Projektno financiranje (webinar)

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena:
350 kn (46,45 EUR) + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: Tečajevi Kategorija: On-line edukacija

Opis

 
  • 06 stu 2020
  • 4:00 PM - 5:30 PM
  • 350,00 kn + PDV

ONLINE SEMINAR

Cilj webinara je objasniti projektno financiranje i usporediti ga sa klasičnim financiranjem. Predstaviti će se teorijske osnove projektnog financiranja, tipični sudionici u projektnom financiranju, navesti moguće rizike koji se mogu pojaviti kod projektnog financiranja i način na koji se oni mogu ublažiti i/ili izbjeći. Tijekom predavanja predstaviti će se konkretni primjeri iz prakse vezano na projektno financiranje u Republici Hrvatskoj sa ciljem dobivanja što konkretnijih saznanja o iskustvima projektnog financiranja u hrvatskim prilikama. Prezentirati će koje okolnosti mogu utjecati na uspješno projektno financiranje i na što treba obratiti pozornost kod strukturiranja projektnog financiranja: vanjsko okruženje u kojem se projekt izvodi, rizici koji nosi sam projekt, rizici koje nosi sponzor projekta i dr.. Također, prezentirati će se metode i načine kojima se ocjenjuje fleksibilnost i profitabilnost projekta koji se predlaže za projektno financiranje te važnost značenja sponzora kod projektnog financiranja i elementi koje treba uzeti u obzir kod odabira prihvatljivog sponzora.

Koristi koje program pruža polaznicima:

Po završetku programa polaznici će dobiti teorijska ali i praktična znanja kada, zašto i na koji način se radi projektno financiranje. Na osnovu konkretnih primjera biti će u mogućnosti upoznati se sa strukturiranjem projektnog financiranja, rizicima koje takav način financiranja nosi i kako se ti rizici mogu minimalizirati. Konkretni primjeri iz prakse na projektima koji su financirani u RH trebali bi približiti projektno financiranje svim sudionicima koji razmatraju taj vid financiranja ili produbiti postojeća znanja onim sudionicima koji su već aktivno uključeni u taj oblik financiranja.

Po završetku programa, polaznici će:

  • dobiti teorijska i praktična znanja vezano za koncept projektnog financiranja
  • dobiti uvid u načine strukturiranja projektnog financiranja na osnovu konkretnih primjera iz prakse na projektima koji su rađeni u RH
  • dobiti uvid u moguće rizike kod projektnog financiranja i kako ih nastojati izbjeći ili minimalizirati

Kome je program namijenjen?

Bankari, financijski manageri u poduzećima, project manageri, poslovni konzultanti, investicijski financijski analitičari, mali i srednji poduzetnici, individualni investitori, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

Predavač:

Josip Vuković diplomirao je Financije, bankarstvo i osiguranje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Na istom fakultetu kasnije je i magistrirao međunarodni marketing. Radno iskustvo u realnom sektoru, Belupo d.o.o./Podravka d.d. i Agrokor d.d., nadopunjeno je kasnije iskustvom u komercijalnom i investicijskom bankarstvu u Raiffeisenbank Austria d.d. te međunarodnoj financijskoj instituciji, Europskoj banci za obnovu i razvoj („EBRD“) sa sjedištem u Londonu.

U EBRD-ovom Uredu u Zagrebu, Josip je radio kao bankar skoro 17 godina, gdje je vodio i kreditirao najveće i najznačajnije kompanije i financijske institucije u Republici Hrvatskoj. Klijenti koji je vodio bili su između ostalih: INA d.d., HEP d.d., Plinacro d.o.o., HAC d.o.o., Hrvatske ceste d.o.o., HŽ Infrastruktura d.o.o., Zagrebačka banka d.d., PBZ d.d., Raiffeisen leasing d.o.o., Lučke uprave Dubrovnik, Šibenik, Split i dr.

Posao bankara uključuje kompletan proces od marketinga, kontaktiranja potencijalnih klijenata, organizacije sastanaka, strukturiranja financiranja, pripremanja kreditnih aplikacija, prezentiranja i branjenja istih na tijelima Banke, izrade modela, uključivanje u izradu pravnih dokumenata (ugovora o kreditu, jamstvu i dr.), pregovaranje pravne dokumentacije, aktivna uključenost u proces odobrenja sredstava i kasniji monitoring svih potpisanih transakcija.

Unutar EBRD-a Josip je prošao sve hijerarhijske razine i zadnja titula koju je imao je bila Associate Director, Senior Banker, najviša profesionalna titula unutar EBRD-a. U početku, kako je Ured EBRD-a bio relativno mali, Josip je pokrivao gotovo sve sektore. Kasnije, kao je Ured rastao, Josip se je specijalizirao za sektor energetike i prometne infrastrukture i bio je glavni bankar EBRD-a u Zagrebu za ta dva sektora u Republici Hrvatskoj. Jedna od velikih zadaća u EBRD-u je bio i monitoring potpisanog portfelja koji je iznosio nekih 600 milijuna eura. Glavnina kreditiranja se je odnosila na korporativne kredite a jedan dio se je odnosio i na projektno financiranje.

Josip je danas vlasnik kompanije za poslovno savjetovanje. Jedan od većih angažmana je Project Manager po kreditu Svjetske banke željezničarskom sektoru u RH. Na Sveučilištu Sjever, Koprivnica/Varaždin, Josip je angažiran u zvanju asistenta na kolegijima: Poslovne financije i financijski management, Budžetiranje kapitala te Infrastruktura poduzetništva i EU fondovi.

Informacije i prijave:

Prijave traju do 06.11.2020. Broj mjesta na webinaru je ograničen.

Stara cijena: 499,00 kn  + PDV

Nova cijena: 350,00 kn + PDV. U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara i 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.