Verificirani programi 15+

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Vodnikova

Kategorija: Tečajevi

Opis

Tečajevi za odrasle i srednjoškolce za engleski, francuski, njemački, ruski, talijanski, španjolski i hrvatski kao i 6 stupnjeva jezičnog znanja u ustanovi SVIJET JEZIKA usklađeni su s preporučenim europskim standardima učenja, poučavanja i vrednovanja jezičnog znanja na temelju dokumenta Vijeća Europe poznatijeg kao CEF (Common European Framework of Reference for Languages) ili u prijevodu, Zajednički europski referentni jezični okvir.
CEF opisuje jezičnu kompetenciju na 6 razina:

A1 – pripremni korisnik
A2 – temeljni korisnik
B1 – razvojni korisnik
B2 – samostalni korisnik
C1 – napredni korisnik
C2 – vrsni korisnik

Svaka od navedenih razina podrazumijeva preporučeni broj sati (semestara) učenja i jasno definirane jezične kompetencije koje su potrebne za prelazak na sljedeću razinu;

za stupanj A1 – 2 modula (1. i 2. modul/140 sati)
za stupanj A2 – 2 modula (3. i 4. modul/140 sati)
za stupanj B1 – 4 modula (5.- 8. modul/280 sati)
za stupanj B2 – 2 modula (9. i 10. modul/140 sati)
za stupanj C1 – 4 modula (11. - 14. modul/280 sati)
za stupanj C2 – 2 modula (15. i 16. modul/140 sati).

Nastava se odvija u modulima.
Modul ima ima 70 sati nastave tijekom koje se usvajaju i razvijaju jezične vještine te uvježbavaju ispitne tehnike (djelovi završnog ispita).
Na kraju I., III., V., VI., VII., IX., XI., XII., XIII., XIV., i XV. modula provjerava se znanje polaznika pismenom i usmenom  provjerom. Nakon položenog testiranja polaznici dobivaju potvrdu o uspješno završenom modulu, koja je preduvjet za prelazak na sljedeći modul.

Po završetku II., IV., VIII., X., XIV. i XVI. modula polaznici verificiranih programa polažu završni ispit koji uključuje pismeni dio, u kojem se provjeravaju vještine slušanja, pisanja i čitanja te kompetencije u jezičnim strukturama. Usmeni dio ispita uključuje govornu produkciju i govornu interakciju.

Po uspješno položenom ispitu polaznici dobivaju javnu svjedodžbu s referentnim stupnjem znanja prema CEF-u za jedan od stupnjeva od A1 do C2,

Svjedodžba je javna isprava i može se upisati u e - radnu knjižicu.

Svjedodžba s navedenim stupnjem znanja stranog jezika omogućava jasan uvid u razinu znanja stranog jezika u situaciji gdje je znanje engleskog preduvjet – pri traženju zaposlenja ili nastavku školovanja u srodnim europskim institucijama.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi