Preddiplomski stručni studij informacijskih tehnologija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Visoka škola za informacijske tehnologije - VSITE

Kategorija: Fakulteti Kategorija: On-line edukacija

Opis

U skladu s razvojem suvremenih informacijskih tehnologija i potrebama tržišta na preddiplomskom studiju stječu se temeljna znanja iz IT područja, odnosno znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje računarstvo. Studij traje tri godine i nosi 180 ECTS bodova. Studirati se može redovno ili izvanredno. Kvalifikacija koja se stječe jest stručna prvostupnica (baccalaurea) inženjerka informacijskih tehnologija, odnosno stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer informacijskih tehnologija.

Kroz izborne kolegije omogućava se specijalizacija u četiri smjera. U  četvrtom semestru studenti biraju dva izborna kolegija izabranog smjera i dva izborna kolegija s ostalih smjerova. Na posljednjoj godini studenti biraju kolegije prema vlastitim afinitetima. Na ovaj način studenti stječu ona znanja i vještine kojima se zaista žele baviti te širi uvid u IT područje :

  1. Programiranje – programer

Studenti uče osnovno i napredno programiranje te algoritme, tehnike razvoja, testiranja i održavanja suvremenih računalnih aplikacija kroz rad s aktualnim programskim jezicima (Python, Java, C#, C, C++, Javascript...) u raznim IT okruženjima.

  1. Računalni sustavi i mreže – sistem inženjer

Studenti ovladavaju suvremenim tehnologijama za izgradnju, održavanje i upravljanje poslužiteljskim i korisničkim računalima, lokalnim i globalnim mrežama (LAN, WAN) te tehnikama administriranja Linux i Windows operacijskih sustava. Praktični dio nastave odvija se u nastavnom radilištu Storm Computers.

  1. Baze podataka i web dizajn – projektant baze podataka

Studenti se osposobljavaju za poslove projektiranja, programiranja, administriranja i korištenja suvremenih baza podataka. Na ovom smjeru studenti stječu i sva potrebna znanja za razvoj dinamičkih web aplikacija.

  1. Informacijski sustavi – projektant informacijskih sustava

Studenti se osposobljavaju za poslove razvoja informacijskih sustava, informatizaciju poduzeća i drugih organizacija, razvoj i implementaciju sustava e-poslovanja primjenom suvremenih tehnika modeliranja.

Cijena:

15.480 - 24.400 kn

STUDIRAJ IT

POGODNOSTI STUDIRANJA NA VSITE-U

PRIJELAZ SA DRUGOG STUDIJA

POSTANI STUDENT U 3 KORAKA: PRIJAVA - RAZREDBENI POSTUPAK - UPIS

ŠKOLARINA

IZVEDBENI PLAN

STUDENTSKA PRAVA

MEĐUNARODNA SURADNJA I MOBILNOST

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.