Specijalist/ica zaštite na radu

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 54 sat(i)
EduCentar cijena:
460 EUR

Naziv: ZIRS učilište

Kategorija: Tečajevi

Opis

Sustav usavršavanja namijenjen je osposobljavanju zaposlenih osoba koje već rade ili će raditi na poslovima zaštite na radu. Na usavršavanje se mogu prijaviti osobe s minimalno završenom srednjom školskom ili srednjom stručnom spremom koje će raditi kao stručnjak I. stupnja zaštite na radu u skladu s odredbama Pravilnika o obavljanju poslova zaštite na radu (N.N., br. 112/14., 43/15.,  72/15. i 140/15.). Po završetku usavršavanja, ove osobe ne moraju polagati stručni ispit. Ovako obrazovane osobe u pravilu mogu raditi kao stručnjaci zaštite na radu I. stupnja u tvrtkama do 49 zaposlenika, a u tvrtkama do 249 zaposlenika ako najmanje 80 % zaposlenika obavlja poslove s malim rizicima, odnosno  u svim tvrtkama iznad 49 zaposlenika kao drugi stručnjak, član tima (uz stručnjaka II. stupnja).

Usavršavanje je namijenjeno i osobama koje će raditi kao stručnjaci zaštite na radu II. stupnja. Iako te osobe moraju položiti stručni ispit, pohađanjem ovog usavršavanja steći će kompletna i praktična znanja o radu stručnjaka kao i osnove koje će bitno olakšati polaganje stručnog ispita.

Ovaj obrazovni program izvodi ZIRS učilište Ustanova za obrazovanje odraslih na temelju ovlaštenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
 
Usavršavanje se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio u trajanju od 54 sati sastoji se od predavanja i konzultativno-instruktivne nastave. Predavanja su obvezna, dok se konzultacije obavljaju u dogovoru s predavačima. Predavanja su organizirana u 4 nastavna ciklusa, a jedan ciklus traje tijekom petka i subote. U sklopu praktičnog dijela polaznici dobivaju seminarske zadatke vezane uz problematiku tvrtke.

Na kraju usavršavanja provjerava se znanje polaznika usmenim ispitom. Dobiveno uvjerenje o uspješno položenom ispitu vrijedi kao dokaz o specijalizaciji te se upisuje u radnu knjižicu.

Tematske cjeline obuhvaćene programom jesu:
Uvod u zaštitu na radu i zakonska regulativa; Procjena rizika; Opasnosti i štetnosti na mjestima rada i ispitivanje radnog okoliša; Pregledi i ispitivanja sredstava rada; Osposobljavanja iz zaštite na radu; Organiziranje i provedba zaštite na radu; Evidencije iz zaštite na radu; Znakovi sigurnosti i sigurnosne upute; Inspekcijski nadzor i dužnosti poslodavca prema tijelima nadzora; Privremena radilišta; Zdravstvena zaštita, medicina rada i prva pomoć; Praktična nastava.

Cijena usavršavanja je 460 eur (3.465,87 kn) po polazniku u što je uračunata i sva potrebna literatura za sve tematske cjeline.

Početak usavršavanja je u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 68, u prostorijama ZIRS učilišta, s početkom prvog dana 9 sati.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti program za zanimanje specijalist zaštite na radu treba dostaviti ZIRS učilištu najkasnije 8 dana prije početka usavršavanja i obaviti uplatu.

Ovaj program osposobljavanja je moguće organizirati i u vašem prostoru prema dogovoru.

Obrazac prijavnice za prijavu putem faksa 01/611-98-12 možete preuzeti ovdje.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.