Project Management Akademija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 790 EUR
+ PDV
890 EUR - Online

Naziv: Hrvatski institut za financije

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Početak 26.09.2023.

Sat 9:00 - 16:00

Kotizacija 890 € (6.705,71 kn)  ​*

* bez PDV-a

Pratite Uživo, Online

Teme

MODUL 1. – 26.09.2023.
PROJEKT I UPRAVLJANJE PROJEKTOM, PMBOK

MODUL 2. – 05.10.2023.
UPRAVLJANJE VREMENOM I OPSEGOM PROJEKTA

MODUL 3. –  17.10.2023.
UPRAVLJANJE TROŠKOVIMA I KVALITETOM PROJEKTA

MODUL 4. –  24.10.2023.
UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA, KOMUNIKACIJOM I DIONICIMA PROJEKTA

MODUL 5. – 07.11.2023.
UPRAVLJANJE PROJEKTNIM RIZICIMA I NABAVOM

Praktično upravljanje projektima uz mogućnost polaganja ispita u svrhu stjecanja PMP ® (Project Management Professional) certifikata.

Project management je aplikacija znanja i vještina, alata i tehnika u svrhu kvalitetnog upravljanja projektima. Jedinstveni tečaj znanja i vještina koje nudimo u sklopu Profesionalne Project Management Akademije predstavlja upravljanje projektima u praksi, dakle na više praktičnih primjera kako bi se uvidjela aplikacija teorijskog znanja na konkretnim primjerima. Profesionalna Project Management Akademija pomaže u pripremi certifikacijskog ispita u svrhu stjecanja PMP (Project Management Professional) certifikata. PMP certifikat je prepoznat kao univerzalni standard izvrsnosti u Upravljanju projektima te danas sve više organizacija zahtjeva od svojih voditelja projekata ovaj certifikat. PMP certifikat pruža prednost prilikom zapošljavanja te potencijala zarade. Prema nekim međunarodnim istraživanjima, osobe s PMP certifikatom ostvaruju u prosjeku 20% više plaće od osoba bez certifikata. Prednost ovakvog tipa profesionalnog tečaja kao i PMP certifikata ogleda se i u doprinosu kompanijama, jer organizacije sa PMP managerima uspijevaju dovršiti svoje projekte na vrijeme te u okviru budžeta i to sa izvrsnim rezultatima.

Tečaj je organiziran kroz ukupno pet modula. Svaki modul sadrži specifična znanja i vještine. Kroz predavanja i praktične vježbe polaznici će se detaljno upoznati  s Vodičem kroz znanje u upravljanju projektima – PMBOK i PMI (Project Management Institute) metodologijom te se pripremiti za PMP certifikacijski ispit. PMBOK® Guide – 6. izdanje uključuje nove elemente u smislu kako implementirati znanje u agilnom okruženju. Nakon svakog predavanja prolaze se primjeri ispitnih pitanja kako bi polaznici dobili uvid u format i sadržaj certifikacijskog ispita.

 

Syllabus

MODUL 1: PROJEKT I UPRAVLJANJE PROJEKTOM, PMBOK

CILJ SEMINARA
Tijekom prvog modula, polaznici seminara se upoznaju s definicijom projekta, projektima u kontekstu strateškog upravljanja tvrtkom te strateškog planiranja. Definirat će se međuljudske vještine potrebne za upravljanje projektima, organizacija ureda za upravljanje projektima, upravljanje programima i portfeljima, dionici u projektu, životni ciklus projekta, struktura projekta. Pobliže će se pojasniti Vodič kroz znanje o upravljanju projektima te koncept PMI metodologije.
Cilj ovog modula je upoznati polaznike s osnovnim pojmovima i konceptom PMI metodologije, te s pojmom upravljanja projektom, kao i specifičnostima organizacijskog okruženja unutar kojeg se ono odvija. Nakon predavanja prolaze se primjeri ispitnih pitanja iz predmetnog područja kako bi polaznici dobili uvid u format i sadržaj certifikacijskog ispita.

SYLLABUS

 • Projekt i upravljanje projektom, PMBOK – osnovni pojmovi
 • Osnovno o PMP certifikaciji
 • Procesne grupe upravljanja projektom
 • Područja znanja upravljanja projektom
 • Upravljanje integracijom projekta

MODUL 2: UPRAVLJANJE VREMENSKIM RASPOREDOM I OPSEGOM PROJEKT

CILJ SEMINARA
U drugom modulu definiraju se procesi kao što su plan upravljanja opsegom projekta, plan upravljanja zahtjevima, definiranje opsega projekta, potvrđivanje i kontrola opsega, plan upravljanja vremenskim rasporedom, definiranje aktivnosti, određivanje slijeda aktivnosti – PDM metoda, procjena resursa aktivnosti, procjena trajanja aktivnosti, metoda kritičnog puta – izrada vremenskog rasporeda i kontrola vremenskog rasporeda.

