Ayurvedski terapeut

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 200 sat(i)
EduCentar cijena:
Od 2.630 EUR

Naziv: Galbanum ustanova za obrazovanje odraslih

Kategorija: Tečajevi Kategorija: On-line edukacija

Opis

Ayurveda je tradicionalna indijska medicina stara više od 5000 godina i po mnogim izvorima najstariji medicinski sustav. Sama riječ prevedena sa sanskrta znači ”znanje o životu”, što najbolje opisuje ayurvedu – to je znanost o zdravlju, liječenju i životu, njeguje individualan i holistički pristup, stavljajući jednak naglasak na tijelo, um i duh, a u terapijama teži prirodnim rješenjima. Obuhvaća znanja o masažama, tretmanima, prehrani, biljnim pripravcima, detoksikacijskim programima-panchakarmi. Nastava je interaktivna i obuhvaća puno praktičnog rada.

Program ayurvedskog terapeuta obuhvaća dva stupnja:

1. osposobljavanje za ayurvedskog masera

2. usavršavanje za ayurvedskog terapeuta

 

1. Osposobljavanje za ayurvedskog masera obuhvaća osnove ayurvedske prehrane, ayurvedsku masažu u 152 pokreta, eterična ulja i njihovo djelovanje po doshama, poznavanje ayurvedskih pripravaka za njegu tijela, osnovne tretmane u ayurvedi.

Ayurvedski maseri osposobljeni su za rad u fitness centrima, rekreacijskim centrima, wellness centrima, kozmetičkim salonima i slično.

Trajanje programa: 180 sati

Program je verificiran i upisuje se u radnu knjižicu.

Nakon završenog programa polaznici mogu nadograditi svoje znanje upisom u drugi stupanj.

 

2. Usavršavanje za ayurvedskog terapeuta obuhvaća sljedeća znanja i vještine:  detaljnu razradu osnovnih ayurvedskih principa (guna, dosha, dhatu -tkiva, mala -otpad, shrotas -provodni kanali, agni – probavna i metabolička vatra, ama-metabolički toksini, prakriti, vikriti itd), prehranu prema doshama, osnovne ljekovite biljke iz Dravyagune (ayurvedska farmakologija),  osnovne joga položaje po doshama, dinacharya (ayurvedska dnevna rutina), ritucharya (rutina prema godisnjim dobima), osnove panchakarme (ayurvedskog procesa detoksikacije organizma), upotrebu i pripremu ayurvedskih ulja i pripravaka,  osnove panchakarme (ayurvedskog procesa detoksikacije organizma), kako bi se polaznik osposobio za izvođenje ayurvedskih masaža i tehnika rada na tijelu: abhyangu, udwarthanu, shirodharu, pada abhyangu, shiroabhyangu, swedanu, pinda swdu, vastia...

Ayurvedski terapeut može naučene tehnike rada na tijelu primjenjivati samostalno.

Cilj programa je da osoba koja prolazi program radi na uravnoteženju i iscjeljenju vlastitog sustava, kroz znanja koja učimo, te posljedično naučena iskustvena znanja može primjenjivati za dobrobiti drugih.

Ayurveda je put osvještavanja i vlastite samospoznaje.

Program se sastoji od teorije i praktičnog rada pod vodstvom ayurvedskog savjetnika ili liječnika, samostalnog praktičnog rada na zadanim slučajevima, izrade pripravaka potrebnih za rad i drugih domaćih zadataka. Program je sažet i komprimiran te se u modulu dobiju suštinska, praktična i jasna znanja. Za kompletan plan i program, pogledajte brošuru programa.

Trajanje programa: 200 sati

Program je verificiran i upisuje se u radnu e-knjižicu.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.