Što se da, to se više ne vraća! Ili?

Alati bihevioralne etike u izgradnji učinkovitog programa usklađenosti - Online

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 590 kn

Naziv: Codupo

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Cilj programa

Bihevioralna etika je područje koje objašnjava zašto se ljudi ponašaju na određeni način kada su suočeni s etičkom dvojbom. Oslanjajući se na bihevioralnu ekonomiju, psihologiju i druge bihevioralne znanosti, ova radionica objašnjava kako tvrtke mogu koristiti bihevioralnu etiku kako bi ojačale svoj program usklađenosti i pomogle svojim zaposlenicima da rade u skladu s etičkim kodeksom.

Danas, tvrtke sve više ulažu resurse u razvoj etičkih programa koji oživljavaju njihove etičke vrijednosti i pružaju smjernice zaposlenicima kako bi se mogli nositi s etičkim dvojbama. Međutim, čak i tvrtke sa implementiranim programima usklađenosti i etike, nisu imune na neetička ponašanja i skandale koji utječu i određuju razinu (ne)učinkovitosti njihovih programa. Cilj ovog programa je pomoći polaznicima u razumijevanju i prepoznavanju alata bihevioralne etike koji im mogu pomoći u izgradnji učinkovitog programa usklađenosti.

Kome je program namijenjen?

Menadžerima na svim razinama, posebno menadžerima za usklađenost, menadžerima za etiku i usklađenost, menadžerima za procjenu rizika, internim i eksternim revizorima, etičkim povjerenicima, povjerljivim osobama za prijavu nepravilnosti, menadžerima ljudskih potencijala, voditeljima pravne službe, etičkim i kulturnim ambasadorima, internim i eksternim mentorima i coachevima te svima onima koje zanima bihevioralna etika.

Nakon sudjelovanja u ovom programu, moći ćete:

  • Prepoznati ključne znakove etičke sljepoće (eng. ethical blindness) koji mogu umanjiti učinkovitost programa usklađenosti
  • Razumjeti motive moralnog isključivanja
  • Predvidjeti i smanjiti etičke rizike
  • Razumjeti etički aspekt programa usklađenosti (Što je usklađenost, a što etika i zašto je potrebno fokusirati se na oboje?)
  • Motivirati i inspirirati zaposlenike da rade ispravne stvari  („do the right thing“) alatima bihevioralne etike

Mjesto: Zagreb

Program se može izvoditi standardno, ali i online.

Više o predavaču:

dr.sc. Silvija Vig

Svoju profesionalnu karijeru usmjerila je u područja bihevioralne i poslovne etike, izgradnje organizacijske kulture i autentičnog vodstva te implementacije programa usklađenosti i etike. Dosadašnje radno iskustvo stjecala je više od dvadeset godina na menadžerskim pozicijama u zemlji i regiji.

Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu Utjecaja poslovne etike na uspješnost poslovanja poduzeća iz čijeg istraživanja je proizašao i model izvrsnosti – VIG Model™.

Od 2015. godine posjeduje prestižni certifikat LPEC - Leading Professional in Ethics and Compliance, Američke asocijacije za etiku i usklađenost.
Od 2018. godine članica je Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore - ICC Hrvatska.
Bila je dugogodišnji gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te predavač i nositelj nekoliko kolegija iz područja menadžmenta na drugim obrazovnim ustanovama. Autor je brojnih znanstvenih članaka iz područja organizacijske kulture i vodstva, poslovne etike i usklađenosti; certificirani je ISO 31000 Lead Risk Manager, ISO 37001 Lead Auditor, Certificirani ISO 19600 Lead Compliance Manager, NLP Master Practitioner, NLP Master Practitioner Coach i Executive Coach, član NLPEA – NLP Association of Excellence i International Coach Federation - ICF-a.

Iskusna je govornica u području usklađenosti i etike, bihevioralne i poslovne etike. Autorica je knjige „Poslovna etika – Kako razviti autentično vodstvo i izgraditi kulturu zadovoljnih i angažiranih zaposlenika programima etike i usklađenosti?“ – prve knjige koja detaljno obrađuje implementaciju programa etike i usklađenosti na hrvatskom jeziku.

CIJENA: 590,00 kn + PDV

za pretplatnike newslettera

501,50 kn + PDV

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.