Instruktor aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena:
959,98 EUR

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program je nastao radi ukazane potrebe za osposobljavanjem instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom što uključuje i rad s djecom s teškoćama u razvoju. Po završetku programa polaznicima se pruža mogućnost stjecanja novih znanja i vještina kao i formaliziranje prethodno stečenih znanja i vještina, a samim time i mogućnost za samozapošljavanje u području aktivnosti pomoću konja. Naglasak je na rekreaciji, odnosno poticanju općenite dobrobiti za korisnika kroz elemente jahanja. Instruktor aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom, uz navedeno, može biti i član tima u provedbi terapije pomoću konja kao vodič konja ili pratnja/ asistent korisniku.

U sklopu programa polaznici uče koristiti primjerenu terminologiju iz područja intervencija pomoću konja, uključivati djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u aktivnosti pomoću konja s obzirom na indikacije i kontraindikacije te provoditi aktivnosti pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom prema uputama i pod supervizijom terapeuta i/ili voditelja stručnog tima.

Budući da je fokus zanimanja rad s osobama s teškoćama, ovaj program osposobljavanja također uključuje upoznavanje s mjerama sigurnosti i zaštite na radu kao i brigu o dobrobiti konja. Polaznici će također, tijekom programa, sudjelovati u radu stručnog tima korisnika kao i usvojiti znanja za primjenu suvremenih načela u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Da bi uspješno ispunjavali odgovornosti ovog zanimanja polaznici bi trebali biti komunikativni i suosjećajni te bi trebali imati razvijenu sklonost prema ovakvom tipu posla.

Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za poslove instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom što se upisuje u radnu knjižicu.

Uvijeti za upis u program:  Program mogu upisati osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i navršenih 18 godina koje su priložile potvrdu HKS-a o položenoj jahačkoj dozvoli ili višoj razini jahanja, liječničko uvjerenje te potvrdu o nekažnjavanju.

Cijena programa osposobljavanja: cijena programa osposobljavanja za instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom je 7.233,12 KN (960,00 EUR).

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.