Akademija Upravljanja projektima

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 40 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Institut za menadžment

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: On-line edukacija

Opis

Dobro došli u kuću projektnog znanja!

Akademija Upravljanja projektima utemeljena je na ideji o usavršavanju stručne izobrazbe na moderan i sofisticiran način nadilazeći oblik klasičnog seminara. Naša misija je pružiti polaznicima teoretsko znanje uz angažirano i praktično iskustvo u on-line učionici u realnom vremenu!

Akademiji pristupate putem jednog klika, iz udobnosti svoga doma. Nema potrebe za putovanjem tako da štedite vrijeme i novac. Potrebna je samo želja za učenjem i napredovanjem, i naravno – stabilna internet veza!

Inicijativa za upravljanje projektima igra važnu ulogu u pripremi i odgovorima na novo neobično vrijeme u kojem moramo funkcionirati. Akademija Instituta za menadžment pruža širok raspon on-line dostupnih tema za edukaciju o upravljanju projektima kako bi pomogli Vama koji radite od doma ili u tvrtki, Vama koji želite ojačati svoje znanje i vještine. Upravo sada je trenutak, jer je ovo period kada tvrtke i organizacije preispituju radne procese i postupke, te ulažu u domene koje daju prednost na tržištu.

A znanje koje dobivate s nama daje Vam upravo tu prednost.

Što dobivate:

Na Akademiji dobivate znanja koja vam omogućuju započeti ili usavršiti karijeru u području upravljanja projektima, te ostvariti konkurentnu prednost u karijeri voditelja projekta.
Dodatna novina i prednost IZM Akademije je u provedbi virtualnog projekta kroz praktičan rad te u informacijama, odgovorima, diskusijama o stvarnim situacijama na terenu, na projektima, kroz opise problemskih pitanja i načina njihovog rješavanja.

O organizaciji Akademije:

Akademiju vode iskusni stručnjaci u području projektnog menadžmenta omogućujući vam brzo i učinkovito stjecanje znanja uz puno praktičnog rada!
On-line treninzi se održavaju na ZOOM platformi a rad je organiziran za grupe od 10 do 16 polaznika u trajanju 5 sati po danu, dvaput tjedno. Program je sadržajno utemeljen na PMI metodologiji. Po modulima je obuhvaćen uvodni dio upravljanja projektimaupravljanje integracijom i opsegomupravljanje rasporedom i resursimaupravljanje troškovima i nabavomupravljanje kvalitetom i rizicima, te upravljanje komunikacijom i dionicima te upravljanje promjenama koje su neizbježne u projektima i zadacima.

Predavanja su koncipirana u obliku radionica uz kombinaciju teorije i puno vježbi. Tijekom treninga polaznici će vježbe i praktičan rad provoditi u timovima od 3 do 5 članova na primjerima svojih projekata.

Detaljan sadržaj:

MODUL 1: Uvod u upravljanje projektima (5 sati)

Upravljanje projektom je primjena znanja, vještina, alata i tehnika na projektne aktivnosti kako bi se zadovoljili projektni zahtjevi. U ovom dijelu upoznat ćete se sa standardom i načelima upravljanja projektima, projektnim ograničenjima, organizacijskom strukturom i sustavima, organizacijskim procesnim sredstvima i faktorima okruženja poduzeća. Dobit ćete odgovore na sljedeća pitanja:

  • Kako prepoznati situaciju u kojoj treba primijeniti znanja i standard projektnog upravljanja?
  • Donosi li korist novog načina rada i odakle krenuti s projektnim upravljanjem te kada ću vidjeti prednosti?
  • Sada kada sam voditelj projekta, što još moram znati o kodeksu i etici upravljanja projektom?
  • Što je moja uloga i odgovornosti, koje su uloge i odgovornosti tima, sponzora, ostalih dionika?
  • Kako upravljati projektom u ne projektnoj strukturi organizacije?

MODUL 2: Upravljanje integracijom i opsegom projekta (5 sati)

U fazi pokretanja projekta temeljitije ćete se osvrnuti na teme kao što su opseg projekta, svrha, ciljevi i ključne točke te različiti utjecaji i interesi dionika unutar projekta. Dobit ćete odgovore na sljedeća pitanja:

  • Na početku projekta, o čemu prioritetno razgovarati s projektim timom?
  • Što je prvi korak u planiranju?
  • Koja znanja i koje ekspertize trebam već na samom početku projekta te koje dokumente i informacije trebam konzultirati prije nego krenemo u provedbu?
  • Kako ću znati gdje sam u projektu i koji dio posla je još preostao?
  • Koji alat i metode koristiti u planiranju posla kojeg moramo napraviti u projektu?
  • Kako osigurati pozitivan feedback klijenta: „Da – to je to! Bravo. To smo naručili!“

MODUL 3: Upravljanje rasporedom i resursima na projektu (5 sati)

Važnost dobrog rasporeda imat ćete priliku upoznati kroz izradu plana upravljanja rasporedom, te kroz definiranje aktivnosti na projektu i određivanje njihovog slijeda. Ući ćete u upotrebu alata i tehnika za procjenjivanje trajanja aktivnosti i samu izradu rasporeda, te potom njegovu kontrolu. Vježbati ćemo izradu gantograma. Procijenit ćemo potrebne resurse po aktivnostima prve hijerarhije WBS-a. Za kraj slijedi kontrola resursa.

Bavit ćemo se rješavanjem pitanja kao što su:

  • Što je uzrok često kašnjenja i kako to izbjeći?
  • Kako kvalitetnije procijeniti i planirati potrebno vrijeme i tko može najbolje pomoći?
  • Kako procijeniti potreban rad kada nismo sigurni u procjene?

MODUL 4: Upravljanje troškovima i nabavom (5 sati)

Putovanje kroz fazu upravljanja projektom nastavlja se upravljanjem troškovima kroz podjelu na četiri primarne faze: određivanje proračuna, kontrolu troškova, nastale troškove i procjenu troškova. Posebnu pozornost posvetit ćemo kontroli troškova.
Unutar ovog modula raspravljat će se o fazi izvođenja projekta, kao i o temama kao što su planiranje nabave, te o načinima za dobivanje prihvaćanja isporuka od strane korisnika.
Bavit ćemo se rješavanjem pitanja kao što su:

  • Imamo li planiran trošak za novu promjenu i gdje je, kako ga prethodno odrediti?
  • Kako prevenirati trošak mogućih rizika koji se mogu aktivirati?
  • Kako znati na brz i siguran način koliko smo potrošili i koliko je ostalo u odnosu koliko smo napravili?
  • Ne možemo odraditi, hitno moramo nabaviti – kako organizirati ovu promjenu?
  • Na koji način znati koliko je stvarno ostalo do kraja i koliko će stvarno to koštati?

MODUL 5: Upravljanje kvalitetom i rizicima (5 sati)

U ovom modulu podijelit ćemo znanje i iskustva u neizostavnim izazovima vezanim uz kvalitetu i rizike na projektu. O upravljanju kvalitetom razgovarat će se u smislu zadovoljstva korisnika, osiguranja kvalitete, kontrole kvalitete i tehnika procjene. Bavit ćemo se identifikacijom i analizom rizika i pri tom koristiti alate i metode koji su najbolji upravo za projekt koji provodimo. Upoznat ćemo se s Matricom vjerojatnosti pojave i vjerojatnosti učinka rizika. Planirat ćemo odgovore za neke od identificiranih rizika, a potom ćemo neizostavno sve rizike nadzirati i kontrolirati.
Naći ćemo rješenje za situacije u kojima se pitamo:

  • Još nismo krenuli s provedbom, a već smo prepoznali puno rizika, što ćemo s njima odmah sada na početku?
  • Sada kada znam koji su rizici, kako pripremiti plan odgovora i tko će mi pomoći oko njih?
  • Moram li ja kao voditelj upravljati svim rizicima?
  • Kako osigurati ugovorenu kvalitetu i to na samom početku, tko mi može pomoći i koje metode primijeniti?
  • Zašto projekt duže traje jer klijent ne prihvaća primopredaju, jesmo li to mogli spriječiti i kako?

MODUL 6: Upravljanje komunikacijom, dionicima i promjenama (5 sati)

U ovom izuzetno dinamičnom modulu bavit ćemo se planiranjem, upravljanjem i nadzorom komunikacija na projektu. Pozornost će nam privući veliki broj tipova komunikacije, te njihova učestalost i mogući kanali komunikacije. Kako organizirati i potaknuti produktivnu komunikaciju kao neizostavni dio svakog uspješnog projekta uz korištenje „tips and tricks“ i kako ih prilagoditi značajkama svog projekta. Približit ćete se vještinama za učinkovito upravljanje sastancima uključujući kick-off i kick-out sastanak.

Pitamo i odgovaramo:

  • Sada radimo udaljeni, trebamo li pomoć u upravljanju komunikacijom?
  • Previše vremena trošimo na sastancima, kako možemo biti konkretniji i svrhovitiji za projekt?
  • Komunikacija u našem timu je dobra, no nekako projekt uvijek duže traje i treba dodatne kanale za međusobno razumijevanje i provedbu, kako mogu upravljati bolje?
  • Navikao sam na promjene, no one uvijek koštaju, kako mogu time upravljati - imati pod kontrolom troškove i proizvod?
  • Kako reći „ne“ idejama i zahtjevima za promjene koje ne donose benefit, a stvaraju nove troškove i rokove?
  • Postoji li nekakav protokol za promjene prihvatljiv za klijenta i nas?

MODUL 7: Standard za upravljanje projektima i Plan projekta (5 sati)

Ovaj modul je osmišljen za osvještavanje koristi upravljanja zadacima i projektima prema standardima. Bavit ćemo se organizacijom, ulogama i odgovornostima na projektu. Upoznat ćemo se sa strukturom projektnog plana i vještinama koje nam pomažu u sastavljanju dobrog plana projekta. Istaknut ćemo važnost „naučenih lekcija“.
Znam i vodim zadatke i projekte, no trebam strukturu i standard, da sve „sjedne na mjesto“ od planiranja, upravljanja timovima kroz provedbu i sve što trebam pripremiti prilikom zatvaranja faza/projekta. Želim znati što je bilo dobro i što možemo popraviti, kako prikupiti povratne informacije od svih dionika?

MODUL 8: Agilno upravljanje projektima (5 sati)

Ovaj modul uvodi u primjenu agilnog upravljanja: zašto, gdje, kada i kako? Upoznat ćete se s koristima primjene agilnog upravljanja, te mogućnostima kombinacija agilnog upravljanja s drugim metodologijama.  Tragom najpoznatijih agilnih metodologija istaknut ćemo neke od alata i obrazaca za agilno vođenje projekata i krenuti put trendova u upravljanju rasporedom i resursima. Upravljanje kvalitetom u agilnom pristupu svakako spada u privlačne izazove s kojima ćemo se suočiti.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.