Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

Slovenija kao studentska destinacija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: 2 TM Studiraj u Sloveniji

Kategorija: Fakulteti Kategorija: Tečajevi

Opis

 

Studijski programi u Sloveniji provode se na pet sveučilišta, 48 neovisnih visokoškolskih ustanova i 46 visokih škola prema Bolonjskom procesu, a svaki studijski program akreditira Ministarstvo visokog obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Ako detaljnije govorimo o prednostima upisa i daljnjeg obrazovanja u Sloveniji, možemo nabrojati čitav niz prednosti.

Prvi u nizu objekata koji čine studentski život ljepši i jednostavniji je potpuno besplatni studij na svim državnim fakultetima i višim školama u Sloveniji. To se odnosi na sve građane EU, kao i za sve građane Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije na temelju bilateralnih sporazuma.

Pri ulasku u visokoškolske ustanove u Sloveniji, u većini slučajeva nije potrebno upisati predmete (u pravilu, prijamni ispiti su potrebni samo pri upisu na likovne fakultete), kao i ispit za poznavanje jezika. To znači da je budući student (i njegov najbliži) tijekom upisa oslobođen tereta brige, koja je potpuno nepotrebna.

Nakon upisa na fakultet, studenti se prijavljuju za boravak na temelju studija koji će im omogućiti bolju mobilnost. Ljubljana kao glavni i najveći grad u Sloveniji dobro je povezan sa svim europskim destinacijama i predstavlja veliku polaznu točku za neku buduću studentsku avanturu.

Diploma stečena u Sloveniji prepoznata je u EU i gotovo u svim ostalim zemljama svijeta. Studenti iz bivše Jugoslavije koji završavaju studij u Sloveniji imat će veće šanse za idealan posao u svojim zemljama, ali i bolji položaj na svjetskom tržištu rada ako se odlučite krenuti dalje.

Za razliku od većine zemalja EU, studenti u Sloveniji mogu potpuno legalno raditi preko agencije pod nazivom Studentska služba. Zarađeni novac može pokriti sve troškove studentskog života bez ikakvih problema. Za mnoge će studente ovo biti prvo radno iskustvo u EU.

Slovenija, kao jaka socijalna država, subvencionira hranu za svoje učenike. To znači da za cijenu od samo nekoliko eura učenici mogu ručati u nekim od najboljih restorana, ili ako žure, nešto prigristi u jednom od mnogih lanaca brze hrane.

Međunarodni programi razmjene studenata također su dostupni svim studentima. Najpoznatiji program je Erasmus +.

Za učenike iz bivše Jugoslavije, kulturne i jezične barijere su minimalne. Slovenski je lagan i uči se vrlo brzo. Međutim, u želji za internacionalizacijom svojih visokoškolskih ustanova, sve više studijskih programa dostupni su i na engleskom jeziku.

Tvrtka 2TM nudi stranim studentima koji se upisuju na visokoškolske ustanove u Sloveniji mogućnost pohađanja jezičnih tečajeva. Uz njihovu pomoć moći ćete savladati slovensku razinu na razini koja će vam omogućiti da u potpunosti razumijete nastavni materijal, komunicirate sa kolegama i profesorima i da se osjećate ugodno na fakultetu i u svakodnevnom životu.

Važno: 2TM radi samo s akreditiranim predavačima i jezičnim školama. Zahvaljujući tome, zajamčena je kvaliteta nastave.

Osim pitanja koja se izravno odnose na upis, postoji i vrlo važno pitanje o svakodnevnom životu - gdje živjeti?

Pobrinite se za svoju karijeru tijekom studija: gdje početi, što učiniti tijekom studija, što učiniti nakon završetka fakulteta.

Klijenti 2TM tvrde da su iznimno zadovoljni kvalitetom studijskih programa, ali i načinom života u Sloveniji općenito. Svake godine uspješno upisujemo sve više i više stranih studenata, vjerujte nam i pišite nam na mail. A možete nas pronaći i na Facebooku.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.