Seminar kemikalije i kemijski proizvodi

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 5 sat(i)
EduCentar cijena:
118,12 EUR + PDV

Naziv: ZIRS učilište

Kategorija: Tečajevi

Opis

OBRAZOVNI SEKTOR: Kemikalije

TRAJANJE PROGRAMA:  5,5 sati

CIJENA USAVRŠAVANJA:  890,00 kn + PDV po polazniku. U cijenu su uključeni radni materijali te kava i sokovi. Polaznici dobivaju potvrdu o pohađ anju seminara.

POČETAK USAVRŠAVANJA:

po dogovoru

Ovaj program osposobljavanja moguće je organizirati i u izvanrednom terminu za veći broj polaznika.

UVJETI UPISA

Seminar je namijenjen pravnim i fizičkim osobama koje su u kontaktu s opasnim kemikalijama te svima koji žele saznati ili obnoviti svoje znanje iz područja kemikalija (opasnih).
Na seminaru ćete se upoznati s aktivnostima koje je potrebno poduzeti da biste radili u skladu s propisima. Cilj seminara je osim stjecanja i/ili proširivanja znanja o navedenim temama da sudionici donesu provedbene odluke.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS-u najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja.

OPIS PROGRAMA

Teme: Podnošenje zahtjeva za obavljanje djelatnosti; Odgovornost odgovorne osobe, provedba u praksi; Očevidnici, vođenje evidencije; Tumačenje obveza iz REACH-a i CLPa; Biocidi, novosti i obveze; Rokovi za uklanjanje nepravilnosti, zabrane i kaznene odredbe; Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping.

Tumačenje obveza prema Zakonu o kemikalijama i pripadajućim pravilnicima te provedba u praksi; Kako ishoditi (obnoviti) rješenje (dozvolu) za obavljanje djelatnosti; Obveze za sve osobe koje rukuju opasnim kemikalijama; Ispunjavanje uvjeta u pogledu prostora, opreme, djelatnika koje pravna/fizička osoba koja obavlja djelatnost s opasnim kemikalijama treba ispuniti; Opremanje skladišta i prodajnog prostora; Dokumentacija koja je nužna ako se obavlja djelatnost (proizvodnje, stavljanja na tržište-maloprodaja i veleprodaja, korištenja opasnih kemikalija); Dokumentacija za kemikalije (kemijske proizvode); Sigurnosno-tehnički list, naljepnica (deklaracija), uputa za rad; Što je potrebno posjedovati i ustupiti tijekom nadzora sanitarne inspekcije.

Regulativa: Zakon o kemikalijama, Pravilnik o uvjetima za obavljanje djelatnosti proizvodnje, stavljanja na tržište i korištenja opasnih kemikalija, Pravilnik o skladištenju opasnih kemikalija koje djeluju u obliku plina, uredbe CLP i REACH.
Polaznici dobivaju potvrdu o pohađanju seminara.
Mjesto održavanja je u prostorijama ZIRS-a, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb s početkom u 9 sati. Kraj seminara oko 14,30 sati.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.