Aromamaser

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 120 sat(i)
EduCentar cijena: Od 5.400 kn

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Aromamaser vrši različite tipove masaža uz kontroliranu primjenu eteričnih ulja radi izazivanja dubokog opuštanja te vraćanja ili uspostavljanja psihofizičke ravnoteže. Radi se o lijepom i kreativnom zanimanju koje pruža potpuno prirodnu i ugodnu terapiju od koje zdravstvene prednosti imaju i klijent i sam terapeut. Ponuda aromamasaže traženi je dio wellness ponude pa aromamaseri imaju velike mogućnosti zapošljavanja u turizmu.

Da bi uspješno vršili aromamasažu polaznici ovog programa usvajaju znanja o vrstama, karakteristikama, postupcima pripreme i procesom apsorpcije eteričnih mješavina te o njihovoj primjeni i djelovanju na psihu i tijelo. Drugi fokus programa upoznavanje je s tehnikama masaže što uključuje načela, principe i postupke različitih vrsta masaže poput klasične ručne masaže, sportske masaže, refleksne masaže stopala i aromamasaže. Kroz praksu polaznici ovladavaju tehnikama masaže te uče kako primjenjivati aromaterapiju da bi dobili optimalan učinak što podrazumijeva postizanje kvalitetne relaksacije, prirodne njege i olakšavanje psihofizičkih tegoba klijenta.

Da bi mogli ispravno procijeniti stanje klijenta te pravilno primijeniti terapiju polaznici također savladavaju znanja iz anatomije i fiziologije.

Budući da aromaterapija utječe i na psihološku dobrobit klijenta, značajnu ulogu igra i poznavanje osnova psihologije, posebice poznavanje uzroka i manifestacije stresa, načina otklanjanja stresa te postupaka psihološke samozaštite. Polaznici ovog programa također će usvajati vještine profesionalne komunikacije, da bi uspostavili atmosferu povjerenja i opuštenosti, te da bi klijente mogli sukladno njihovoj situaciji savjetovati o održavanju psihofizičke ravnoteže. Uz razvijene komunikacijske vještine, da bi mogli uspješno obavljati poslove aromamasera polaznici bi trebali imati zdrav mišićno-koštani sustav, dobru koordinaciju pokreta, zdrav dišni sustav i uredan osjet njuha.

Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za aromamasera što se upisuje u radnu knjižicu. Nakon što završe program polaznici imaju mogućnost otvoriti vlastiti obrt za aromaterapiju.

Trajanje programa 120 sati
Program mogu upisati osobe sa završenom srednjom školom i navršenih 18 godina koje prilože liječničko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova aromamasera.

Cijena programa osposobljavanja za aromamasera je 5.400 kn. Mogućnost plaćanja u 3 rate po 1.800 kn.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.