Instruktor aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 7.200 kn + PDV

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program je nastao radi ukazane potrebe za osposobljavanjem instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom što uključuje i rad s djecom s teškoćama u razvoju. Po završetku programa polaznicima se pruža mogućnost stjecanja novih znanja i vještina kao i formaliziranje prethodno stečenih znanja i vještina, a samim time i mogućnost za samozapošljavanje u području aktivnosti pomoću konja. Naglasak je na rekreaciji, odnosno poticanju općenite dobrobiti za korisnika kroz elemente jahanja. Instruktor aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom, uz navedeno, može biti i član tima u provedbi terapije pomoću konja kao vodič konja ili pratnja/ asistent korisniku.

U sklopu programa polaznici uče koristiti primjerenu terminologiju iz područja intervencija pomoću konja, uključivati djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u aktivnosti pomoću konja s obzirom na indikacije i kontraindikacije te provoditi aktivnosti pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom prema uputama i pod supervizijom terapeuta i/ili voditelja stručnog tima.

Budući da je fokus zanimanja rad s osobama s teškoćama, ovaj program osposobljavanja također uključuje upoznavanje s mjerama sigurnosti i zaštite na radu kao i brigu o dobrobiti konja. Polaznici će također, tijekom programa, sudjelovati u radu stručnog tima korisnika kao i usvojiti znanja za primjenu suvremenih načela u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Da bi uspješno ispunjavali odgovornosti ovog zanimanja polaznici bi trebali biti komunikativni i suosjećajni te bi trebali imati razvijenu sklonost prema ovakvom tipu posla.

Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za poslove instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom što se upisuje u radnu knjižicu.

Uvijeti za upis u program:  Program mogu upisati osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i navršenih 18 godina koje su priložile potvrdu HKS-a o položenoj jahačkoj dozvoli ili višoj razini jahanja, liječničko uvjerenje te potvrdu o nekažnjavanju.

Cijena programa osposobljavanja: cijena programa osposobljavanja za instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom je 7.200 kn. Mogućnost plaćanja u 6 rata po 1.200 kn.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi