Alati bihevioralne etike u izgradnji učinkovitog programa usklađenosti

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Codupo

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Cilj programa

Bihevioralna etika je područje koje objašnjava zašto se ljudi ponašaju na određeni način kada su suočeni s etičkom dvojbom. Oslanjajući se na bihevioralnu ekonomiju, psihologiju i druge bihevioralne znanosti, ova radionica objašnjava kako tvrtke mogu koristiti bihevioralnu etiku kako bi ojačale svoj program usklađenosti i pomogle svojim zaposlenicima da rade u skladu s etičkim kodeksom.

Danas, tvrtke sve više ulažu resurse u razvoj etičkih programa koji oživljavaju njihove etičke vrijednosti i pružaju smjernice zaposlenicima kako bi se mogli nositi s etičkim dvojbama. Međutim, čak i tvrtke sa implementiranim programima usklađenosti i etike, nisu imune na neetička ponašanja i skandale koji utječu i određuju razinu (ne)učinkovitosti njihovih programa. Cilj ovog programa je pomoći polaznicima u razumijevanju i prepoznavanju alata bihevioralne etike koji im mogu pomoći u izgradnji učinkovitog programa usklađenosti.

Kome je program namijenjen?

Menadžerima na svim razinama, posebno menadžerima za usklađenost, menadžerima za etiku i usklađenost, menadžerima za procjenu rizika, internim i eksternim revizorima, etičkim povjerenicima, povjerljivim osobama za prijavu nepravilnosti, menadžerima ljudskih potencijala, voditeljima pravne službe, etičkim i kulturnim ambasadorima, internim i eksternim mentorima i coachevima te svima onima koje zanima bihevioralna etika.

Nakon sudjelovanja u ovom programu, moći ćete:

  • Prepoznati ključne znakove etičke sljepoće (eng. ethical blindness) koji mogu umanjiti učinkovitost programa usklađenosti
  • Razumjeti motive moralnog isključivanja
  • Predvidjeti i smanjiti etičke rizike
  • Razumjeti etički aspekt programa usklađenosti (Što je usklađenost, a što etika i zašto je potrebno fokusirati se na oboje?)
  • Motivirati i inspirirati zaposlenike da rade ispravne stvari  („do the right thing“) alatima bihevioralne etike

Predavač: dr.sc. Silvija Vig

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.