Aromamaser

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 120 sat(i)
EduCentar cijena: Od 5.130 kn

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Aromamaser vrši različite tipove masaža uz kontroliranu primjenu eteričnih ulja radi izazivanja dubokog opuštanja te vraćanja ili uspostavljanja psihofizičke ravnoteže. Radi se o lijepom i kreativnom zanimanju koje pruža potpuno prirodnu i ugodnu terapiju od koje zdravstvene prednosti imaju i klijent i sam terapeut. Ponuda aromamasaže traženi je dio wellness ponude pa aromamaseri imaju velike mogućnosti zapošljavanja u turizmu.

Da bi uspješno vršili aromamasažu polaznici ovog programa usvajaju znanja o vrstama, karakteristikama, postupcima pripreme i procesom apsorpcije eteričnih mješavina te o njihovoj primjeni i djelovanju na psihu i tijelo. Drugi fokus programa upoznavanje je s tehnikama masaže što uključuje načela, principe i postupke različitih vrsta masaže poput klasične ručne masaže, sportske masaže, refleksne masaže stopala i aromamasaže. Kroz praksu polaznici ovladavaju tehnikama masaže te uče kako primjenjivati aromaterapiju da bi dobili optimalan učinak što podrazumijeva postizanje kvalitetne relaksacije, prirodne njege i olakšavanje psihofizičkih tegoba klijenta.

Da bi mogli ispravno procijeniti stanje klijenta te pravilno primijeniti terapiju polaznici također savladavaju znanja iz anatomije i fiziologije.

Budući da aromaterapija utječe i na psihološku dobrobit klijenta, značajnu ulogu igra i poznavanje osnova psihologije, posebice poznavanje uzroka i manifestacije stresa, načina otklanjanja stresa te postupaka psihološke samozaštite. Polaznici ovog programa također će usvajati vještine profesionalne komunikacije, da bi uspostavili atmosferu povjerenja i opuštenosti, te da bi klijente mogli sukladno njihovoj situaciji savjetovati o održavanju psihofizičke ravnoteže. Uz razvijene komunikacijske vještine, da bi mogli uspješno obavljati poslove aromamasera polaznici bi trebali imati zdrav mišićno-koštani sustav, dobru koordinaciju pokreta, zdrav dišni sustav i uredan osjet njuha.

Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za aromamasera što se upisuje u radnu knjižicu. Nakon što završe program polaznici imaju mogućnost otvoriti vlastiti obrt za aromaterapiju.

 

Trajanje programa 120 sati
Program mogu upisati osobe sa završenom srednjom školom i navršenih 18 godina.

Cijena programa osposobljavanja za aromamasera je 5.130 kn. Mogućnost plaćanja u 3 rate po 1.710 kn.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi