Maser

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 150 sat(i)
EduCentar cijena: Od 4.950 kn

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Maser vrši razne vrste masaža s ciljem poboljšanja kvalitete života klijenta. Nizom sustavnih pokreta tretira mekana tkiva poput kože, mišića i vezivnog tkiva da bi normalizirao mekano tkivo, uklonio mišićnu napetost, poboljšao mišićni tonus i cirkulaciju, poboljšao probavu i lučenje štetnih tvari iz organizma te općenito da bi pozitivno utjecao na zdravlje klijenta te pomogao u smanjenju stresa.

U sklopu programa osposobljavanja polaznici se upoznaju s postupcima i primjenom različitih vrsta masaže poput klasične ručne masaže, sportske masaže, masaže vezivnog tkiva te refleksne masaže stopala. Osim toga polaznici savladavaju pravilnu primjenu sustavnih pokreta u sklopu masaže koji uključuju glađenje, trljanje, gnječenje, valjanje, lupkanje, vibraciju i istezanje te u primjeni ovih pokreta koriste dlanove, podlaktice i laktove.

Da bi uspostavili dobar odnos s klijentom te na taj način osigurali opuštenu atmosferu i uspostavili dobru suradnju tijekom tretmana polaznici će također usvajati osnove kulture komuniciranja u sklopu koje će usavršavati vještine profesionalne komunikacije. Program također uključuje usvajanje potrebnih teoretskih znanja iz polja anatomije, fiziologije i dermatologije.

Budući da je posao masera fizički naporan polaznici bi trebali imati dobru kondiciju i mišićno-koštani sustav, te radi ritmičnosti i učinkovitosti pokreta dobru koordinaciju. Budući da vršenje masaže često podrazumijeva korištenje eteričnih ulja, losiona ili krema za polaznike je također poželjno da imaju zdrav dišni sustav i dobar osjet njuha te da zbog kontakta s vlažnom kožom klijenta imaju zdravu kožu na rukama.

Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za masera što se upisuje u radnu knjižicu. Nakon što završe program osposobljavanja polaznici imaju mogućnost otvoriti vlastiti obrt za masažu.

 

Trajanje programa 150 sati
Program mogu upisati osobe sa završenom osnovnom školom i navršenih 18 godina.

Cijena programa osposobljavanja za masera je 4.950 kn. Mogućnost plaćanja u 3 rate po 1.650 kn.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi