Design Thinking i razvoj inovativnosti u kompanijama

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 dan(a)
EduCentar cijena:
Od 318,53 EUR + PDV

Naziv: ITO Individuum Team Organisation d.o.o.

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Brojne uspješne tvrtke širom svijeta usvojile su Design Thinking kao način da se pokrenu, budu ispred svoje konkurencije i vremena. U ovoj eri kompleksnosti pokazao se kao izuzetno efikasan jer omogućuje uključivanje brojnih uvida i različitih razmišljanja na sustavan i brz način, istovremeno dajući svima uključenima osjećaj kreativnosti i posvećenosti.

Biti inovativan je jedan od imperativa našeg doba. U razvoju inovativnosti u kompanijama metode su se s godinama razvijale i mijenjale, a fokus se sa tehnoloških ili znanstvenih mogućnosti sve više micao na korisnika i njegove potrebe kao centar promišljanja. Kao strategija za inoviranje, Design Thinking na najbolji način objedinjuje najbolje od dosadašnjih praksi Human Centred dizajna. Ovaj se pristup koristi u raznim kontekstima, od korporativnog do društvenog, za inovacije produkata, organizacijskih modela ili rješavanje društvenih problema. Brojne uspješne tvrtke širom svijeta usvojile su ga kao način da se pokrenu, budu ispred svoje konkurencije i vremena. U ovoj eri kompleksnosti pokazao se kao izuzetno efikasan jer omogućuje uključivanje brojnih uvida i različitih razmišljanja na sustavan i brz način, istovremeno dajući svim uključenima osjećaj kreativnosti i posvećenosti.

Njegova jednostavnost i razumljivost olakšava primjenu, pa je dovoljno naučiti osnove kako bi u svojoj kompaniji počeli koristiti Design Thinking, a kroz praksu ga možete prilagođavati svom specifičnom okruženju i potrebama.

Design Thinking je izrazito interaktivna, grupna metoda te se i edukacija provodi na takav način – kroz zajednički rad se stvaraju nova rješenja i uče razne tehnike. Učeći proces Design Thinkinga sudionici uče i jednostavne tehnike za vođenje grupnog rada kako bi proces mogli primijeniti u svojoj praksi.

Ovaj  trening u trajanju od dva dana ima za cilj pružiti doživljaj Design Thinking procesa i razumjeti principe njegove primijene, te dobiti ideje kako ga se može primijeniti u svom osobnom radu u kompaniji - na inoviranju produkata, organizacijskih procesa, poslovnih modela i drugih aspekata poslovanja.

Što će sudionici dobiti sudjelovanjem na treningu:

 • Razumjeti proces stvaranja inovacija i ulogu Design Thinkinga i drugih kolaborativnih inovacijskih metoda u razvoju korporativnih inovacija i intrapreneurshipa
 • Razumjeti osnovne postavke Design Thinkinga – kako pronaći presjek između željenog, izvedivog i poželjnog za razvoj biznisa, stavljajući u centar korisnika i njegov doživljaj naše usluge ili proizvoda
 • Moći prepoznati osnovnih pet faza procesa Design Thinkinga i njihovu povezanost – Empathize, Define, Ideate, Prototype i Test
 • Razumjeti zašto je u centru procesa razumijevanje svog klijenta/korisnika i brzo i jednostavno prototipiranje rješenja
 • Doživjeti ciklus Design Thinking procesa  - kroz iskustvo upoznati nekoliko alata za pojedine faze i osjetiti način rada, na temi koja je bliska svim sudionicima:
 • Stakeholder Mapping, Value Network Mapping,  Personas, Emapthy Map, Customer Journey Mapping, Service Scenarios, Prototyping 
 • Razumjeti na kojim temama i na koji način u svojoj organizaciji mogu koristiti i poticati upotrebu Design Thinkinga
 • Dobiti znanje i vještine potrebne za primjenu Design Thinking na jednostavnim primjerima u svom okruženju

Kome je namijenjen?

Radionica je namijenjena osobama i timovima koji imaju potrebu stvarati nova rješenja u  kompleksnim uvjetima.

Način rada

Radionica je izuzetno interaktivna kao i ono što vas učimo – sudionici će iskustveno upoznati sve faze rada, te će učiti kroz razmjenu osobnog iskustva, teorijske upute voditelja, rad u parovima i timovima.

Uključeno u trening

 • Stručno vođenje dvodnevnog treninga
 • Potrebne materijale za provođenje radionice
 • Obrasce alata koji se koriste, koji ostaju za dalje interno korištenje bez dodatne naplate

Trener

Miljenka Plazonić Bogdan

Tijekom svog profesionalnog facilitatorskog i trenerskog rada Miljenka je često bila u prilici pomagati u razvoju inovativnih proizvoda, poslovnih modela i organizacijskog dizajna. Svoje iskustvo u ovoj tematici je stjecala niz godina unutar softverske industrije, a kasnije se uključila aktivno i u podršku poduzetnicima u start-up fazama u različitim područjima djelovanja.  Educirana je u Design Thinkers Academy u Amsterdamu. Kroz razne oblike edukacije koje provodi nastoji podići razinu inovativnosti i kreativnosti pojedinaca i organizacija, kao jednu od ključnih kompetencija za uspjeh.

Kada i gdje?

Datum: 27.-28.5.2020.

Trajanje: 09:00-17:00 h

Lokacija: Zagreb, Vukovarska 284

(Poslovna zgrada Almeria, zgrada A, 1. kat)

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na treningu, molimo pošaljite nam Upit za program!

Broj sudionika je ograničen.

Cijena

2.400,00 kn + PDV

Cijena s popustom za rane prijave do 27.4.2020.: 1990 kn + PDV

Za svakog dodatnog sudionika iz iste organizacije odobravamo 50% popusta na naznačenu cijenu!

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.