Financije za nefinancijaše (webinar)

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 700 kn + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

 

  • 15. travanj 2021.
  • 4:00 PM - 5:30 PM
  • 700,00 kn + PDV

DVODNEVNI ONLINE SEMINAR

U poslovnom okruženju koje karakterizira sve veća konkurencija, donošenje financijski valjanih odluka dio je svakodnevnog poslovanja. Ako postoji i jedna ili više kriza, financijski aspekti zauzimaju još dominantniji položaj u odlučivanju i svakodnevnom poslovanju. Cilj edukacije je polaznicima pružiti osnove koje će im omogućiti aktivno sudjelovanje u raspravama i odlukama koje se odnose na financije. Steknite osnovno razumijevanje financijskih i računovodstvenih koncepata koji će potaknuti rast vaše organizacije. Uz odgovarajuće dobro utemeljene argumente povećavaju se šanse sudionika za postizanje njihovih individualnih i korporativnih ciljeva.

Kroz program se s teme financija uklanja mit o nesagledivom. Korak po korak i uz praktične primjere objašnjavaju se i ilustriraju tri bitne komponente financijskog upravljanja (bilanca stanja, račun dobiti i gubitka, novčani tijek). Uz to, sudionicima se pružaju najnoviji alati za analizu profitabilnosti i financijskog zdravlja tvrtke i svakodnevnog poslovanja.

Po završetka programa, polaznici će:

  • steći opće financijsko znanje i dubinsko razumijevanje utjecaja svojih odluka izvan funkcionalnog područja
  • razumijeti tri ključna financijska izvještaja: bilanca, račun dobitka i gubitka te novčani tijek
  • znati sastaviti i analizirati financijske izvještaje koristeći ključne pokazatelje
  • steći  potrebna znanja i alate za primjenu suvremenih računovodstvenih i financijskih alata u svrhu aktivnog sudjelovanje u diskusijama vezanim za financije, donošenje financijski potkrijepljenih odluka i analizu financija
  • znati upotrijebiti ključne komponente koje su potrebne za poboljšanje profitabilnosti.

Kome je program namijenjen:

Svima koji do sada nisu imali dodir s financijama, dok se od njih očekuje da su njihove odluke i aktivnosti financijski utemeljene.

Direktorima i menadžerima koji nakon uspješne stručne karijere preuzimaju odgovornost i za profitabilnost te financijsko stanje svoje organizacije ili poduzeća.

Način izvođenja seminara:

Prezentacija, studije poslovnih slučaja, individualni i grupni zadaci, profesionalna razmjena, check liste.

Predavač:

dr. Dino Ivan Dogan rođen je 9. siječnja 1963. u Stuttgartu,  Njemačka. Diplomirao je ekonomiju i informatiku 1988. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Iste je godine postao znanstveni asistent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Godine 1993. doktorirao je na Sveučilištu u Stuttgartu s radom “Strateško upravljanje logistikom”.

Iste godine započinje svoju industrijsku karijeru u Alcatelu, gdje tijekom 10 godina zauzima rukovodeće pozicije u logistici, controllingu, financijama i menadžmentu u njemačkoj podružnici Alcatela u Stuttgartu i u Alcatelovom sjedištu u Parizu. Godine 2003. pridružio se Vipnetu u Zagrebu, hrvatskoj podružnici Telekom Austria grupe, kao glavni financijski direktor i član Uprave. 2009. postao je glavni financijski direktor i član Uprave Mobilkom Austria, vlasnika Vipneta, u Beču. Godine 2010. dodatno je imenovan za člana Uprave Telekom Austria u Beču i bio je odgovoran za najveće spajanje dviju tvrtki u Austriji – Mobilkom Austria i Telekom Austria. Time je stvoren vodeći telekomunikacijski operater u srednjoj i istočnoj Europi: A1 Telekom Austria. Za uspješnu integraciju dobio je europsku nagradu ‘Change Communication Award’. Početkom 2011. radio je s Boston Consulting Groupom kao viši savjetnik. Iste je godine preuzeo poziciju glavnog financijskog direktora i člana Uprave Hrvatskog Telekoma, hrvatske podružnice Deutsche Telekom grupe. 2014. imenovan je glavnim direktorom tvrtke Europlakat, članicom JCDecaux grupe, gdje je bio odgovoran i za uspješno restrukturiranje tvrtke.

Danas je generalni direktor tvrtke Macaklin d.o.o., koju je osnovao 2008. godine sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka se bavi poslovnim savjetovanjem i design managementom (npr. informacijski i komunikacijski sustavi u javnim prostorima). Također je viši predavač i dekan Luksemburške poslovne škole u Luksemburgu.

Tijekom godina bio je gost profesor na Ekonomskim fakultetima Sveučilišta u Stuttgartu i Zagrebu te Poslovne akademije u Stuttgartu. Dr. Dogan je viši predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM). Suosnivač je njemačke međunarodne škole u Zagrebu. Dr. Dogan je član Savjetodavnog odbora zaklade “Znanje na djelu” i bio je niz godina predsjednik tog tijela. Od 2012. do 2014. bio je predsjednik Njemačko hrvatske industrijske i trgovinske komore u Zagrebu, a danas je počasni predsjednik komore. Bio je savjetnik jedne zapadnoeuropske vlade. Član je Rotary kluba Zagreb. Autor je mnogih stručnih i znanstvenih članaka i knjiga.

Informacije i prijave:

Dvodnevni webinar održava se 15. i 16.04.2021. od 16:00 do 17:30.

Prijave traju do 15.04.2021. Broj mjesta na webinaru je ograničen.

Cijena: 700,00 kn + PDV. U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara i 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.