Uzgajivač voća

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 3.859 kn 3.970 kn - 111 kn popusta

Naziv: Pučko otvoreno učilište Zagreb

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program osposobljavanja za UZGAJIVAČA VOĆA


CERTIFIKAT: javna isprava - uvjerenje o osposobljavanju za upis u e-radnu knjižicu.


SADRŽAJ PROGRAMA: Morfološka i fiziološka svojstva voćaka, planiranje i podizanje voćnjaka, uzgoj i njega voćnjaka, zaštita voćnjaka od bolesti i štetnika, berba, skladištenje i prodaja voća, zaštita na radu i praktična nastava.

UVJETI UPISA: završena osnovna škola, navršenih 18 godina života, odgovarajuća vozačka dozvola za upravljanje traktorom i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za uzgajivača voća.

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS (uz predočenje originala): preslika zadnje završene škole, preslika domovnice, preslika rodnog lista, preslika vozačke dozvole za upravljanje traktorom i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za uzgajivača voća.

TRAJANJE PROGRAMA: 160 sati.

ORGANIZACIJA NASTAVE: program se održava u poslijepodnevnim satima. 

KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA: Odabrati i planirati vrste i sorte voćaka za uzgoj s obzirom na okruženje i uvjete uzgoja; Pripremiti tlo za sadnju voćaka i podizanje voćnjaka; Razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke u uzgoju, berbi i skladištenju voća; Rukovati traktorom te priključiti i poslužiti traktorske radne priključke na siguran način; Izabrati i koristiti alate, uređaje i strojeve pri radu u voćnjaku na ispravan način; Prepoznati i suzbijati  bolesti,  štetnike i korove u voćnjaku  uz primjenu potrebnih mjera zaštite; Provoditi higijenske mjere pri uzgoju voća;  Primijeniti pravilne postupke ambalažiranja, transporta,  isporuke i prodaje voća  te izvesti kalkulaciju proizvodnje; Primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara i pružanje prve pomoć, do dolaska stručne osobe te provoditi zbrinjavanje otpadnih tvari na pravilan način.


RAZINA OBRAZOVANJA:  Osposobljavanje  /  OBRAZOVNI SEKTOR:  Poljoprivreda, prehrana i veterina

Korisnici koji se upišu preko EduCentra imaju popust od 111 kuna!

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.