Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

Preddiplomski stručni studij Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Aspira - visoka škola za menadžment i dizajn

Kategorija: Tečajevi

Opis

Preddiplomski stručni studij Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu Visoke škole Aspira pripremit će studente za upravljačke funkcije u ugostiteljstvu, turizmu i hotelijerstvu.

Turizam je perspektivna grana ekonomije u Hrvatskoj, a i drugdje. Značajan je izvozni proizvod i generator zapošljavanja. Za povećanje tržišne vrijednosti u turizmu nužno je raspolagati kvalitetnim stručnim i upravljačkim kadrom.

Studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu ima za cilj kvalitativno unapređenje stručnjaka uvođenjem novih dodatnih znanja i vještina putem specijalizacije. Studij se izvodi prema Bolonjskom procesu i traje šest semestara, odnosno tri godine. U petom semestru studenti biraju jedno od tri usmjerenja: Menadžment destinacijskih organizacija i kompanija, Hotelski menadžment ili Gastronomiju. Šesti je semestar u potpunosti posvećen stručnoj praksi. Završetkom studija stječe se najmanje 180 ECTS bodova i stručni naziv:

stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu (bacc. oec.)

Hotelski menadžment

Stručni studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu zaokružena je cjelina za rad u turističkom gospodarstvu. Praktična nastava u elitnim hotelima otkrit će studentima glavne značajke i izazove u budućoj karijeri. Dva izborna predmeta studenti u petom semestru upisuju po svom nahođenju, uz dobronamjerne savjete Aspirinih mentora. Ova dva predmeta mogu biti i s drugog studija ili visokog učilišta.

Destinacijski menadžment

Za održivi razvoj suvremenog turizma ključni su posrednici koji povezuju ponudu s potražnjom. Polaznici Stručnog studija Menadžmenta destinacijskih organizacija i kompanija pripremaju se upravo za tu ulogu. Turističke agencije i zajednice samo su najočitije prilike za zapošljavanje destinacijskih menadžera. I ovaj se studij može personalizirati pažljivim odabirom izbornih predmeta.

Gastronomija

Hrvatska se polako ali sigurno izdvaja na svjetskom tržištu jedinstvenom i izvrsnom kulinarskom ponudom. Prvi međunarodni studij Gastronomije naučit će vas sve o otvaranju i vođenju restorana. Vrhunski će vas stručnjaci iz domovine i inozemstva pripremiti za sve izazove karijere u ovoj uzbudljivoj i prestižnoj gospodarskoj grani.

Kome je namijenjen studij

Program preddiplomskog stručnog studija Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu Visoke škole Aspira namijenjen je svima koji se žele obrazovati za upravljačke funkcije u turističkoj i hotelijerskoj djelatnosti kao i onima koji su već zaposleni, ali žele unaprijediti postojeća te steći nova znanja i vještine.

Turizam je bez ikakve sumnje jedna od najperspektivnijih „industrija“ svijeta, a za mnoge zemlje predstavlja značajan izvozni proizvod te generator zapošljavanja. Danas je turizam društvena i ekonomska činjenica koja je neizostavni dio suvremenih civilizacijskih tokova međunarodne zajednice. Turizam je jedno od općih obilježja vremena u kojem živimo.

Turistička je povijest pokazala da je sustavno planiranje jedan od presudnih činitelja razvoja turizma prilagođenog i potrebama turista i receptivne zajednice, a menadžment u turizmu posebna je koncepcija i način upravljanja poslovnim aktivnostima koji omogućava postizanje zadovoljstva turističkog potrošača, ali i ostvarenje prihoda ili drugih ciljeva.

Obrazovanje i usavršavanje je ključni resurs suvremenog poslovanja, a samim time i razvoja pa je stoga adekvatno obrazovanje kadrova u hotelijerstvu i turizmu  preduvjet konkurentnoj prednosti određene zajednice, podizanju produktivnosti i povećanju tržišne vrijednosti.

Cilj obrazovanja

Cilj studijskog programa Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu je kvalitativno unapređenje stručnjaka za rad u hotelijerstvu i turizmu uvođenjem novih dodatnih znanja i vještina putem specijalizacije. Naime, specijalizacija je zamišljena tako da studenti nakon što završe četiri semestra u petom semestru biraju jedno od tri usmjerenja i to: Hotelski menadžment, Menadžment destinacijskih organizacija i kompanija ili Gastronomiju. Takva specijalizacija vodi studente upravo ka znanju koje je primjenjivo i potrebno tržištu rada i koje je relevantno u međunarodnom okruženju.

Polaznici će biti osposobljeni za obavljanje upravljačkih i administrativnih poslova u: hotelskim kućama, turističkim zajednicama, turističkim agencijama, udrugama, turističkim savezima, odjelima za turizam gradskih uprava, odjelima za turizam županija, odjelima za turizam Ministarstva turizma, poslovnim sustavima, event menadžment tvrtkama, marketinškim agencijama, agencijama za tržišne komunikacije, marketing menadžment odjelima, tvrtkama za consulting i sl. te općenito; upravljanje raznim tvrtkama u gospodarstvu, trgovini…

Trajanje studija

Studij traje 3 godine (6 semestara) i izvodi se kao redovni i izvanredni. Završetkom studija Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu stječe se, prema odredbama Bolonjskog procesa, najmanje 180 ECTS bodova i stručni naziv:

- stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu (bacc. oec.)

Školarina uključuje:

 1. indeks,
 2. pravo pohađanja predavanja, seminara i vježbi,
 3. nastavne materijale na sustavu za e-učenje Merlin,
 4. konzultacije (kontaktiranje nastavnika osobno i elektroničkom poštom),
 5. izlaske na ispit za svaki kolegij studija,
 6. mentorstvo završnih radova i dopunsku nastavu u slučaju opravdane potrebe,
 7. javna predavanja inozemnih vrhunskih eksperata,
 8. korištenje knjižnice Visoke škole Aspira (dostupna sva obvezna literatura),
 9. korištenje Sveučilišne knjižnice i uporabu elektroničkog sustava,
 10. pravo na subvencioniranu prehranu i smještaj u studentskom domu,
 11. seminar za Voditelja poslovnice,
 12. brojne neophodne stručne radionice koje prate cijeli studij
 13. besplatni tečaj Talijanskog jezika
 14. sudjelovanje na Danu karijera (osigurani razgovori za praksu)
 15. sve nastavne materijale
 16. popuste na brojne sportske i druge sadržaje u gradu

Opis programa studija – Usmjerenje Hotelski menadžment

 

Usmjerenje Hotelski menadžment odnosi se na upravljanje hotelima i drugim velikim organizacijama u području turizma. Ključ uspjeha za postizanje izvrsnosti u turizmu je, kako navodi Strategija turizma Republike Hrvatske,  edukacija srednjeg menadžmenta kao osnovne karike isporuke kvalitete. Studijsko usmjerenje Hotelski menadžment kreirano je shodno potrebama tržišta rada, preporukama Hrvatske udruge poslodavaca, Turističkih zajednica te Hrvatske gospodarske komore.

Uspješnost se očituje kod onih hotelskih poduzeća koja ulažu mnogo u ljudske resurse. Jedan od razloga zbog čega pati ekspanzija domaćeg turizma je i zbog nedovoljnog broja i standarda za usavršavanjem zaposlenog osoblja. Ovaj studijski program zamišljen je da studente, uz pomoć vrhunskih stručnjaka i akademski obrazovanih predavača s bogatom ekspertizom i iskustvom uče kroz rad na primjerima poslovnih slučajeva svjetske, ali i domaće prakse primjenjive u vlastitom poslovnom okruženju, da dolaze do samog izvora znanja, da uče načine proaktivnog i kreativnog razmišljanja usmjerenog na rješavanje i najzahtjevnijih poslovnih problema s kojima se mogu susresti u hotelijerstvu.

Gosti predavači

Priznati hrvatski i inozemni stručnjaci iz područja turizma, ugostiteljstva, hotelijerstva i menadžmenta sudjeluju kao gosti predavači, kako u teorijskom tako i u praktičnom dijelu nastave. Veliki je naglasak u kompletnom studijskom programu stavljen na predavače iz prakse jer na taj način studenti mogu dobiti primjere poslovnih situacija te rješavanja kriznih situacija kroz savjete eksperata iz „prve ruke“. Respektabilni inozemni profesori su involvirani i u sami nastavni plan i program, jer su neki od njih i nositelji kolegija na studijskom programu.

Stručna praksa

Studentska praksa izvodi se u respektabilnim međunarodnim hotelskim kućama te brojnim turističkim organizacijama kroz čiji rad studenti mogu stječi konkretna znanja i vještine primjenjive na tržištu rada. Visoka škola Aspira stavlja značajan naglasak na stručnu prasku, stoga se posljednji semestar studija odvija isključivo kroz studentsku praksu koja nosi i značajan dio ECTS bodova.

Studiranje uz rad

Studiranje uz rad prilagođeno je zaposlenim osobama koji zbog svojih profesionalnih obveza nisu u moućnosti redovito pohađati predavanja. Izvanrednim studentima su omogućene individualne konzultacije uz mentorstvo, a nastavni materijali su dostupni na našoj web stranici. Sustav učenja na daljinu Merlin svakako omogućuje veoma kvalitetno praćenje nastave i interakciju s profesorima na daljinu, a predavanja se mogu pratiti i putem video prijenosa.

Također, Visoka škola ASPIRA omogućuje izvanrednim studentima s udaljenih mjesta boravka polagnje određenih ispita telekonferencijskim putem. Ispiti će se obavljati uz softversku podršku u sklopu sustava Merlin.

Bolonjski proces

Temeljni ciljevi kojima ovaj program teži su, sukladno značajkama Bolonjskog procesa; individualizirani rad u malim grupama uz neposredan mentorski nadzor asistenata i profesora, visoki stupanj vertikalne i horizontalne mobilnosti studenata; veliki udio izbornih nastavnih sadržaja koje studenti mogu izabrati s bilo kojih drugih visokih učilišta te fleksibilna organizacija studija tj. prilagodba programskog sadržaja studija afinitetima studenta uz zadržavanje stručnog naziva. Također, studij je komparabilan sa srodnim studijima poznatih i renomiranih inozemnih visokih učilišta.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.