Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

Preddiplomski stručni studij Računarstva

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Aspira - visoka škola za menadžment i dizajn

Kategorija: Tečajevi

Opis

Studij kreiran u suradnji s IT stručnjacima i gospodarstvenicima

Prateći potrebe tržišta rada na kojemu je uočen kontinuiran nedostatak visoko obrazovanih stručnjaka iz području IT sektora, Visoka škola Aspira pokrenula je studij Računarstva- smjer Programsko inženjerstvo. Naime, IT industrija bi uskoro postaje glavna poluga razvoja gospodarstva, osobito kroz povećanje izvoza usluga i proizvoda, što je karakteristično za ovu djelatnost.

Studijski program Programskog inženjerstva je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima te imaju za cilj  studenta naučiti većinu relevantnih programskih tehnika. Značajke stručnog studija Programskog inženjerstva su da je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima, okrenut praksi, baziran na primijenjenom poslovanju u području informatike i računarstva te da kao takav generira zapošljavanje kadrova.

U cilju svakodnevnog praćenja najnovijih dostignuća naglasak je stavljen na rad u malim grupama pod vodstvom mentora, rad na studijama slučaja, isticanje individualnog razvoja te stjecanje praktičnih znanja kroz stvarne primjere.

Kome je namijenjen studij Računarstva?

Program preddiplomskog stručnog studija Programsko inženjerstvo je namijenjen svima koji se žele obrazovati za programskog inženjera, neovisno o dobnoj skupini.

15 razloga zašto studirati računarstvo na Aspiri

1. Visoki stupanj zaposlenosti nakon završetka studijskih programa u Aspiri
2. Svaki student upisom stječe Raspberry Pi
3. Programiranje od prvoga dana
4. Samostalne konstrukcijske vježbe – rad na projektima od prve godine studija
5. Korištenje suvremene tehničke opreme
6. Sudjelovanje na Danu karijera– ostvarivanje kontakata s najboljim domaćim i stranim IT tvrtkama
7. Besplatno stjecanje IT certifikata (iz ponude cjeloživotnih programa Aspire i Suvremenog učilišta)

8. Vrhunski predavači uz stalna gostovanja stručnjaka
9. Stručna praksa kao sastavni dio studijskog programa
10. Svaki student ima pravo na licencirani Microsoft software: Microsoft Imagine
11. Mogućnost stipendiranja
12. Online praćenje nastave putem najsuvremenijih tehnologija
13. Online dostupnost nastavnih materijala
14. Poduzetničke radionice – susreti s poslodavcima iz struke
15. Višestruke prilike za stjecanje referenci u životopisu i prije diplome

Cilj obrazovanja

Cilj ovog studijskog programa je integrirati aktivnosti praktičnog djelovanja u zajednici s akademskim i osobnim razvojem kako bi se polaznicima pomoglo razviti kritički i uravnotežen pristup promišljanja o vlastitom obrazovanju i ulozi aktivnog građanina u zajednici. Naglaskom na nastavne i izvannastavne aktivnosti polaznicima se osiguravaju stručne kompetencije, ali i kompetencije kojima ih se priprema za aktivno sudjelovanje u demokratskom društvu. Hrvatska udruga poslodavaca navodi kako u Hrvatskoj nedostaje kvalificirane radne snage koja bi se mogla zaposliti u IT sektoru, ali i kako svake godine na tržište rada izlazi samo 850 ICT stručnjaka, a otvara se oko 2000 novih radnih mjesta. Stoga postoji značajan i vrlo primjetan raskorak između pojedinaca koji izlaze iz sustava obrazovanja i broja koji bi hrvatski IT sektor mogao zaposliti.

Ovaj studijski program, u potpunosti je kreiran prema potrebama poslodavaca jer su ga i kreirali poslodavci, prema svojim zahtjevima. Cilj je da se studenti već za vrijeme prakse u V. semestru približe poslodavcima, kako bi, odmah po završetku, mogli biti u potpunosti iskoristivi poslodavcima jer su znanja koja su stekli maksimalno prilagođena njihovim potrebama.

Poduzetničke radionice – Kako pokrenuti vlastiti Startup!

Osim obvezne stručne prakse Visoka škola Aspira studentima nudi i atraktivne Poduzetničke radionice, gdje poduzetnici kroz zanimljive i stvarne primjere studentima prezentiraju kako izazove pretvoriti u uspjeh. Startup radionice su osmišljene s poduzetnicima koji su već pokretali startup te imaju bogato iskustvo u osmišljavanju projekta s minimalnim rizicima a maksimalnim učinkom. Studentima su ove radionice od velikog značaja jer upravo putem startupa mnogi mladi računalni poduzetnici zaplove u poduzetničke vode. Radionice studentima pružaju i uvid u svijet samozaposlena potičući njihovu kreativnost i snalažljivost kako bi lakše pronašli svoje mjesto na tržištu rada.

Opis programa studija – Programsko inženjerstvo/h2>

Trajanje studija

Studij traje 3 godine (6 semestara) i izvodi se kao redovni i izvanredni. Završetkom studija Računarstva stječe se, prema odredbama Bolonjskog procesa, najmanje 180 ECTS bodova i stručni naziv:

  • STRUČNI PRVOSTUPNIK INŽENJER RAČUNARSTVA/STRUČNA PRVOSTUPNICA INŽENJERKA RAČUNARSTVA 
  • BACCALAUREUS/BACCALAUREA RAČUNARSTVA (bacc. ing. comp.)

Gosti predavači

Veliki naglasak na studiju se stavlja na gostovanja stručnjaka iz prakse, kako bi se studentima njihov budući posao, kao i izazovi suvremene ICT svijeta maksimalno približio. Naime, kroz brojna iskustva gostiju predavača, studentima se približava njihov posao u budućnosti.

Studiranje uz rad

Studiranje uz rad prilagođeno je zaposlenim osobama koji zbog svojih profesionalnih obveza nisu u mogućnosti redovito pohađati predavanja. Izvanrednim studentima su omogućene individualne konzultacije uz mentorstvo, a nastavni materijali su dostupni na našoj web stranici. Sustav učenja na daljinu Merlin svakako omogućuje veoma kvalitetno praćenje nastave i interakciju s profesorima na daljinu, a predavanja se mogu pratiti i putem video prijenosa.
Također, Visoka škola ASPIRA omogućuje izvanrednim studentima s udaljenih mjesta boravka polaganje određenih ispita telekonferencijskim putem. Ispiti će se obavljati uz softversku podršku u sklopu sustava Merlin.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.