Napredni Excel za poslovne korisnike

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 sat(i)
EduCentar cijena: 229,01 EUR
+ PDV
250 EUR -

Naziv: Mirakul edukacijski centar

Kategorija: Tečajevi Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

24. svibnja 2024. godine 09:00 - 16:00 h

Excel je jedan od najkorištenijih poslovnih programa danas u svijetu, no ipak mnogi poslovni korisnici koriste samo ograničeni set funkcionalnosti u njemu. Napredne opcije kao što su Pivot tablice, analiza i napredno filtriranje podatka, bazne i razne ostale funkcije u praksi se vrlo rijetko koriste što korisnicima onemogućava jasan uvid i analizu vlastitih podataka. Zbog toga su isti problemi prisutni i kod vizualizacije podataka u obliku praktičnih i zornih grafova i dijagrama koji mogu puno jasnije dati uvid u podatke.

Sadržaj seminara:

  • Rad sa strukturiranim podacima: Organiziranje podataka. Sortiranje podataka. Strukturiranje podataka. Filtriranje podataka. Postupak naprednog filtriranja.
  • Funkcije: Umetanje funkcija. Funkcije datuma i vremena. Funkcije za tekst. Funkcije za pretraživanje. Logičke i error funkcije. Funkcije baze podataka. Ugniježđene funkcije.
  • Rad s formulama: Povezivanje podataka unutar radnog lista. Povezivanje podataka između radnih listova. Povezivanje podataka između radnih knjiga. Prikaz odnosa između formula i ćelija. Prikazivanje formula.
  • Analiza podataka: Pivot tablica.
  • Napredno formatiranje: Custom Format. Conditional Formatting.
  • Makronaredbe: Snimanje makronaredbe. Izvođenje makronaredbe. Dodavanje gumba za izvođenje makronaredbe. Snimanje dokumenta s makronaredbama.
  • Grafikoni: Oblikovanje elemenata grafikona. Spremanje grafikona kao predloška. Oblikovanje osi grafikona. Brisanje podataka iz grafikona. Umetanje i uklanjanje slike u grafikonu.

Cilj seminara:

Osvijestiti mogućnosti Excela postojećim korisnicima da se upoznaju s naprednim opcijama te tako ubrzaju, optimiziraju, adekvatno analiziraju i vizualiziraju svoje podatke u tom naprednom alatu. Kroz ovaj tečaj se prolazi kroz elemente Excela u naprednoj razini, a koje bi ih nakon usvajanja mogli odmah primijeniti u stvarnim situacijama. Tečaj se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela.

Nakon završenog seminara polaznici će biti sposobni izrađivati interaktivne tablice i povezivati s drugim programima/bazama (SQL/MS Access), pripremiti tablice za obradu, raditi sa složenim alatima za analizu podataka, izrađivati jednostavne makronaredbe – programiranje u VBA

Ciljna skupina:

Sve struke koje koriste tabelarne numeričke i tekstualne podatke koje je potrebno izračunavati, sortirati, filtrirati, analizirati i grafički prikazati. Svi koji rade u ekonomiji, računovodstvu, organizaciji, menadžmentu itd., a svakodnevno se susreću s velikom količinom podataka.

Potrebno predznanje:

Za adekvatno praćenje edukacije potrebno je imati predznanje, odnosno polaznik seminara treba znati koristiti se značajkama i funkcijama Excela koje se uče na našem seminaru ‘Poslovni Excel za svakodnevnu upotrebu.’ Sadržaj tog seminara možete pogledati ovdje.

Kotizacija:

Redovna cijena seminara:

  • 250,00 € (1.883,63 kn) + PDV
Promotivna cijena za ranije prijave i uplate:
  • 229,00 € (1.725,40 kn) + PDV

Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara. Za polaznike su osigurani ručak i materijali na svim predavanjima. Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.