Intrastat – metodološka i tehnička pitanja

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Od 1.499 kn + PDV

Naziv: Verlag Dashöfer

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Radionica koja pruža individualni pristup, ugodnu atmosferu u malim grupama, mogućnost postavljanja pitanja prije i za vrijeme održavanja seminara

Namjena seminara:

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju, ukinute su granične kontrole i carinske formalnosti pri fizičkom kretanju roba između RH i drugih zemalja članica EU. Jedinstvena carinska deklaracija je prestala biti izvor podataka za statistiku robne razmjene sa zemljama članicama EU, stoga je u statistički sustav RH implementirano novo istraživanje INTRASTAT, čija je karakteristika izravno prikupljanje podataka od poslovnih subjekata koji obavljaju robnu razmjenu sa zemljama članicama EU.

Obzirom da su statistički podaci o robnoj razmjeni s inozemstvom važan pokazatelj gospodarske uspješnosti i razvoja svake zemlje, veoma je važno da statistički podaci sa INTRASTAT obrazaca budu precizni, realni i ažurni. Iz tog razloga, neophodno je da osobe, koje rade na poslovima sastavljanja INTRASTAT izvještaja, budu educirane i stručne.

Na seminaru će polaznicima biti prezentirane općenite informacije o INTRASTAT istraživanju, tehnička podrška, precizne informacije o metodologiji sustava INTRASTAT (triangular, oplemenjivanje, nerezidenti, itd.), novosti u primjeni od 2018/2019. godine kao i praktični primjeri najčešćih pogrešaka koje se u praksi pojavljuju.

Osim predavanja i rasprave, predviđeno je i interaktivno rješavanje praktičnih primjera koji se pokazuju problematičnim u sastavljanju INTRASTAT izvještaja. Državni zavod za statistiku i Carinska uprava ne odgovaraju za pogrešno ispunjene INTRASTAT obrasce i nemogućnost dostave podataka u INTRASTATsustav, nastale zbog pogrešnih informacija i instrukcija dobivenih na seminarima koje nisu održali predavači iz DZS-a i CURH-a. Izvještajne jedinice odgovorne su za pravodobno i točno izvještavanje podataka za INTRASTAT, stoga same snose odgovornost i sve posljedice nastale iz spomenutog razloga.

Program seminara:

 • INTRASTAT – uvod i metodološke osnove
 • Tehnička podrška korisnicima
 • Metodologija INTRASTATa u praksi - primjeri problematičnih situacija
 • Rasprava
 • Nadzor i najčešće pogreške u prikupljenim podacima
 • Primjeri iz prakse

U cijenu su uključeni:

 • materijali
 • kava
 • ručak
 • certifikat o prisustvu na seminaru

Ciljna skupina

Svi koji popunjavaju INTRASTAT obrasce: gospodarstvenici koji se bave vanjskotrgovinskim poslovanjem izastupnici koji mogu podnositi INTRASTAT obrasce u ime izvještajne jedinice (npr. špediteri, računovodstveni servisi, itd.).

Datum Mjesto Cijena
07.06.2019 Zagreb 1499 Kn + PDV

Raspored seminara

08:45 - 09:00 - Prijem i registracija sudionika

09:00 - 11:00

 • predavanje

11:00-11:30 - Pauza za kavu

11:30-13:00

 • predavanje

13:0-14:00- Pauza za ručak

14:00-16:00

 • predavanje

Lokacija održavanja seminara:

Verlag Dashofer 
Draškovićeva ulica 49
10 000 Zagreb

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi