Content marketing - Marketing kroz sadržaj - Online

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 1.390 kn + PDV

Naziv: Mapa znanja

Kategorija: Tečajevi

Opis

Predavač

Ilija Brajković

Svrha seminara

Broj sudionika ograničen

Content marketing predstavlja način komunikacije s potrošačima, ali sasvim drukčijom metodom od tradicionalnog oglašavanja i samo je dio cjelokupne strategije digitalnog marketinga. Korisnici su svakodnevno preplavljeni morem oglasa koji stavljaju naglasak na proizvod: „naš proizvod je najbolji“, „naš proizvod je najefikasniji“ i slično. Content marketing ima potpuno drugačiji pristup. Njegova svrha je dati odgovore na pitanja korisnika, dati mu rješenje problema, educirati ga i pomoći mu u izboru.

Content marketing podrazumijeva promociju putem blogova, infografika, eBook-ova i ostalih sadržaja kojima se privlače korisnici. Kao i kod većine marketinških aktivnosti cilj mu je povećanje prodaje, ali indirektno jer najviše služi za podizanje svijesti o brendu i edukaciju tržišta. Pozitivna svijest o brendu i povezivanje s njime dugoročno će dovesti do konačnog cilja, odnosno kupnje ili korištenja usluge.

Tradicionalni marketing traži kupca, dok u slučaju content marketinga kupac traži proizvod. Content marketing daje vrijednost kupcu, sadržaj prilagođava korisniku i na taj način ga zainteresira i privlači pažnju. Sadržaj je koristan i poučan tako da će osoba rado provesti neko vrijeme proučavajući više o brendu, razvijajući tako mišljenje i vezu s brendom prije nego li uopće kupi proizvod.

Kanali kojima možemo besplatno plasirati sadržaje publici:

Blogovi – danas je iznimno bitno da svoje kupce i klijente informirate o svojim uslugama i proizvodima. Svaki kupac koji posjeti vaš blog imat će prilike informirati se o vašoj ekspertizi i vi ćete ih moći uvjeriti kako ste doista „majstor od zanata“. Tvrtke koje pišu blog: dobivaju 55% više posjetitelja web stranice nego tvrtke koje ne pišu, pretvaraju 70% više posjetitelja u kupce, 57% tvrtki je dobilo klijente zahvaljujući blogu, pokazalo se da su blog i društvene mreže zajedno savršen mix i s njima je moguće postići odličan marketing uz malo novaca, ali dosta truda.

Case study – studija slučaja - Putem studije slučaja prikazujete problem koji je vaša tvrtka riješila određenom klijentu i na taj način gradite svoj imidž u svijesti potencijalnih kupaca kao stručnjak u svom području

Infografike -  slikovni sadržaji koji u sebi sadrže različite informacije, koje su prezentirane piktogramima, grafikonima i sličnim pomoćnim grafičkim materijalima. Prednost infografika je to što su mnogo zahvalnije i kompaktnije za čitanje od samog teksta, korisnici vole ovakav način prikazivanja podataka i rado ga dijele.

Video - izvrstan način da pružite svojim korisnicima uvid u novi proizvod, uslugu, ponudu ili da jednostavno predstavite sebe, svoj tim i ono što radite. Postavljanjem edukacijskih videozapisa online možete saznati koje su najčešće teme koje zanimaju korisnike, te jesu li vaše usluge u skladu s upitima ciljanog tržišta. Potencijalni klijenti će vaš video, ako ga smatraju zanimljivim i edukativnim, podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama, lajkati i pričati o njemu, čime će zapravo pričati o vašem brendu.

Webinari – Prezentacija, predavanje, radionica ili seminar koji se prenosi Internetom u realnom vremenu, a uključuje video, audio i tekstovnu komunikaciju između sudionika

E-bookovi ili elektroničke knjige – izvrstan izbor ako trebate iskomunicirati kompleksniju poruku ili sadržaj, ali u čitkoj i jednostavnoj formi.

Namjena

Seminar je namijenjen svima koji se bave marketingom direktno ili indirektno, managerima i voditeljima marketinških odjela (bez obzira radi li se marketingu na društvenim mrežama interno ili se outsourcea agenciji), community managerima i onima koji se žele baviti tim poslom, vlasnicima manjih poduzeća i obrta, zaposlenicima u digitalnim marketinškim odjelima

Način realizacije

PPT prezentacija, demonstracija alata.

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

 • Ponašanje potrošača – nove spoznaje
 • Što govore statistike o današnjem kupcu?
 • Zašto je content marketing tako bitan za uspješnu prodaju i opstanak na tržištu?
 • Što je srž content marketing strategije?
 • 5 faza content marketinga
 • Kako implementirati content marketing uz što manje novca?
 • Koji su sve formati/kanali content marketinga?
 • Savjeti za pisanje bloga:
 • Koliko često pisati blog
 • Kako pronaći zanimljivu temu
 • Koliko linkova i slika staviti u blog
 • Kako promovirati vlastiti blog
 • Jezični stil koji je najprimjereniji pisanju bloga
 • Savjeti za pisanje E book-a
 • Kako napisati E book koji će pročitati tisuće korisnika
 • Kako ga promovirati
 • Kako čitatelje pretvoriti u kupce
 • Savjeti za izradu infografike – primjeri uspješnih infografika
 • Case study - primjeri uspješno objavljenih studija slučaja
 • Webinari – što i kako
 • Konferencije i seminari – tvrtke kojima bi mogli ponuditi svoje usluge predavača, pri tome zaraditi, a ujedno se i odlično promovirati
 • Case study za svaki pojedinačni formate content marketinga 
 • Kako koristiti moć društvenih mreža za promociju vlastitih sadržaja
 • Call-to-action
 • Računanje ROI-ja

Predavač

Ilija Brajković je godinama aktivan na internetskoj sceni, a posljednjih deset godina se aktivno posvetio digitalnom marketingu. U duši geek, ali život ga odnio u nešto u čemu još više uživa. Danas partner u digitalnoj agenciji Kontra gdje vodi odnose s klijentima i fanovima. Radio kao community manager za najpoznatiji hrvatski startup ShoutEm gdje je upravljao zajednicom sastavljenom od korisnika iz svih krajeva svijeta. Nakon toga, radio s velikim klijentima poput Microsofta Hrvatska, Turističke zajednice Grada Zagreba, Kenwooda i Renaulta. Redoviti je predavač na mnogim konferencijama i seminarima u zemlji i inozemstvu, uvijek među najbolje ocjenjenim predavačima.

Vrijeme

četvrtak, 4.6.2020. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1390,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.