Financijsko računovodstvo

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 sat(i)
EduCentar cijena: 219,01 EUR
+ PDV
240 EUR -

Naziv: Mirakul edukacijski centar

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: Tečajevi

Opis

10. studenoga 2023. (09:00 - 16:00 h)

Specijalistički seminar Financijsko računovodstvo prvi je modul naprednog programa usavršavanja u području financija: Financijska Akademija

Sposobnost povezivanja brojki, postotaka i koeficijenata s organizacijom, procesima unutar nje, aktivnostima koje se odvijaju u okruženju, a pogotovo s ponašanjem i potrebama kupaca, od izuzetne je važnosti za opstanak u izuzetno dinamičnom društvenom i gospodarskom okruženju. Organizacije i njeni stručnjaci naoružani pravim znanjem i informacijama, konkurente mogu nadmašiti efikasnijom prodajom, kvalitetom upravljanja i uravnoteženog odnosa sa svim dionicima.

Sun Tzu, legendarni kineski vojskovođa i strateg, u Umijeću ratovanja izradu i realizaciju pobjedničke strategije temelji na upravljanju informacijama, i to je izrazio na sljedeći način:

  • Otkrivaj i sam odaberi mjesta  gdje ćeš pobjeđivati s lakoćom.
  • Nikada ne napadaj onoga kojeg  je nemoguće pobijediti.
  • Pojavi se tamo gdje se protivnici ne mogu pojaviti, kreni tamo gdje te najmanje očekuju.
  • Možeš pobijediti tek onda kada poznaš protivnika i osobine okružja. Ako ne poznaš niti jedno od toga, bit ćeš poražen. Ako poznaš samo jedno, ne možeš biti uvjeren u pobjedu.

Upravo u duhu prethodno navedenoga, računovodstvo u svim svojim pojavnim oblicima (menadžersko, financijsko, …) je poslovna funkcija koja obuhvaća tehnike i procese pribavljanja financijskih i nefinancijskih informacija za ljude unutar organizacije u svrhu donošenja boljih odluka, prevenciju i minimalizaciju poslovnih rizika, te za efikasno i efektivno upravljanje organizacijom i poslovnim procesima.

Mjesto održavanja predavanja i radionica: TRINOM, Strojarska cesta 24, Zagreb

Predavač: Nikola Nikšić, CMC

Sadržaj seminara: 

  • Financijsko versus menadžersko računovodstvo (knjigovodstvo – računovodstvo – kontroling)
  • Institucionalni okvir (standardi, zakon, pravilnici, pretpostavke, načela, računovodstvene politike, registri, revizija…)
  • Međunarodni računovodstveni standardi (MRS) i Međunarodni standardi financijskog izvještavanja (MSFI)
  • Računovodstveni procesi i računovodstvena dokumentacija
  • Kreiranje računovodstvenih politika, konta i kontni plan te koncept dvojnog knjigovodstva
  • Računovodstvo dugotrajne imovine (podjela, priznavanje, nematerijalna imovina, stjecanje i oblici nematerijalne imovine, …)
  • Mjerenja i ispravci vrijednosti dugotrajne imovine, knjiženje stjecanja (struktura troška nabave) i prodaje imovine
  • Amortizacija dugotrajne imovine (osnovice, razdoblja, metode, promjena politika prema okolnostima iz okruženja ili promjene procesa u organizaciji)
  • Računovodstvo potraživanja od kupaca (salda konti kupaca, sumnjiva i sporna potraživanja, naknadno naplaćena otpisana ili vrijednosno usklađena potraživanja, pred-stečaj i efekti pred-stečajnih nagodbi)
  • Računovodstvo financijske imovine (definicija i oblici financijske imovine, početno priznavanje, kriteriji priznavanja i prestanak, fer vrijednost, …)
  • Računovodstvene prijevare (manipulacije)
  • Kreativno računovodstvo
  • Pravni okvir – temelj za otkrivanje prijevara
  • Interna kontrola i revizija
  • Suradnja s revizorima i poreznim savjetnicima

Cilj seminara:

Računovodstvene evidencije i financijska izvješća izrađena za potrebe internog i eksternog obveznog javnog izvještavanja predstavljaju vrijedne izvore informacija za sve zainteresirane. Sposobnost povezivanja brojki, postotaka i koeficijenata iz internih evidencija s informacijama iz eksternog okruženja, analiza rezultata vlastitog poslovanja, poslovanja kupaca i dobavljača te djelovanja konkurenata, od izuzetne je važnosti za opstanak u izuzetno dinamičnom društvenom i gospodarskom okruženju. Time organizacije mogu poboljšati svoju efikasnost, povećati  lojalnost i zadovoljstvo kupaca, optimizirati odnose s dobavljačima, a konkurente nadmašiti efikasnijom prodajom. Računovodstvo, u više svojih formata (financijsko, troškovno, pogonsko, menadžersko, …)  je poslovna funkcija koja obuhvaća tehnike i procese pribavljanja financijskih i nefinancijskih informacija u svrhu donošenja boljih odluka, prevenciju i minimalizaciju poslovnih rizika, te za efikasno i efektivno upravljanje organizacijom i poslovnim procesima.

Ciljna skupina seminara:

Poduzetnici, djelatnici u računovodstvu i financijskim odjelima, bankari, portfolio manageri, brokeri, investicijski i financijski analitičari, investicijski savjetnici, individualni i portfolio investitori, risk manageri i analitičari.

KOTIZACIJA:

Redovita cijena seminara i radionice iznosi:

  • 240,00 € (1.808,28 kn) + PDV

Promotivna cijena za rane prijave:

  • 219,00 € (1.650,06 kn) + PDV

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.


U slučaju više zainteresiranih polaznika unutar organizacije, u mogućnosti smo ponuditi InHouse radionicu prilagođenu primjerima iz poslovanja klijenta. Uz sam trening provodimo pripremne i popratne aktivnosti, a vrijeme edukacije i lokaciju prilagođavamo klijentu.


Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara. Redovnim studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.


Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara. Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.