Farmacija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 5 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Farmaceutski fakultet, Novi Sad

Mjesto:
Kategorija: Fakulteti

Opis

Integrirani akademski studiji

Trajanje: 5 godina, 10 semestara

Broj ESPB: 300

Zvanje: magistar farmacije

Tijekom studija studenti se upoznaju sa svim procesima rada u ljekarni, izradom magistralnih i galenskih preparata, racionalnom farmakoterapijom i fitoterapijom, procesom proizvodnje i registracije lijeka, marketingom u farmaceutskoj industriji, karakteristikama i primjenom ljekovitih i aromatičnih biljaka, kontrolom kvalitete, kliničkom farmacijom u realnim uvjetima.

Praktična nastava odvija se u fakultetskim laboratorijima i zdravstvenim ustanovama koje su nastavne baze fakulteta. Studenti farmacije imaju i obavezne terenske vježbe i posjete istraživačkim institucijama i privrednim organizacijama iz područja farmacije.

Stručna praksa obavlja se u zdravstvenim ustanovama – apotekama državnog i privatnog sektora, kao i u bolničkoj ljekarni. Stručna praksa obavlja se u zadnjem semestru studija i traje 450 sati.

Nakon završetka studija, magistri farmacije mogu se zaposliti u ljekarnama, predstavništvima farmaceutskih kompanija, istraživačkim centrima farmaceutskih kompanija, obrazovnim i nuačno-istraživačkim institucijama.

http://www.faculty-pharmacy.com/farmacija/

 

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi