Uredski informatički e-tečajevi

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Cognita d.o.o.

Kategorija: Tečajevi Kategorija: On-line edukacija

Opis

Cognitin program uredskih informatičkih e-learning tečajeva uključuje osnovne i napredne tečajeve za MS Office aplikacije (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access), tečajeve Windowsa, Interneta i MS Projecta. Tečajevi vjerno simuliraju rad aplikacija, multimedijalni su, interaktivni i praćeni glasom na hrvatskom jeziku. 

Ovisno o tome koji operacijski sustav koristite (Windows 7 ili Windows 10), ovoga trenutka na hrvatskom možemo ponuditi:

 • Windows 10: samo e-tečajeve osnovnog i naprednog Excela, a u sljedećim mjesecima ćemo imati PowerPoint i napredni Word.
 • Windows 7: e-tečajeve osnovnog i naprednog Excela, osnovnog i naprednog Worda, PowerPointa, Accessa, Outlooka (slanje i primanje pošte) i MS Projecta.

Dodatno, u ponudi imamo sve osnovne i napredne e-tečajeve na engleskom jeziku, neovisno o verziji.

E-tečaj čine interaktivni i multimedijalni materijali za samostalno učenje. Tečaj je strukturiran, odnosno podijeljen na poglavlja i lekcije te slijedan što znači da je predviđen redoslijed prolaska kroz dijelove gradiva. E-tečaj prati napredak polaznika i bilježi postignute rezultate. E-learning lekcije sastoje se od scena (stranica, slajdova) koje mogu sadržavati tekst, slike, animacije, video i interaktivne elemente. Polaznik materijalima može pristupati neograničeno i u bilo koje vrijeme tijekom perioda trajanja licence. Također, s učenjem je moguće započeti u bilo kojem trenutku.

Tečajevi uključuju i tzv. mentorirane zadatke koje polaznici preuzimaju s sustava za e-učenje ili putem e-maila i rješavaju ih samostalno, odspojeni od sustava (offline). Zadaci se rješavaju u (pravom) Excelu, rješenja pohranjuju na vlastito računalo i nakon toga šalju mentoru na pregled - putem sustava za e-učenje ili e-mailom. Mentor rješenja pregledava, ocjenjuje i komentira.

Dodatno, polaznici imaju podršku mentora kojeg mogu pitati putem poruka i diskusijskih grupa.

Po završetku tečaja, što uključuje kompletiranje obaveznih multimedijalnih lekcija i prolazne ocjene na pripadajućim mentoriranim zadacima, polaznik dobiva uvjerenje o savladanom tečaju tvrtke Cognita.

E-tečajevi su multimedijalni, interaktivni i praćeni audiom. Svi tečajevi zadovoljavaju sljedeće:

 • MS Office e-tečajevi su multimedijalni, interaktivni i praćeni audiom na hrvatskom jeziku
 • E-tečajevi tematikom i obimom pokrivaju područja istovrsnih učioničkih seminara koji, u pravilu, traju 20 školskih sati
 • MS Office e-tečajevi vjerno simuliraju rad aplikacije za koju tečaj obučava, na primjer:
  • U tečaju MS Excel: označavanje mišem različitih područja unutar Excel radnog lista, mogućnost pisanja unutar ćelija u okviru vježbe, izmjena ručice pokazivača na različitim dijelovima ćelija za vrijeme dok polaznik radi interakciju
  • U tečaju MS Word: Izmjena ručice pokazivača, pisanje i selekcija teksta u simuliranom okruženju.
 • Svaka lekcija e-tečajeva ima jasno definirane ciljeve lekcije koje korisnik zadovoljava rješavanjem određenih interaktivnih zadataka unutar lekcije.
 • Ciljevi svake lekcije su u bilo kojem trenutku biti dostupni na uvid korisniku tečaja (tijekom korištenja tečaja.
 • Korisnik uz pojedine dijelove lekcije (stranice, scene) ima mogućnost pisanja svojih bilješki, a koje su mu dostupne i za ispis.
 • Sve lekcije e-tečajeva sadrže transkript teksta koji se koristi u lekcijama, koji je moguće skinuti i pohraniti na vlastito računalo ili ispisati.
 • Prilikom ponovnog pokretanja lekcije tečaja korisnik se pozicionira tamo gdje je posljednji put stao s učenjem.

Pristup e-tečajevima traje godinu dana, a polaznici im pristupaju putem Interneta uz dodijeljeno jedinstveno korisničko ime i lozinku. Sadržaji su dostupni neograničeno, 24 sata dnevno.

E-tečajevi na engleskom jeziku

Na listu Desktop Coureware untutar punog kataloga e-tečajeva pronaći ćete multimedijalne, interaktivne e-tečajeve na engleskom jeziku za samostalno učenje tvrtke Skillsoft čiji smo partneri. Tečajevi su grupirani u područja (Solution Area), kurikulume (Curriculum) i serije (Series), a uz svaki e-tečaj postoji link na njegov opis i predviđeno trajanje u satima.

Svaki tečaj (Course) sadrži i online test za samoprovjeru znanja. Ovi testovi služe i kao indikator završenosti, tako da na osnovu njih polaznik dobiva uvjerenje tvrtke Cognita.

Osim e-tečajevima, dostupna je i Books 24x7 kolekcija Office Essential s online knjigama na engleskom jeziku.

Pristup tečajevima i drugim resursima licencira se na godinu dana, a tijekom tog perioda polaznici tečajevima pristupaju neograničeno, u vrijeme koje im najbolje odgovara.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.