Osposobljavanje za specijalista zaštite okoliša

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 500 sat(i)
EduCentar cijena:
637,06 EUR

Naziv: ZIRS učilište

Kategorija: Tečajevi

Opis

OBRAZOVNI SEKTOR: Osobne, usluge zaštite i druge usluge

TRAJANJE PROGRAMA:  500 sati

CIJENA USAVRŠAVANJA:  4.800,00 kn po polazniku u što je uključen i priručnik
koji služi kao nastavna dokumentacija

POČETAK USAVRŠAVANJA:

4. ožujka 2022.

UVJETI UPISA

Program je namijenjen usavršavanju osoba u svrhu stjecanja i dopunjavanja znanja iz područja očuvanja i zaštite okoliša koje se u svojem djelokrugu rada već susreću ili će se tek susresti s obvezom praćenja stanja okoliša, gospodarenja otpadom, vodama i sl.
Zakonske odredbe obvezuju “onečišćivače” (svaka pravna ili fizička osoba koja posrednim ili neposrednim djelovanjem ili propuštanjem djelovanja uzrokuje onečišćivanje okoliša – iz čl. 4. Zakona o zaštiti okoliša, N.N., br. 80/13., 153/13. i 78/15.) da djeluju u skladu s načelima zaštite okoliša i održivog razvoja, ali nameću i ozbiljnu odgovornost za štetu nastalu u okolišu (čl. 173., čl. 259. – 266. Zakona o zaštiti okoliša).
Sudionici usavršavanja za specijalistu zaštite okoliša moraju imati završenu najmanje srednju stručnu spremu, te moraju biti stariji od 18 godina.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti program za zanimanje specijalist zaštite okoliša treba dostaviti ZIRS učilištu najkasnije 8 dana prije početka usavršavanja.

OPIS PROGRAMA

Usavršavanje je organizirano u trajanju od 500 sati, a sastoji se od teoretske i konzultativno- instruktivne nastave, te praktičnog rada. Ukupni broj teoretske nastave iznosi 60 nastavnih sati. Predavanja su obvezna, dok se konzultacije obavljaju u dogovoru s predavačima.
Predavanja su organizirana u 5 ciklusa, a jedan ciklus tr aje tijekom petka i subote.

Polaznici se upoznaju sa: sustavnim pristupom u zaštiti okoliša, regulativom na razini države, normama, direktivama EU-a, načelima na kojima se temelji zaštita okoliša, zaštitom sastavnica okoliša (tla, šuma, zraka, voda, prirode), zaštitom od utjecaja opterećenja na okoliš (buka, zračenja, opasne kemikalije, otpad), subjektima zaštite okoliša (agencija, fond, ministarstva i druga nadležna tijela državne uprave), obveznim dokumentima održivog razvoja i zaštite okoliša, instrumentima zaštite okoliša (standardi kakvoće okoliša i tehnički standardi, procjene utjecaja na okoliš), mjerama zaštite okoliša te odgovornostima za štetu u okolišu.

Na kraju usavršavanja obrađuje se praktični zadatak vezan uz problematiku zaštite okoliša u pravilu iz organizacije u kojoj je polaznik zaposlen. Polaznik izrađuje završni izvještaj (seminarski rad), te se provjerava znanje polaznika usmenim ili pismenim završnim ispitom.

Nakon uspješno položenog ispita polaznik dobiva uvjerenje koje se upisuje u radnu knjižicu.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.