentske radove u 2008. godini. Sudjelovala je na 38. hrvatskom simpoziju mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, s radom „Značenje zrna ozimog graška cv. Maksimirski rani u proizvodnji mlijeka na obiteljskim gospodarstvima“. Radila je u sjemenarni Agro poljomlinar kao savjetnica za zaštitu bilja. Trenutno zaposlena u Plavoj Laguni u odjelu hortikulture.

MAJA ŠČAVNIČAR
Rođena je 07.02.1981. godine u Zagrebu. Završila je opću gimnaziju u Zagrebu. Diplomirala je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je Dekanove i Rektorove nagrade za najbolje studentske radove u 2008. godini. Sudjelovala je na 38. hrvatskom simpoziju mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, s radom „Značenje zrna ozimog graška cv. Maksimirski rani u proizvodnji mlijeka na obiteljskim gospodarstvima“. Trenutno zaposlena u ŠRU Odra Velika Gorica.

CERTIFIKAT:POTVRDA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA ZAGREB O POHAĐANJU TEČAJA.


RAZINA OBRAZOVANJA:  neformalno obrazovanje  /  OBRAZOVNI SEKTOR:  Poljoprivreda, prehrana i veterina

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.