Upravljanje nabavom (webinar)

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 700 kn + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Tečajevi Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

 

Upravljanje nabavom (WEBINAR)

  • 07 - 08 travnja 2021
  • 4:00 PM - 5:30 PM
  • 700,00 kn + PDV

DVODNEVNI ONLINE SEMINAR

U sve složenijem svijetu tvrtkama je sve teže ispuniti zahtjeve koji im se postavljaju iz jednoga izvora. U današnje je vrijeme potrebno sve više stručnjaka koji pridonose tome da poduzeća tržištu mogu ponuditi prvoklasni proizvod ili uslugu. U svijetu u kojem je podjela rada sve veća, važnost i uloga nabave za uspjeh poduzeća proporcionalno raste.

Također, u manje dinamičnim i složenim poslovnim okruženjima, nabava je ključan stup za tehnički i ekonomski uspjeh tvrtke. Izbor i struktura suradnje s dobavljačima uvijek su imali velik utjecaj na uspješnost poslovanja tvrtke. Cilj seminara je polaznicima objasniti koja su to ključna polja nabave, kako ih oblikovati i na taj način otvoriti praktične mogućnosti za poboljšanje poslovanja tvrtke. Kupnja se pri tome ne svodi na potragu za najjeftinijim izvorom nabave. Suvremena nabava široko je utemeljen posrednik između potreba tvrtke i potencijala dobavljača koji mogu pomoći uizradi i plasiranju konkurentnog proizvoda/usluge na tržište te dugoročnoj uspješnoj prodaji.

Po završetka programa, polaznici će:

  • steći opće znanje i dubinsko razumijevanje do sada nepoznatih i neiskorištenih potencijala nabave za održivi uspjeh vlastitog poduzeća
  • biti u stanju prepoznati nove mogućnosti kako nabava može u još većoj mjeri pridonijeti uspješnom razvoju tvrtke(suvremenija rješenja, viša kvaliteta, niže cijene)
  • dobiti znanja i alate za primjenu suvremenih nabavnih postupaka i procedura
  • razumijeti kako nabava može pridonijeti ekološki prihvatljivom načinu stvaranja dodatne vrijednosti u vlastitom poduzeću.

Kome je program namijenjen:

Direktorima, menadžerima i rukovoditeljima koji traže nove mogućnosti kako održivo unaprijediti poslovanje vlastite tvrtke.

Potrebna predznanja:

Osnovno razumijevanje elementarnih funkcija unutar poduzeća.

Način izvođenja seminara:

Prezentacija, studije poslovnih slučaja, individualni i grupni zadaci, profesionalna razmjena, checkliste.

Predavač:

dr. Dino Ivan Dogan rođen je 9. siječnja 1963. u Stuttgartu,  Njemačka. Diplomirao je ekonomiju i informatiku 1988. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Iste je godine postao znanstveni asistent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Godine 1993. doktorirao je na Sveučilištu u Stuttgartu s radom “Strateško upravljanje logistikom”.

Iste godine započinje svoju industrijsku karijeru u Alcatelu, gdje tijekom 10 godina zauzima rukovodeće pozicije u logistici, controllingu, financijama i menadžmentu u njemačkoj podružnici Alcatela u Stuttgartu i u Alcatelovom sjedištu u Parizu. Godine 2003. pridružio se Vipnetu u Zagrebu, hrvatskoj podružnici Telekom Austria grupe, kao glavni financijski direktor i član Uprave. 2009. postao je glavni financijski direktor i član Uprave Mobilkom Austria, vlasnika Vipneta, u Beču. Godine 2010. dodatno je imenovan za člana Uprave Telekom Austria u Beču i bio je odgovoran za najveće spajanje dviju tvrtki u Austriji – Mobilkom Austria i Telekom Austria. Time je stvoren vodeći telekomunikacijski operater u srednjoj i istočnoj Europi: A1 Telekom Austria. Za uspješnu integraciju dobio je europsku nagradu ‘Change Communication Award’. Početkom 2011. radio je s Boston Consulting Groupom kao viši savjetnik. Iste je godine preuzeo poziciju glavnog financijskog direktora i člana Uprave Hrvatskog Telekoma, hrvatske podružnice Deutsche Telekom grupe. 2014. imenovan je glavnim direktorom tvrtke Europlakat, članicom JCDecaux grupe, gdje je bio odgovoran i za uspješno restrukturiranje tvrtke.

Danas je generalni direktor tvrtke Macaklin d.o.o., koju je osnovao 2008. godine sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka se bavi poslovnim savjetovanjem i design managementom (npr. informacijski i komunikacijski sustavi u javnim prostorima). Također je viši predavač i dekan Luksemburške poslovne škole u Luksemburgu.

Tijekom godina bio je gost profesor na Ekonomskim fakultetima Sveučilišta u Stuttgartu i Zagrebu te Poslovne akademije u Stuttgartu. Dr. Dogan je viši predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM). Suosnivač je njemačke međunarodne škole u Zagrebu. Dr. Dogan je član Savjetodavnog odbora zaklade “Znanje na djelu” i bio je niz godina predsjednik tog tijela. Od 2012. do 2014. bio je predsjednik Njemačko hrvatske industrijske i trgovinske komore u Zagrebu, a danas je počasni predsjednik komore. Bio je savjetnik jedne zapadnoeuropske vlade. Član je Rotary kluba Zagreb. Autor je mnogih stručnih i znanstvenih članaka i knjiga.

Informacije i prijave:

Dvodnevni webinar održava se 07. i 08.04.2021. od 16:00 do 17:30.

Prijave traju do 07.04.2021. Broj mjesta na webinaru je ograničen.

Cijena: 700,00 kn + PDV. U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara i 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.