Verificirani programi 15+

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Vodnikova

Kategorija: Tečajevi Kategorija: On-line edukacija

Opis

Tečajevi za odrasle i srednjoškolce za engleski, francuski, njemački, ruski, talijanski, španjolski i hrvatski kao i 6 stupnjeva jezičnog znanja u ustanovi SVIJET JEZIKA usklađeni su s preporučenim europskim standardima učenja, poučavanja i vrednovanja jezičnog znanja na temelju dokumenta Vijeća Europe poznatijeg kao CEF (Common European Framework of Reference for Languages) ili u prijevodu, Zajednički europski referentni jezični okvir.
CEF opisuje jezičnu kompetenciju na 6 razina:

A1 – pripremni korisnik
A2 – temeljni korisnik
B1 – razvojni korisnik
B2 – samostalni korisnik
C1 – napredni korisnik
C2 – vrsni korisnik

Svaka od navedenih razina podrazumijeva preporučeni broj sati (semestara) učenja i jasno definirane jezične kompetencije koje su potrebne za prelazak na sljedeću razinu;

za stupanj A1 – 2 modula (1. i 2. modul/140 sati)
za stupanj A2 – 2 modula (3. i 4. modul/140 sati)
za stupanj B1 – 4 modula (5.- 8. modul/280 sati)
za stupanj B2 – 2 modula (9. i 10. modul/140 sati)
za stupanj C1 – 4 modula (11. - 14. modul/280 sati)
za stupanj C2 – 2 modula (15. i 16. modul/140 sati).

Nastava se odvija u modulima.
Modul ima ima 70 sati nastave tijekom koje se usvajaju i razvijaju jezične vještine te uvježbavaju ispitne tehnike (djelovi završnog ispita).
Na kraju I., III., V., VI., VII., IX., XI., XII., XIII., XIV., i XV. modula provjerava se znanje polaznika pismenom i usmenom  provjerom. Nakon položenog testiranja polaznici dobivaju potvrdu o uspješno završenom modulu, koja je preduvjet za prelazak na sljedeći modul.

Po završetku II., IV., VIII., X., XIV. i XVI. modula polaznici verificiranih programa polažu završni ispit koji uključuje pismeni dio, u kojem se provjeravaju vještine slušanja, pisanja i čitanja te kompetencije u jezičnim strukturama. Usmeni dio ispita uključuje govornu produkciju i govornu interakciju.

Po uspješno položenom ispitu polaznici dobivaju javnu svjedodžbu s referentnim stupnjem znanja prema CEF-u za jedan od stupnjeva od A1 do C2,

Svjedodžba je javna isprava i može se upisati u e - radnu knjižicu.

Svjedodžba s navedenim stupnjem znanja stranog jezika omogućava jasan uvid u razinu znanja stranog jezika u situaciji gdje je znanje engleskog preduvjet – pri traženju zaposlenja ili nastavku školovanja u srodnim europskim institucijama.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.