Elektronički očevidnik o nastanku i tijeku otpada (e-ONTO)

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 8 sat(i)
EduCentar cijena:
130 EUR + PDV

Naziv: ZIRS učilište

Kategorija: Tečajevi

Opis

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP) je u skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom (N.N., br. 94/13. i 73/17.), a u sklopu Informacijskog sustava za gospodarenje otpadom (ISGO), uspostavila „Elektronički očevidnik o nastanku i tijeku otpada (e-ONTO)“. U skladu sa člankom 45. Zakona propisano je da su osoba koja obavljanjem svoje djelatnosti proizvodi otpad i osoba koja obavlja djelatnost gospodarenja otpadom dužne voditi Očevidnik o nastanku i tijeku otpada za svaku vrstu otpada. Očevidnik o nastanku i tijeku otpada sastoji se od obrasca očevidnika (obrazac ONTO, obrazac ONTO P) i pratećih listova (obrazac PL O) za pojedinu vrstu otpada.

Cilj e-ONTO sustava je objedinjavanje podataka iz ONTO i ONTO-P obrazaca i pratećih listova na jednom mjestu i uvid u status/stanje/tijek otpada u realnom vremenu te dostupnost sustava za svakodnevno unošenje podataka putem mrežne aplikacije.

Aplikacija e-ONTO naročito je korisna za sve osobe koje su ishodovale dozvolu za gospodarenje otpadom, trgovce otpadom, osobe upisane u očevidnik reciklažnih dvorišta, davatelje javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i davatelje javne usluge prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada, a prema vlastitim potrebama mogu ju koristiti i svi proizvođači otpada.

Osposobljavanje se održava u prostorima ZIRS-a, Ulica grada Vukovara 68.

Troškovi osposobljavanja iznose 130,00 € (979,49 kn) i PDV po polazniku.

Pismene prijave za polaznike koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS-u najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja i obaviti uplatu.

Ovaj program osposobljavanja moguće je organizirati i u vašem prostoru prema dogovoru.

Za informacije o terminu nazovite 01/6119875                                     

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.