Restrukturiranje tvrtke

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena:
1.899 kn (252,04 EUR) + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

 • 13 lis 2021
 • 9:00 AM - 4:30 PM
 • Ulica Filipa Vukasovića 1, Zagreb
 • 1.899,00 + PDV

Opis seminara:

U posljednjih nekoliko godina smo svjedoci kako se u poslovnom okruženju brzina i posljedice promjena povećavaju. Za sada se ne nazire kraj tog trenda. Tvrtke koje nisu spremne ili sposobne prilagoditi se promjena u njihovom (tržišnom) okruženju jednostavno nestaju. To se odnosi čak i na one tvrtke, koji svoj posao rade dobro, ali to rade predugo. Tvrtke uglavnom pristupaju temeljnim promjenama (restrukturiranje) tek onda, kada su već debelo zakoračili u krizu.

Iako je svaki poslovni slučaj poseban, ipak se mogu identificirati 7 polja (7 P’s) koje treba imati na umu kada govorimo o restrukturiraju poduzeća:

 1. Plan / plan
 2. People / ljudi
 3. Processes / procesi i procedure
 4. Partition / organizacijska struktura
 5. Platforms / platforme
 6. Portfolio
 7. Performance / učinci

Imati plan znači da znate gdje se nalazite i kamo idete. Na tom putovanju su najvažniji ljudi. Pokazalo se, da  je mijenjanje obrazaca ljudskog ponašanja najizazovniji, ali i najzanimljiviji dio u projektima restrukturiranja. Primjena novih načina uvijek znači i dizajniranje vaših procesa na (potpuno) drugačiji način. Također morate odlučiti na koji novi način ćete podijeliti rad na raspoložive resurse. Ne samo u svjetlu digitalne transformacije, odgovarajuće platforme će također proći kroz promjene. Restrukturiranja su vrlo često i novi početak. Time se ponekada i drastično mijenja portfolijo ponuđenih proizvoda i usluga. Nakon što smo na pametan način uredili prvih 6 polja, uspješnost tvrtke trebala bi se značajno poboljšati. Ipak, kao što je jedan proizvođač guma tvrdi: ‘Power is nothing without control’. Odgovarajućim upravljanjem učincima postavljate temelje za održivi uspjeh vašeg projekta restrukturiranja tvrtke.

U seminaru će na konkretnim primjerima biti pokazani svi koraci unutar 7 spomenutih polja za uspješno restrukturiranje tvrtke.

Po završetku programa, polaznici će moći:

 • Osposobiti se za prepoznavanje potrebe za restrukturiranjem tvrtke
 • Definirati opseg i sadržaj ‘svojeg’ projekta restrukturiranja poduzeća
 • Aktivno se uključiti u vođenje / provođenje projekta restrukturiranja
 • Upoznati se sa suvremenim alatima koji se koriste u projektima restrukturiranja
 • Upoznati se sa vrlo praktičnim savjetima pri realizaciji restrukturiranja poduzeća, koji ponekad odstupaju od teorije.

Seminar je namijenjen:

 • Svima onima koji se bave restrukturiranjem organizacija ili koji se pripremaju na takav pothvat
 • Članovima Uprave
 • Menadžerima
 • Projektni menadžerima.

Potrebna predznanja:

Osnovno razumijevanje elementarnih funkcija unutar poduzeća.

Način izvođenja seminara:

 • Predavanje na temelju konkretnih poslovnih slučajeva
 • Vježbe
 • Pitanja i odgovori (Q&A).

Raspored:

 Vrijeme Teme
09:00 – 10:30 Restrukturiranje – analiza i priprema
10:30 – 10:45 Pauza za kavu
10:45 – 12:30 7 P’s: plan, people, processes
12:30 – 13:30 Pauza za ručak
13:30 – 15:00 7 p’s: partition, platforms, portfolio
15:00 – 15:15 Pauza za kavu
15:15 – 16:30 7 P’s: performance
Pitanja i odgovori

Predavač na seminaru:

dr.sc. Dino Dogan diplomirao je ekonomiju i informatiku 1988. godine na ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Iste godine postaje znanstveni asistent na katedri za strateški menadžment na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. 1993. godine stekao je doktorat na Sveučilištu u Stuttgartu s radom “Strateško upravljanje logistikom”.

Tijekom 25 godina obnašao je menadžereske funkcije i bio član uprave (CFO, CEO) u Alcatelu, Telekom Austria Group, Deutsche Telekom Group i JCDecaux Group. Za uspješno spajanje Mobilkom Austria i Telekom Austria 2010. godine, dr. Dogan je dobio Europsku nagradu Change Communication Award. Također je surađivao s Boston Consulting Group kao viši savjetnik. Danas je dekan Luksemburške poslovne škole u Luksemburgu te vlasnik i direktor zagrebačke tvrtke Macaklin d.o.o.

Tijekom godina bio je gost profesor na ekonomskim fakultetima sveučilišta u Stuttgartu i u Zagrebu, kao i na poslovnoj akademiji u Stuttgartu. Dr. Dogan je viši predavač na Zagrebačkoj Školi Ekonomije i Menadžmenta. Suosnivač je njemačke međunarodne škole u Zagrebu. Član je Savjetodavnog odbora zagrebačke zaklade “Znanje na poslu” i nekoliko je godina bio predsjednik tog odbora. Od 2012. do 2014. bio je predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore u Zagrebu, a danas je počasni predsjednik komore. Dr.  Dogan također je bio savjetnik jedne zapadnoeuropske vlade za projekt transformacije. Aktivan je član Rotary kluba Zagreb. Nadalje, dr. Dogan je autor mnogih znanstvenih i praktičnih publikacija.

Informacije i prijave:

Prijave traju do 07.10.2021. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 01.10.2021., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 01.10.2021.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.