Jeste li pokretač promjena?

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 550 kn + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: On-line edukacija

Opis

 

Jeste li pokretač promjena? (WEBINAR)

 • 15 svi. 2020
 • 9:00 AM - 12:00 PM
 • 550,00 kn + PDV

ONLINE SEMINAR

Opis seminara:

Fokus seminara je na kritičnim promjenama tijekom transformacije, s naglaskom na izazovima uvođenja promjena u organizaciji. Naučit ćete kako se nositi s promjenama tijekom promjene postojećih poslovnih modela, proizvoda i vrijednosnih lanaca. Promjene će vas učiniti digitalno agilnim, osiguravajući da igrate ključnu ulogu u navigaciji vašeg poslovanja putem digitalnih promjena. 

Istražit ćete praktične okvire i alate, potaknuti najnovijim istraživanjima, kako bi se uspješno nosili s poremećajima u svijetu i učinkovito organizirali transformaciju organizacije. Osnovna metodologija uvođenja promjena će bit predstavljena kroz nekoliko modela, uključujući Kotterov i Levinow model.  Raspravljati će se o temeljima uspjeha u digitalnom dobu, te modelirati protureakcije na otpor promjenama. Polaznici će modele i alate promjenjivati na primjerima iz svojih organizacija. 

U ovoj simulaciji Harvard poslovne škole polaznici (individualno) igraju jednu od dvije uloge u tvrtki za proizvodnju sunčanih stakala i suočavaju se s izazovima povezanima s provedbom inicijative za održivu zaštitu okoliša u cijeloj organizaciji. Inicijativa nastoji promijeniti ulazne sirovine kako bi proizvodi tvrtke postali „zeleniji“, a također riješili i pitanja ekološkog otpada. Simulacija uključuje do četiri scenarija s različitim kombinacijama dva važna čimbenika za stvaranje promjene: relativnu snagu agensa za promjenu i relativnu hitnost povezanu s inicijativom promjene. U svakom scenariju, polaznici biraju između različitih poluga za promjenu u pokušaju da uvjere ključne članove organizacije da usvoje inicijativu za promjenu. Polaznici se procjenjuju s obzirom na njihovu sposobnost da postignu najveći postotak posvojitelja unutar tvrtke, istodobno koristeći najmanje najmanjih resursa.

Po završetku programa, polaznici će:

 • Razumjeti nužnost za kontinuiranom promjenom
 • Razumjeti nužnost za digitalizacijom poslovnih modela, proizvoda i usluga
 • Definirati ključne izazove u digitalnom poslovnom okruženju
 • Naučiti metodologiju i primjenjivanje alata za uvođenje promjena
 • Izraditi analizu uvođenja promjena
 • Razumjeti svoje reakcije i reakcije drugih na uvođenje promjena
 • Usvojiti učinkovite načine odgovora na negativne reakcije drugih prilikom uvođenja promjena
 • Osvijestiti faktore uspjeha uvođenja promjena.

Kome je program namijenjen:

Srednjem i višem managementu koji su posvećeni promjenama i ubrzanju digitalne transformacije, angažiranim djelatnicima koji žele ovladati metodologijama i alatima upravljanja promjena., projektnim managerima.

Potrebno predznanje:

Iskustvo u uvođenju promjena je prednost. 

Način izvođenja seminara:

 • simulacija
 • predavanje
 • brainstorming
 • grupna diskusija
 • individualni rad

Predavači na seminaru:

dr.sc. Goran Oblaković

Prodekan za preddiplomske studije, te voditelj smjera Executive MBA na diplomskom studiju poslovne administracije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Doktorirao je na Odjelu za management, Sveučilište St. Gallen, Švicarska, obranivši disertaciju „Risk Management at the Strategic and Operational Levels of Swiss Banks: Current Status and the Lessons Learned from the Subprime Crisis“. Magistrirao je na Sveučilištu Indiana Southeast, SAD, iz područja strateških financija (MSSF) i poslovne administracije (MBA), gdje je također i diplomirao poslovnu administraciju. Od 2013. je član Katedre za management, poduzetništvo I digitalnu transkofmaciju na Zagrebačkoj Školi Ekonomije i Managementa, gdje predaje kolegije strateški management, management proizvodnih operacija i poduzetništvo. Područja znanstvenog i stručnog interesa su mu upravljanje lancima opskrbe, upravljanje rizicima, i poduzetništvo. Prije nego što je upisao doktorat na Sveučilištu St. Gallen radio je u SAD-u i Europi. Višegodišnje iskustvu iz područja logistike je stekao u kompanijama  Target Crop. i FedEx, te Ujedinjenim Narodima. Također, je radio za Sveučilište Indiana, i nekoliko startup-a. Zajedno s kolegom dr.sc. Silić Mariom, in-house seminar na temu Analiza i Optimiranje Procesa za management direkcije Kauflanda, te druge otvorene seminare iz područja operacijakog managementa. Radio je kao konzulant ili predavač za niz renomiranih kompanija kao što su CargoLux, Ericcson, ZABA, Grawe, Podravka, Bambi, itd. 

dr.sc. Mirna Koričan Lajtman

Programska je direktorica diplomskog MBA studija Upravljanje ljudskim potencijalima na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Predaje kolegije iz područja ljudskih potencijala i managementa. Završila je doktorski studij 2015. godine na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj s temom „Impact of personal factors on the work life conflict and its co-influence with organizational factors on employee commitment in Croatia“. Titulu magistra psihologije stekla je izradom rada iz područja socijalne psihologije, a 2009. godine stekla je i MBA titulu. Usavršavala se kroz studijske boravke na partnerskim sveučilištima John Carroll (SAD), Sveučilištu St. Ambrose (SAD) i IESE (Španjolska). Gostujući profesor je na LSB Business School, Sveučilište u Reutlingenu (Njemačka) i predavač na Luxembourg School of Business (Luksemburg). Sudjelovala je na EU projektu iz IPA IV komponente, komponente razvoja ljudskih potencijala, te na EU projektu vezanom uz Hrvatski klasifikacijski okvir. Aktivno prevodi knjige iz područja ljudskih potencijala i poslovne ekonomije, autorica je nekoliko istraživačkih radova te aktivno drži edukacije u centralnoj i istočnoj Europi. Neke od kompanija u kojima je dr.sc. Koričan Lajtman držala inhouse edukaciju ili koje su sudjelovale na njenim otvorenim seminarima: Ataco, Benu, Billa, Cemex, Crowe Horwath, European Investment Bank, Ericsson Nikola Tesla, Erste & Steiermärkische Bank, Ernst & Young, Fidifarm, FINA, HP- Hrvatska pošta, HT, INA, IKEA, Iskon, Janaf, JGL, Jamnica, Kaufland Hrvatska, Kolektiv, KPMG, Kraš, Lidl, Nova TV, Pliva, Podravka, Privredna banka Zagreb, PwC, Ramiro, Roto dinamic, SAFU, SES, Sol Meliá Hrvatska, Tokić, Valamar i dr.

Informacije i prijave:

Prijave traju do 24.04.2020. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Stara cijena: 899,00 kn  + PDV

Nova cijena: 550,00 kn + PDV. U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara i 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.