Propedeutika psihoterapije - dostupno i online

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 585 sat(i)
EduCentar cijena: 18.990 kn

Naziv: Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski

Kategorija: Tečajevi Kategorija: On-line edukacija

Opis

Program Propedeutika psihoterapije, verificiran je od strane krovne udruge Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH), sukladno Pravilniku o propedeutici psihoterapije, donesenom od strane SPUH-a. Program se od 2020. godine izvodi na Pučkom otvorenom učilištu Petar Zrinski.

Propedeutika psihoterapije predstavlja edukaciju iz područja psihologije, medicine (psihijatrije), socijalnog rada i rehabilitacijskih znanosti koja obuhvaća skup znanja, vještina i praktičnog rada, potrebnih za obavljanje djelatnosti psihoterapije, u slučajevima kada edukant iz psihoterapijske edukacije ne ispunjava uvjete iz članka 5, stavka 3, podstavka 1 Zakona o djelatnosti psihoterapije, ali ima završen preddiplomski ili diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u Republici Hrvatskoj.

Cilj Programa propedeutike psihoterapije je omogućiti edukaciju edukantima kako bi stekli uvjete za dobivanje licence savjetodavnog terapeuta prema Zakonu o djelatnosti psihoterapije Republike Hrvatske.

Osnovno o programu

Trajanje programa:

Ukupno trajanje programa: 585 sati koje se dijeli na teorijsku i praktičnu nastavu:

 • Obavezna teorijska nastava: 10 predmeta, ukupno 355 sati (10 mjeseci)
 • Obavezna praktična nastava: 230 sati ukupno (60 sati kliničke prakse, 100 sati prakse u ostalim ustanovama, 20 sati supervizije prakse i 50 sati osobnog rada na sebi).

Izvođenje nastave:

Edukacija se provodi kroz tri semestra. U prvom i drugom semestru, edukanti polažu predmete propisane programom, a u trećem semestru edukanti odrađuju praksu. Edukant za vrijeme trajanja programa ima obvezu ostvariti angažman u nastavi i intenzitet studiranja prema broju  predviđenih sati za pojedini predmet. Predavanja se izvode u poslijepodnevnim terminima u Pučkom otvorenom učilištu Petar Zrinski, a dio nastave (za predmet Psihijatrija) izvodi se u Klinici za psihijatriju Vrapče.

U sklopu programa Propedeutika psihoterapije praksa se provodi na tri razine. Navedeno podrazumijeva praksu u psihijatrijskoj ustanovi u trajanju od minimalno 60 sati pod mentorstvom i vodstvom liječnika psihijatara, a u čiju svrhu je Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski osiguralo izvođenje praktične nastave u Klinici za psihijatriju Vrapče (minimalno 60 sati u psihijatrijskim ustanovama). Zatim praksa u psihosocijalnim institucijama u minimalnom trajanju od 100 sati, što podrazumijeva rad u organizacijama, udrugama i ustanovama koje se bave organiziranim psihoterapijskim i savjetovateljskim radom. Završno, polaznici odrađuju i superviziju prakse (tutorske skupine) u minimalnom trajanju od 20 sati te osobno iskustvo rada na sebi, individualno ili grupno, kod registriranog psihoterapeuta, člana SPUHa (50 sati). Praktična nastava izvodi se u ukupnom trajanju od 230 sati. Polaznicima koji nemaju organiziranu superviziju unutar psihosocijalnih ustanova, Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski omogućit će supervizore i supervizorske susrete.

U slučaju nastavka pandemije COVID-19, nastava će se izvoditi online.

Termini izvođenja nastave:

Nastava će se održavati srijedom, četvrtkom i petkom od 17 do 20 sati.

Početak nastave:

 • 12. listopad 2022.

Posebne napomene za COVID-19:

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i eventualne zabrane okupljanja u učionicama zbog pandemije koronavirusa COVID-19 program će se izvoditi online putem platforme Zoom na kojoj će biti organizirana predavanja uživo uz interakciju polaznika s predavačima.

Informacije o programu

Program Propedeutika psihoterapije mogu upisati osobe sa završenim sveučilišnim preddiplomskim i diplomskim studijem ili integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem.

Nakon prijave putem online prijavnice, uoči upisa kandidat je dužan dostaviti:

 • Diplomu ili potvrdu stručnoga ili sveučilišnoga studija (izvornik ili ovjerena preslika),
 • Rodni list (izvornik ili ovjerena preslika);
 • Domovnica (izvornik ili ovjerena preslika);
 • Preslika osobne iskaznice;
 • Uvjete za upis ispunjavaju i osobe koje su u inozemstvu stekle jednakovrijednu razinu obrazovanja.

Cijena:

 • Jednokratna uplata: 18.000,00 kuna (za jednokratnu uplatu Internet bankarstvom ili općom uplatnicom na žiro račun učilišta)
 • Plaćanje na rate: 19.500,00 kuna (za uplate do 12 obroka kreditnom karticom ili uplatama na račun Učilišta)
 • Upisnina: 990,00 kn (nije uključena u cijenu)

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.