Osposobljavanje sigurnosnog savjetnika / savjetnice za ADR i RID

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena:
929,05 EUR

Naziv: ZIRS učilište

Kategorija: Tečajevi

Opis

OBRAZOVNI SEKTOR: Prijevoz i logistika

TRAJANJE OSPOSOBLJAVANJA: 4 dana ako je odabrano osposobljavanje samo za ADR, a 5 dana ako se polaznik odluči za osposobljavanje za ADR i RID. Dodatno vrijeme je jedno poslijepodne koje uključuje pripremu za ispit s predavačem, a nakon toga je i samo polaganje pismenog ispita pred ispitnom komisijom MMPI.

CIJENA OSPOSOBLJAVANJA:  određena je odlukom nadležnog ministarstva (N.N., br. 97/09.) te iznosi 929,06 € (7.000,00 kn). Moguće plaćanje u 2 rate. U cijenu su uključeni radni materijali: Zakon o prijevozu opasnih tvari, Europski sporazum o međunarodnom prijevozu opasnih tvari u cestovnom prometu, Priručnik za vozače koji prevoze opasne tvari. Osim toga, polaznici će dobiti kavu i sokove u pauzi te ručak u dane cjelodnevne nastave.

TERMINI SLJEDEĆIH OSPOSOBLJAVANJA SU:

Osposobljavanja počinju u sljedećim terminima:

  • dana 04.12.2023. u 09,00 sati u Zagrebu

Uvjeti upisa

Uvjet za uključivanje u program osposobljavanja za sigurnosnog savjetnika je 21 godina starosti polaznika. Preporučamo da zbog opsežnosti i zahtjeva programa polaznik ima minimalno srednju školsku izobrazbu.

Opis programa

Prema Zakonu o prijevozu opasnih tvari (N.N., br. 79/07.) pravne i fizičke osobe čija djelatnost obuhvaća prijevoz opasnih tvari cestom ili željeznicom (odnosno s tim prijevozom povezano postupanje s opasnim tvarima – pakiranje, utovar, istovar, punjenje ili pražnjenje), dužne su imenovati najmanje jednog sigurnosnog savjetnika za prijevoz opasnih tvari.

Ova obveza definirana je i Europskim sporazumom o međunarodnom prijevozu opasnih tvari u cestovnom prometu (ADR) te Pravilnikom o međunarodnom željezničkom prijevozu opasnih tvari (RID).

Sigurnosni savjetnik mora posjedovati važeće uvjerenje o stručnoj osposobljenosti. ZIRS Učilište ovlašteno je za stručno osposobljavanje sigurnosnih savjetnika od nadležnog tijela Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (rješenje od 31.7.2009., klasa: UP/I-340-01/09-08/4, ur. broj: 530-07-09-01).

Poslovi sigurnosnog savjetnika su prvenstveno praćenje propisa u području prijevoza opasnih tvari, nadzor nad rukovanjem opasnim tvarima u tvrtki prijevoznika, savjetovanje uprave i zaposlenika, nadgledanje, praćenje i evidentiranje stručne izobrazbe zaposlenih, provođenje odgovarajućih mjera zbog sprečavanja težih kršenja propisa i nesreća, donošenje odgovarajućih mjera u slučaju nesreće, sastavljanje godišnjeg izvješća i obavljanje drugih poslova i dr.

Za neprovođenje odredbi Zakona o prijevozu opasnih tvari (N.N., br. 79/07.) koje se odnose na sigurnosnog savjetnika propisane su kazne od 663,61 do 66.361,40 € (5.000,00 do 500.000,00 kn).

Nakon završenog osposobljavanja kandidati pristupaju obveznom testiranju, te po uspješnom polaganju ispita dobivaju kvalifikaciju SIGURNOSNI SAVJETNIK/SAVJETNICA ZA PRIJEVOZ OPASNIH TVARI. Uvjerenje o stručnoj osposobljenosti važeće je 5 godina kada se mora obnoviti.

Osposobljavanje se održava u prostoru ZIRS učilišta u Ulici grada Vukovara 68.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.