Dadilja

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 400 sat(i)
EduCentar cijena:
Od 835 EUR

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Dadilja, prema dogovoru s roditeljima čuva, njeguje i odgaja malu djecu u skladu s društveno prihvatljivim normama i vrijednosnom sustavu obitelji. U vrijeme odsutnosti roditelja dadilja vodi brigu o razvitku i sigurnosti djeteta. Radi prirode posla dadilja uz povremene izlaske s djetetom svoje odgovornosti uglavnom ispunjava uglavnom u domu djeteta.

Unutar ovog programa osposobljavanja polaznice se upoznaju s osnovnim psihosocijalnim obilježjima djeteta, osnovama predškolske i školske pedagogije te znanjima i vještinama vezanim uz njegu, zdravlje i aktivnost djeteta. Također usvajaju znanja i vještine iz zaštite na radu, prve pomoći, organizacije rada. U sklopu svojih odgovornosti dadilja s djetetom ispunjava odgojno-obrazovne aktivnosti, brine o prehrani, skrbi i odgoju djeteta te održava higijenu i čistoću prostora. Da bi se uspješno nosile sa svim navedenim odgovornostima polaznice usvajaju vještine sigurnog nošenja, pranja, presvlačenja i hranjenja djeteta te strategije poticanja psihičkog i tjelesnog razvoja.

Radi uspostavljanja kvalitetne komunikacije s roditeljima polaznice usvajaju i profesionalne komunikacijske vještine, a upoznaju i s vještinama organizacije posla. Polaznice također razvijaju strategije za nošenje sa situacijama koje traže brze donošenje promišljenih odluka. Radi zahtjevnosti zanimanja polaznice bi trebale imati dobru kondiciju i zdrav organizam, trebale bi biti emocionalno stabilne, strpljive i usmjerene na rad s ljudima.

Nastava i vježbe u sklopu ovog programa osposobljavanja odvijaju se unutar prostorija Narodnog učilišta dok se praktična nastava odvija u obrtima za dnevnu skrb o djeci te vrtićima. Po završetku svakog predmeta polaže se pismeni ispit. Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za poslove dadilje što se upisuje u radnu knjižicu.

Trajanje programa 400 sati
Program mogu upisati osobe sa završenom srednjom školom i navršenih 18 godina s priloženom liječničkom potvrdom o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova dadilje.

Cijena programa osposobljavanja za dadilje je 835 €.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.