Kada ste zadnji puta uzeli knjigu u ruke?

Veterinarski tehničar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Andragog, pučko otvoreno učilište

Kategorija: Tečajevi

Opis

Navedeni program prekvalifikacije izvodi se dopisno-konzultativnim oblikom nastave te iznosi 10% od ukupnog broja nastavnih sati propisanih nastavnim planom i programom.

S tim oblikom provođenja nastave, polaznicima je omogućen minimalan broj obaveznih dolazaka na učilište te drugi dio obaveza mogu obaviti dopisnim putem, neposredno u ustanovi i putem telefona/mobitela, prema utvrđenom rasporedu.

Cijena cjelokupnog programa prekvalifikacije se može umanjiti ukoliko praktičnu nastavu osigurate u vlastitom angažmanu. Ukoliko plaćate jednokratno, možete ostvariti 10% popusta na navedenu cijenu. Plaćati možete i do 15 rata bez kamata putem internet bankarstva ili opće uplatnice.

Program za veterinarske tehničare omogućava obrazovanje srednjeg stručnog kadra u veterinarskoj struci u skladu s nacionalnom klasifikacijom zanimanja. Tijekom obrazovanja polaznici se osposobljavaju za obavljanje svih veterinarskih poslova, a koji nisu vezani uz postavljanje dijagnoze i propisivanje terapije, te za laboratorijske poslove tehničke naravi.

UVJETI UPISA

  • U program stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje Veterinarski/a tehničar/ka mogu se upisati polaznici koji imaju završenu osnovnu školu i najmanje 15 godina života, te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti obavljanja poslova Veterinarski/a tehničar/ka.
  • Za upis u program prekvalifikacije za zanimanje Veterinarski/a tehničar/ka polaznik mora imati završenu srednju školu i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti obavljanja poslova Veterinarski/a tehničar/ka.

Potrebno je dobro psihofizičko i fizičko zdravlja, posebno dar sluha i vida, dobra koordinacija pokreta, psihička stabilnost i osjećaj odgovornosti, sposobnost za ophođenje sa životinjama i ljudima, ljubav prema životinjama.

Za polaznike koji se upišu u program prekvalifikacije izvršit će se uvid u svjedodžbe te nastavne planove i programe vrste škole koju su prethodno završili. Pri tom uvidu utvrdit će se:

  • razlike i dopune opće obrazovnih sadržaja koje polaznik treba polagati,
  • razlike i dopune strukovnih sadržaja koje polaznik treba polagati.

TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA

Dio programa za zanimanje Veterinarski/a tehničar/ka izvodi se dopisno-konzultativnom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom.

Broj sati svakog pojedinog nastavnog predmeta iznosi 50% od broja nastavnih sati propisanih nastavnim planom za redovito obrazovanje.

Praktična nastava i vježbe izvode se u fondu sati propisanim nastavnim planom za redovito obrazovanje.

Vježbe se izvode u veterinarskim stanicama i ambulantama, te ostalim veterinarskim ustanovama s kojim Ustanova sklapa Ugovor o suradnji za obavljanje vježbi, te polazniku određuje mentora koji surađuje s nastavnikom strukovnih predmeta u Ustanovi.

VIŠE O PROGRAMU STJECANJA I SREDNJE STRUČNE SPREME I PREKVALIFIKACIJE ZA ZANIMANJE VETERINARSKI TEHNIČAR

OPIS POSLOVA

Veterinarski tehničari obavljaju tehničke poslove preventive zaraznih i invazionih bolesti, nadzor nad održavanjem prikladnih veterinarsko sanitarnih uvjeta u postupku sa životinjama, njihovim proizvodima i otpacima, te sredstvima za liječenje i zaštitu životinja, pripremu životinja za pregled i liječenje, pridržavanje ili sputavanje životinja pri tretmanu, kastraciju odojaka, provedbu tehničkih poslova pri umjetnom osjemenjivanju, pomoć pri porođaju, njegu mladunčadi, čuvanje lijekova i cjepiva, pomoć pri razudbi lešina, uzimanje, pakiranje i slanje materijala za dijagnostičke pretrage, izvođenje jednostavnijih pretraga, pripremu instrumenata i pribora za pregled i zahvate koje izvodi veterinar.

U obavljanju navedenih poslova veterinarski tehničari služe se različitom opremom i priborom za rad sa životinjama njihovim proizvodima i otpacima (veterinarski instrumenti, pribor i sredstva za dijagnostiku, sredstva i pribor za umjetno osjemenjivanje, sredstva i pribor za obuzdavanje životinja, pribor za aplikaciju lijekova i cjepiva, sterilizatori itd.).

ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?

Teoretsko i u značajnoj mjeri praktično obrazovanje omogućuje lako uključivanje u rad, a široko opće obrazovanje pruža mogućnost daljnjeg obrazovanja na višim školama i fakultetima.

Nakon završenog programa i stjecanja znanja veterinarskog tehničara potreban je pripravnički (vježbenički) staž nakon kojeg se polaže ispit kojim se dokazuje sposobnost za samostalan rad.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.