Životopis i esej/motivacijsko pismo na engleskom jeziku

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Spot on CV

Kategorija: Tečajevi

Opis

ŽIVOTOPIS NA ENGLESKOM JEZIKU

Životopis zamislite kao posjetnicu koju šaljete poslodavcu ili sveučilištu. Životopisom reklamirate i predstavljate sebe zbog čega je vrlo važno da na prvi dojam ostavlja pravu sliku o vama i vašim vještinama i prednostima. Selekcijski odbori dnevno pročitaju stotine životopisa, a vaš cilj mora biti pridobiti njihovu pažnju i potaknuti njihovu maštu.

Što je CV?

CV je sažetak vaših iskustava i vještina. U pravilu, napisan je na dvije do tri stranice stoga je dulji od Resume-a. CV uključuje informacije o vašem akademskom obrazovanju, tj. iskustva u nastavi, diplome, istraživanja, nagrade, publikacije, prezentacije i druga postignuća. Prema, tome, CV je dulji od Resume forme, a naglasak je na  vašem akademskom obrazovanju i postignućima.

Što je Resume?

Resume forma pruža sažete informacije o vašem obrazovanju, zaposlenju, zaslugama i ostalim postignućima i vještinama. Resume često može sadržavati i kratki uvod u cilj koji se želi postići ili kratki sažetak o vašim radnim iskustvima.

Ova forma najčešće je tražena pri prijavi na posao stoga vaš Resume treba biti kratak i jasan. Duljina dokumenta je najčešće do jedne stranice (iako ponekad može biti i do dvije stranice), a informacije su najčešće prikazane u kratkim natuknicama. Informacije mogu biti organizirane kronološki, funkcionalno ili kombinacijom oba formata.

ESEJ/MOTIVACIJSKO PISMO NA ENGLESKOM JEZIKU

Motivacijsko pismo/esej je kratka priča vašega života, motiva, razloga ili ciljeva stoga je i vaš najjači alat za dobivanje pažnje selekcijskog odbora. Krajnje osobno i krojeno po mjeri, glavna zadaća dobro napisanog motivacijskog pisma/eseja je uvjeriti čitaoca da ste baš vi idealan kandidat za izabrano sveučilište ili traženu poziciju. Zvuči jednostavno, ali stavljanje riječi na papir mnogima zadaje glavobolje jer nije lako pretočiti želje i motive u bujicu motivirajućih i pomno odabranih riječi i fraza. Ovisno u koje svrhe se prijavljujete, zamolba mora pratiti i određenu formu i stil pisanja te sadržajno odgovoriti na tražena pitanja kako bi privukla pažnju čitaoca.

Personal Statement

Personal Statement je esej koji može biti o bilo čemu što vi smatrate važnim da bi odbor trebao znati o vama uzimajući u obzir studijski program na koji se prijavljujete. Cilj eseja je iskazati vašu spremnost za odabrani program ne samo kroz vještine nego i kroz karakter. Većina eseja treba objasniti vaše osobne razloge za prijavu i strast prema odabranom programu.

Statement of Purpose

Statement of Purpose esej kojemu je svrha prikazati da imate vrlo jasan cilj koji želite postići u odabranom području. To je esej u kojem trebate predstaviti sebe, objasniti što je do sada utjecalo na vaš akademski i profesionalni odabir te kako su oni povezani sa odabranim programom, izložiti svoje osobne razloge zašto želite studirati na određenom sveučilištu i navesti što planirate postići u budućnosti.

Motivation Letter/Cover Letter

Motivacijsko pismo ili Cover Letter je uvod u vaš životopis ili prijavnu dokumentaciju. Svrha mu je da vas predstavi na jednak način kako biste se i sami osobno predstavili da ste imali priliku. Kvalitetno napisano motivacijsko pismo će zainteresirati čitaoca, izložiti vaše interese i razloge prijave na određenu poziciju, istaknuti vaša znanja o programu ili poslodavcu i prikazati vaše vještine potrebne za uspješno obavljanje posla.

Odaberite između sljedećih usluga:

PISANJE NA ENGLESKOM JEZIKU uključuje individualne konzultacije, stručne savjete, jedinstven dizajn, tekst u skladu sa sintaktičkim standardima engleskog jezika

DORADA NA ENGLESKOM JEZIKU uključuje manje intervencije u sadržaj teksta na engleskom jeziku, uklanjanje pravopisnih i gramatičkih pogreški, tekst u skladu sa sintaktičkim standardima engleskog jezika

PREVOĐENJE uključuje prijevod teksta sa hrvatskog na engleski u skladu sa sintaktičkim standardima engleskog jezika

LEKTURA NA ENGLESKOM JEZIKU uključuje uklanjanje gramatičkih, pravopisnih i sintaktičkih pogreški uz pomoć „track changes“ (evidentiranje promjena) i korekturu, tj. uklanjanje tipografskih i interpunkcijskih pogreški

 

 

 

 

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera