Ubrzajte kulturalne promjene koristeći Organizational Network Analysis

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 1.899 kn + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

OPIS SEMINARA:

Već je dugo poznato da samo 30% poslovnih transformacija uspije, a prema IBM-u sada se taj postotak još i smanjuje. Zato se prije pokretanja velike poslovne transformacije trebate zapitati: je li mi prihvatljivo imati samo 30% šanse za uspjeh? Odgovor je: naravno da ne!

Stručnjaci se slažu da velike poslovne promjene najviše ovise o organizacijskoj kulturi, tj. načinu života i ponašanja u organizaciji, koji daje odgovor na pitanje: “Kako mi ovdje radimo stvari?”. Također, poznato je da na kulturu najviše utječu pojedinci koji imaju neproporcionalno veći utjecaj na druge zaposlenike. Njih zovemo influenceri,

Srećom, danas postoji provjerena metoda za pronalazak influencera – zove se Organizational Network Analysis (ONA). ONA je tijekom više od 25 godina provjerena na stotinama kompanija diljem svijeta. Dapače, Deloitte je u globalnom istraživanju 2017. otkrio da ONA metodu danas koristi  56% kompanija (od toga 8% kontinuirano, a 48% ju je počelo koristiti).

Na seminaru ćemo prikazati zašto su uobičajeni načini biranja agenata promjene (“change agents”) inferiorni ONA metodi u svrhu promjene organizacijske kulture, odnosno transformacije kompanije. Predstavit ćemo logiku i prednosti ONA metode, te na primjeru alata ONA tvrtke Maven7 (s desetljećem iskustva) tipične korake ONA procesa. Prikazat ćemo studije slučaja, te demo izvještaj kakav se dobiva nakon ONA projekta (popis influencera, dijelovi kompanije s najviše izazova u protoku informacija, te preporuke intervencija). Prikazat ćemo i različite načine korištenja utjecaja influencera, ovisno o Vašoj strategiji poslovne promjene.

I na kraju samo da spomenemo kako je Malcolm Gladwell još 2000. u bestseleru “Točka preokreta” opisao “zakon nekolicine”. Ova “nekolicina” su upravo influenceri uz čiju se pomoć kvalitetno komunicirane ideje jednostavno “lijepe”. Sada možete naučiti kako pronaći i motivirati ovu “nekolicinu” kako bi se Vaša promjena “zalijepila”. I bila tu da ostane.

PO ZAVRŠETKU PROGRAMA, POLAZNICI ĆE:

  • znati što najviše smeta zaposlenike pri prihvaćanju velikih poslovnih promjena
  • razumjeti logiku Organizational Network Analysis (ONA) projekta u svrhu uspješne poslovne transformacije
  • znati prednosti identifikacije „change agenata“ ONA metodom u svrhu poslovne transformacije, naspram tradicionalnog načina biranja agenata
  • razumjeti vrijednost podataka o organizacijskim dijelovima sa slabijim protokom informacija unutar kompanije za potrebe transformacije
  • znati glavne korake ONA projekta
  • znati tipične benefite ONA projekta
  • razumjeti važnost adekvatne podrške menadžmenta ONA projektu za njegov uspjeh
  • razumjeti razloge za različite načine uključivanja influencera u poslovne transformacije
  • razumjeti način na koji funkcionira ONA alat tvrtke Maven7 i koji su njegovi output
  • znati napraviti okviran plan ONA projekta za potrebe svoje kompanije

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN:

Seminar je namijenjen svima zainteresiranima za uspješnu provedbu poslovnih transformacija, kao što su: Organizational Change Manager, Cultural Change Manager, Digital Transformation Officer, Chief Digital Officer, HR menadžer, predsjednici i članovi uprava.

Nije potrebno predznanje.

NAČIN IZVOĐENJA SEMINARA:

Interaktivno predavanje uz vježbu izrade okvirnog prijedloga ONA projekta za kompaniju polaznika.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Prijave traju do 01.11.2019. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 25.10.2019., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 25.10.2019.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi