Upravljanje financijskim rizicima i likvidnošću, optimizacija odnosa s tržištem i poboljšanje rentabilnosti poslovanja – Online

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 4 sat(i)
EduCentar cijena: 590 kn + PDV

Naziv: Mirakul edukacijski centar

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: Tečajevi

Opis

20. svibnja 2021., 13-16h

Upravljanje financijskim rizicima pruža neophodno menadžersko znanje za preživljenje u nesigurnom i nepredvidivom poslovnom okruženju.

Problem nelikvidnosti je već dugi niz godina u Hrvatskoj značajni ograničavajući faktor u gospodarstvu, bržem oporavku i rastu. Njegovi korijeni su samo djelomično ekonomski a u značajnoj mjeri su sociološki i reflektiraju nizak nivo etike poslovanja.

Trendovi pokazatelja likvidnosti ukazuju da je pred velikim brojem poslovnih subjekata izazov financijskog restrukturiranja kojim će poboljšati likvidnost i solventnost, te kvalitetu novčanog toka. No, pronalaženje načina za poboljšanje likvidnosti u poslovanju poduzeća nije jednostavno. Postoje razni modeli i alati koje će te usvojiti na seminaru ‘Upravljanje financijskim rizicima’, a koje je potrebno razumjeti te adekvatno primijeniti i povezati u dobar sustav za upravljanje likvidnošću. Odabir modela i alata ovisan je djelatnostima, osobinama poslovnog subjekta, tržišnoj poziciji, povijesnim rezultatima, planovima za budućnost, i drugim kriterijima i okolnostima iz internog i eksternog okruženja.

U uvjetima gospodarske krize ili stagnacije, često dolazi do zastajanja u prodaji, nelikvidnost raste a rentabilnost pada i suočavamo se s financijskim rizicima. Poduzetnici često u takvim situacijama pokušavaju probleme rješavati reaktivno i agresivno. Izlažu se nekontroliranoj prodaji, brzopletoj promjeni poslovnih politika i ponašanja prema kupcima, i time povećavaju rizike sinergijskih učinaka nenaplativosti potraživanja i/ili padu lojalnosti kupaca.

Digitalno poslovanje vezano uz održavanje online edukacija i virtualnih sastanaka oslonili smo na Zoom, vodeću svjetsku platformu za video komunikacije.
Zoom je višestruko nagrađivana platforma od strane većine eminentnih svjetskih agencija i stručnih udruga za digitalno poslovanje. Koristi ga preko 600.000 tvrtki i organizacija.

Predavač: Nikola Nikšić, CMC

Mjesto održavanja predavanja i radionica: ONLINE

Sadržaj seminara:

  • Segmentiranje tržišta (ocjenjivanje komercijalnog potencijala, ocjenjivanje financijske snage, ocjenjivanje navika kupaca, ciljanje ne-kupaca
  • Procjene i simulacije kreditnih rizika
  • Modeliranje kreditnog limita i kreditne marže, …
  • Mjerenje likvidnosti i solventnosti, novčanog jaza
  • Definiranje komercijalnih politika i kolaterala prema segmentaciji
  • Analiza konkurencije i usporedbe s najboljim praksama
  • Upravljanje odnosima s dobavljačima (Carterovih 10)

Cilj seminara:

Cilj seminara je kroz dijalog i vježbe upoznati polaznike kako se izrađuje izvješće o novčanom tijeku i kako se očitavaju informacije koje pruža, kako se procjenjuju financijski rizici i ocjenjuje likvidnosti, kako se izrađuju financijski planovi restrukturiranja i kako se donose odluke o investiranju i financiranju.

Ciljna skupina polaznika:

Poduzetnici i manageri, djelatnici u računovodstvu i financijskim odjelima, investicijski i financijski analitičari, investicijski savjetnici, risk manageri i analitičari, poslovni konzultanti, projekt manageri te financijski stručnjaci.

Kotizacija:

Redovna cijena seminara:

700,00 kn + PDV

Promotivna cijena za ranije uplate:

590,00 kn + PDV

Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara.

Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.