Poslovna ekonomija - doktorski poslijediplomski studij

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Sveučilište Libertas

Kategorija: Fakulteti Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: Tečajevi

Opis

Pokretanje zajedničkog poslijediplomskog doktorskog studija Poslovna ekonomija utemeljeno je na postojećoj suradnji Libertas međunarodnog sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Zadru, zajedničkog diplomskog studija Međunarodni odnosi i diplomacija i poslijediplomskog doktorskog studija Međunarodni odnosi.

Poslijediplomski doktorski studij Poslovna ekonomija temelji se na Salzburškim načelima ustanovljenima 2005. godine u okviru bolonjskog procesa, prema kojima doktorski studiji dobivaju središnje mjesto u Europskom istraživačkom prostoru i Europskom prostoru visokog obrazovanja. Ovaj studij predstavlja vertikalnu prohodnost na razinu poslijediplomskih studija za studente koji su stekli zvanje na diplomskim sveučilišnim studijima. Polaznici poslijediplomskog doktorskog studija pripremaju se za znanstveni i znanstveno-nastavni rad u području društvenih znanosti, polje ekonomija, s težištem na istraživanju suvremenih ekonomskih kretanja s poslovnog, javnog i organizacijskog aspekta.

Nositelji studija: Libertas međunarodno sveučilište i Sveučilište u Zadru.

Mjesto održavanja predavanja: Zagreb, Trg J. F. Kennedyja 6b.

Trajanje studija: Studijski program traje 6 semestara (3 godine). S obzirom da se visokoškolski kurikulum odnosi na obrazovne potrebe odraslih polaznika koji su već stekli visokoobrazovnu kvalifikaciju MA razine (VII. razinu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, HKO), studij će biti realiziran prvenstveno kao izvanredni studij.

Uvjeti upisa na doktorski studij su: završen sveučilišni dodiplomski ili diplomski studij ili znanstveni magisterij iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih ili drugih znanosti s prosjekom ocjena na studiju najmanje 3.5 (aritmetički prosjek ili ponderirani prosjek); pristupnici s nižim prosjekom trebaju dostaviti dvije preporuke sveučilišnih nastavnika; poznavanje engleskog jezika. Obveza je pristupnika koji nisu završili studij iz područja ekonomije položiti predmete Mikroekonomija i Makroekonomija (na razini VI. i/ili VII. HKO) u prvoj godini studiranja.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.