Cilj ovog modula je upoznati polaznike sa specifičnim područjima znanja vezanim uz upravljanje opsegom i vremenom projekta te konkretnim procesima koji su sastavni dio tih područja.

SYLLABUS

 • Upravljanje opsegom projekta
 • Upravljanje vremenom

MODUL 3: UPRAVLJANJE TROŠKOVIMA I KVALITETOM PROJEKTA

CILJ SEMINARA
Cilj ovog modula je upoznavanje polaznika s procesima izrade plana upravljanja troškovima, procjenom troškova, određivanjem budžeta, kontrolom troškova te metodom EV analize (upravljanje ostvarenom vrijednosti), zatim s procesima vezanim uz upravljanje kvalitetom (planiranje, osiguranje i kontrola kvalitete) te osnovnim alatima za planiranje i kontrolu kvalitete na projektima.
Tijekom trećeg modula polaznike će se upoznati sa specifičnim područjima znanja vezanim uz upravljanje troškovima i kvalitetom projekta te konkretnim procesima koji su sastavni dio tih područja uz primjere ispitnih pitanja iz predmetnog područja kako bi polaznici dobili uvid u format i sadržaj certifikacijskog ispita.

SYLLABUS

 • Upravljanje troškovima projekta
 • Upravljanje kvalitetom projekta

MODUL 4: UPRAVLJANJE RESURSIMA, KOMUNIKACIJOM I DIONICIMA PROJEKTA

CILJ SEMINARA
Tijekom četvrtog modula polaznicima će se približiti procesi vezani uz upravljanje ljudskim resursima, upravljanje dionicima te upravljanje komunikacijom. Navedeni procesi su vezani uz planiranje, formiranje i razvoj projektnog tima, vođenje tima, principe vodstva, upravljanje sukobima, teorije motivacije, planiranja, upravljanje te kontrolu komunikacijama na projektu i procesi identifikacije dionika te planiranje, upravljanje i kontrola dionicima.
Polaznike će se upoznati sa specifičnim područjima znanja vezanim uz upravljanje ljudskim resursima, komunikacijama i dionicima na projektu te konkretnim procesima koji su sastavni dio tih područja. Na kraju seminara proći će se kroz ispitna pitanja iz predmetnog područja.

SYLLABUS

 • Upravljanje ljudskim resursima na projektu
 • Upravljanje komunikacijama na projektu
 • Upravljanje dionicima projekta

MODUL 5: UPRAVLJANJE PROJEKTNIM RIZICIMA I NABAVOM

CILJ SEMINARA
Kroz posljednji modul naglasak je na procesima vezanim uz upravljanje rizicima, kvalitativnom i kvantitativnom analizom rizika, matricom vjerojatnosti i utjecaja, analizom očekivane novčane vrijednosti te strategijom odgovora na rizike, zatim procesima upravljanja nabavom na projektu, planiranjem nabave, provođenjem i kontrolom nabave.
Polaznici izrađuju samostalno matricu vjerojatnosti i utjecaja rizika te analizu očekivane novčane vrijednosti i izvještaje.

SYLLABUS

 • Upravljanje rizicima projekta
 • Upravljanje nabavom na projektu
 • Postupak PMP certifikacije
 • Pregled sadržaja – PMP ispit

Ciljana skupina

 

Tečaj je namijenjen svima koji se vođenjem projekata bave u praksi i žele dostići razinu izvrsnosti dobivanjem Project Management Professional certifikata, kao i za kandidate koji posjeduju certifikat, a radi njegovog zadržavanja moraju obnoviti znanje i prikupiti dovoljan broj novih PDU bodova. Nakon pohađanja tečaja polaznici dobivaju potvrdu o odslušanoj edukaciji i stjecanju ukupno mogućih 45 PDU bodova. Svaki modul boduje se sa 9 bodova te je PDU bodove moguće steći za svaki modul posebno.

Kotizacija

Redovna kotizacija 890 € (6.705,71 kn) + PDV
Prijava na program do 31.07.2023. 790 € (5.952,26 kn) + PDV
Sudjelovanje dvoje ili troje polaznika iz iste institucije (cijena po polazniku) 790 € (5.952,26 kn) + PDV
Popust na fizičke osobe Na upit
Plaćanje kotizacija samo za pojedine module Na upit
Moguće plaćanje kotizacije u ratama Na upit

Napomene

 • Nakon završetka programa ponuđena je opcija polaganja ispita u svrhu dobivanja stjecanja PMP (PROJECT MANAGEMENT PROFESSIONAL) CERTIFIKATA.
 • Pohađanjem tečaja polaznici će steći kvotu potrebnih PDU bodova za izlazak na PMP certifikacijski ispit.
 • Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze.
 • Polaznici će dobiti i materijale sa seminara te CERTIFIKAT.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.