Dadilja

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 400 sat(i)
EduCentar cijena: Od 5.800 kn

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Dadilja, prema dogovoru s roditeljima čuva, njeguje i odgaja malu djecu u skladu s društveno prihvatljivim normama i vrijednosnom sustavu obitelji. U vrijeme odsutnosti roditelja dadilja vodi brigu o razvitku i sigurnosti djeteta. Radi prirode posla dadilja uz povremene izlaske s djetetom svoje odgovornosti uglavnom ispunjava uglavnom u domu djeteta.

Unutar ovog programa osposobljavanja polaznice se upoznaju s osnovnim psihosocijalnim obilježjima djeteta, osnovama predškolske i školske pedagogije te znanjima i vještinama vezanim uz njegu, zdravlje i aktivnost djeteta. Također usvajaju znanja i vještine iz zaštite na radu, prve pomoći, organizacije rada. U sklopu svojih odgovornosti dadilja s djetetom ispunjava odgojno-obrazovne aktivnosti, brine o prehrani, skrbi i odgoju djeteta te održava higijenu i čistoću prostora. Da bi se uspješno nosile sa svim navedenim odgovornostima polaznice usvajaju vještine sigurnog nošenja, pranja, presvlačenja i hranjenja djeteta te strategije poticanja psihičkog i tjelesnog razvoja.

Radi uspostavljanja kvalitetne komunikacije s roditeljima polaznice usvajaju i profesionalne komunikacijske vještine, a upoznaju i s vještinama organizacije posla. Polaznice također razvijaju strategije za nošenje sa situacijama koje traže brze donošenje promišljenih odluka. Radi zahtjevnosti zanimanja polaznice bi trebale imati dobru kondiciju i zdrav organizam, trebale bi biti emocionalno stabilne, strpljive i usmjerene na rad s ljudima.

Nastava i vježbe u sklopu ovog programa osposobljavanja odvijaju se unutar prostorija Narodnog učilišta dok se praktična nastava odvija u ustanovama socijalne skrbi. Po završetku svakog predmeta polaže se pismeni ispit. Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za poslove dadilje što se upisuje u radnu knjižicu.

 

Trajanje programa 400 sati
Program mogu upisati osobe sa završenom srednjom školom i navršenih 18 godina s priloženom liječničkom potvrdom o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova dadilje.

Cijena programa osposobljavanja za dadilje je 5.800 kn. Mogućnost plaćanja u 4 rate po 1.450 kn

 

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi