Delegiranje – Vještina upravljanja sobom i drugim

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena:
1.099 kn (145,86 EUR) + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

 

Delegiranje kao vještina upravljanja (sobom i drugima) (WEBINAR)

  • 27 sij 2022
  • 10:00 AM - 2:00 PM
  • 1099,00 kn + PDV

ONLINE SEMINAR

Manageri i direktori često se susreću s pojmom delegiranja, ali i problemima koji proizlaze iz nerazumijevanja značenja tog izraza. Neki imaju krivu pretpostavku i misle da je delegiranje puko naređivanje kako bi u svakom trenutku svima bilo jasno tko je glavni. Zapravo, stvar je mnogo složenija, a najbolje ju opisuje definicija koja kaže da je delegiranje proces dodjeljivanja radnih zadataka i pripadajućih ovlasti određenim pojedincima u organizaciji u svrhu njihovog razvoja. Dobar menadžer ne radi sve sam, on se ne bavi pretjeranim kontroliranjem jer raditi pametno ne znači nužno raditi puno. Prava moć i kvalitetno vođenje proizlaze iz razvijanja talenata i vještina svojih zaposlenika uz naglasak na njihov profesionalni razvoj. Tako će dobar manager, rukovoditelj ili direktor znati kako u svakom trenu motivirati svoje zaposlenike da bi u svakom izazovu postigli svoj maksimum. Učinkovito delegiranje započinje postavljanjem konkretnih ciljeva koji se postižu kvalitetnim planiranjem, koordiniranjem i pravilnim upravljanjem raspoloživim financijskim i ljudskim resursima. Cilj je ovog webinara osvijestiti polaznicima koji su to benefiti uspješnog delegiranja od kojih zaista može profitirati cijelo poduzeće uz povećanje osobne i organizacijske uspješnosti.

Polaznici će na edukaciji debatirati o zadacima i delegiranju, kao i izrađivati vlastitu analizu stila delegiranja te pripremiti plan zadataka koje će u sljedećem periodu delegirati.

Po završetku edukacije polaznici će:

  • znati što je delegiranje i zašto je ono korisno za svaki tim
  • znati odabrati pravilan način delegiranja u svakoj situaciji
  • razumjeti zašto je delegiranje ključno za managere i zaposlenike
  • znati dizajnirati vlastiti plan delegiranja na temelju opisa tekućih poslova
  • izravno unaprijediti kvalitetu svog svakodnevnog rada i uspješnog poslovanja
  • znati što treba, a što ne treba delegirati, te kada, kako i kome.

Kome je program namijenjen?

Nižem, srednjem i visokom managementu, direktorima, rukovoditeljima, voditeljima timova.

Način izvođenja seminara:

Seminar će se izvoditi kroz predavanja i diskusiju, rješavanje upitnika te različite vježbe i studije slučaja.

Predavač

dr.sc. Mirna Koričan Lajtman završila je doktorski studij 2015. godine na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj s temom „Impact of personal factors on the work life conflict and its co-influence with organizational factors on employee commitment in Croatia“. Titulu magistra psihologije stekla je izradom rada iz područja socijalne psihologije, a 2009. godine stekla je i MBA titulu. Dr.sc. Koričan Lajtman je programska direktorica diplomskog MBA studija Upravljanje ljudskim potencijalima na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa te akademska dikretorica ZŠEM-Poslovne akademije. Predaje kolegije iz područja ljudskih potencijala i managementa. Usavršavala se kroz studijske boravke na partnerskim sveučilištima John Carroll (SAD), Sveučilištu St. Ambrose (SAD) i IESE (Španjolska). Gostujući je profesor na ESB Business School, Sveučilište u Reutlingenu (Njemačka) i Luxembourg School of Business (Luksemburg).

Kao konzultant sudjelovala je na EU projektu iz IPA IV komponente razvoja ljudskih potencijala, te na EU projektu vezanom uz Hrvatski klasifikacijski okvir. Aktivno prevodi knjige iz područja ljudski potencijala i poslovne ekonomije, autorica je nekoliko istraživačkih radova te aktivno drži seminare iz područja ljudskih potencijala u Hrvatskoj i regiji. Neke od kompanija u kojima je dr. sc. Koričan Lajtman držala inhouse edukacije ili koje su sudjelovale na njenim otvorenim seminarima: Ataco, Benu, Billa, Cemex, Crowe Horwath, European Investment Bank, Ericsson Nikola Tesla, Erste & Steiermärkische Bank, Ernst & Young, Fidifarm, FINA, HP- Hrvatska pošta, HT, JGL, INA, Iskon, Jamnica, Kaufland Hrvatska, Kolektiv, KPMG, Kraš, Lidl, Nova TV, Pliva, Podravka, Privredna banka Zagreb, PwC, Ramiro, Roto dinamic, SAFU, SES, Sol Meliá Hrvatska, Tokić, Valamar i dr.

Informacije i prijave:

Prijave traju do 24.01.2022. Broj mjesta na webinaru je ograničen.

Predavač:

dr. sc. Mirna Koričan Lajtman završila je doktorski studij 2015. godine na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj s temom „Impact of personal factors on the work life conflict and its co-influence with organizational factors on employee commitment in Croatia“. Titulu magistra psihologije stekla je izradom rada iz područja socijalne psihologije, a 2009. godine stekla je i MBA titulu. Dr.sc. Koričan Lajtman je programska direktorica diplomskog MBA studija Upravljanje ljudskim potencijalima na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a zaposlena je kao Associate Professor na Luxembourg School of Business (Luksemburg). Predaje kolegije iz područja ljudskih potencijala i managementa. Usavršavala se kroz studijske boravke na partnerskim sveučilištima John Carroll (SAD), Sveučilištu St. Ambrose (SAD) i IESE (Španjolska).

Sudjelovala je na EU projektu iz IPA IV komponente, komponente razvoja ljudskih potencijala, te na EU projektu vezanom uz Hrvatski klasifikacijski okvir. Aktivno prevodi knjige iz područja ljudskih potencijala i poslovne ekonomije, autorica je nekoliko istraživačkih radova te aktivno drži edukacije u centralnoj i istočnoj Europi.

Neke od kompanija u kojima je dr.sc. Koričan Lajtman držala inhouse edukaciju ili koje su sudjelovale na njenim otvorenim seminarima: Ataco, Benu, Billa, Cemex, Crowe Horwath, European Investment Bank, Ericsson Nikola Tesla, Erste & Steiermärkische Bank, Ernst & Young, Fidifarm, FINA, HP- Hrvatska pošta, HT, JGL, INA, Iskon, Jamnica, Kaufland Hrvatska, Kolektiv, KPMG, Kraš, Lidl, Nova TV, Pliva, Podravka, Privredna banka Zagreb, PwC, Ramiro, Roto dinamic, SAFU, SES, Sol Meliá Hrvatska, Tokić, Medika,Hrvatska Lutrija, Valamar i dr.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.